Rere blog

Harry Potter kvízy

Salut,

Asi si většina, kdo sledujete můj blog všimla, že nejčastější (spíš jediné) téma je kouzelný svět Harryho Pottera (zkráceně HP). A ani dnešek nebude výjimkou ☺. 


Kdo by nemiloval kvízy. Já je mám moc ráda a obzvláště o HP. Ty nejčastější na které natrefíte jsou do jaké koleje patříš. A úplně ty nejhorší jsou ty snadno prozkoumatelný např. oblíbená barva (modrá, červená, zelená, žlutá), vlastnosti (chytrý, statečný, zlý, hodný) apod. Ty tu naštěstí dnes nemám. Taky nečekejte pravé kvízy z Pottermore, protože na ně musíte být registrovaní na jejich stránkách a můžete si je udělat jen jednou (ale našla jsem jejich přesné kopie).


Tak se do toho postupně dáme:


Jaká hůlka ti patří?

Sova ti přiletěla do pokoje, jsi čarodějka! Na příčné ulici si jdeš koupit vše potřebné, včetně hůlky. A kamjinam vyrazit než k Ollivanderovi? Ale pozor...hůlka si vybírá kouzelníka!


1) Která hůlka si tě vybere?

Jedná se o český kvíz. A jsou potřeba aspoň základní znalostní fakta o světě Harryho Pottera (stačí, jestli jste aspoň jednou viděli filmy). Výsledná hůlka není originální, ale něčí (jako že vám např. výjde, že máte úplně stejnou hůlku jako Harry).


2) Wand quiz replica from Pottermore

Jedná se o přesnou kopii kvízu o hůlkách z Pottermoru. Nevýhoda je, že je anglicky, ale zase získáte svoji specifickou originální hůlku s podrobnostmi jak od Ollivandera (např. já mám dřevo z jasanu, pero ptáka fénixe, 10 3/4 palců dlouhá a nepoddajná).



Do které Bradavické koleje patříš?

Tak, hůlka koupená a Bradavickým expresem jedeš do školy. Stojíš ve velké síni, přečtou tvé jméno a ty se nervózně suneš ke stoličce, položí ti na hlavu klobouk a...


1) Do které Bradavické koleje patříš?

Kvíz od stejných autorů jako Která hůlka si tě vybere. Opět je česky a opět je nutná aspoň základní znalost Harryho Pottera. 


2) Do jaké koleje patříš?

Česká kvíz pro mudly (doslova). Jestli máte kamaráda, který vůbec nic neví (proč si brát sovu??), je to ideální kvíz pro něj. Jedná se o situace a otázky běžného života.

P.S.: Na začátku chtějí po vás jméno, ale můžete si tam vyplnit, co chcete.


3) Sorting Hat

Přesná kopie kvízu z Pottermore. Jedná se o výběr z většího množství otázek (což znamená, že když si ho budete dělat podruhé, najdete jiné otázky. Je sice anglicky, ale tady je slovníček


4) Full Sorting Hat

Jedná se o stejný kvíz jako předchozí, akorát s rozdílem, že zde máte všechny otázky. Je tudíž přesnější. Slovníček viz výše.


5) Extended Sorting Hat

Zajímalo vás, na kolik procent jste např. Nebelvír? Tohle je ten pravý kvíz. Úplně stejné otázky jako u předchozího, ale tentokrát vám neukážou jednu kolej, ale všechny a s procenty.

P.S.: Pokud se chcete nechat překvapit, tak klikněte na obrázky zvířat a procenta se vám schovají.


6) Bradavický rozřazovací test

Kvíz z Pottermore přeložený do češtiny.



Jaká je tvá Stříbranovská kolej?

Dostalo se ti velké příležitosti jet na kouzelnický Erasmus do Stříbranova (škola čar a kouzel v Americe). Stojíš v kruhové místnosti a čekáš, až si tě některá socha vybere...


1) Ilvermorny Sorting

Úplně stejný kvíz jako Sorting Hat, akorát Stříbranovská verze. Je anglicky a nenašla jsem slovníček.


2) Full Ilvermorny Sorting

Tento kvíz vám položí všechny otázky z kvízu Ilvermorny Sorting


3) Extended Ilvermorny Sorting

Opět, jako u bradavických kolejí. Zde zjistíte na kolik procent jste ve které koleji.



Kdo je tvůj patron?

Mozkomor!!! Ááááá!!! Honem mysli na šťastnou vzpomínku, vytáhni hůlku a vykřikni EXPECTO PATRONUM! Z hůlky ti vyrazí stříbrný oblak, který se změní do podoby...


1) Je čas zjistit, jakou podobu má váš patron!

Český kvíz od Humbooku. Opět minomální znalost Harryho Pottera a taky zjistíš, že máš neoriginálního patrona (např. jelena jako Harry).


2) Patronus Quiz

Opět tu máme anglický a plnou kopii Pottermoru. Pokud jste si ho ještě ale nikdy nedělali, čeká vás nezapomenutelný zážitek, vezmi si sluchátka a hůlku a můžeš kouzlit. A tím získáš svého originálního patrona. Slovníček nalezneš zde.



Jaké je tvé kouzelnické povolání?

Blíží se NKÚ a ty si musíš pohovořit s ředitelem tvé koleje o tom, co chceš dělat, až odejdeš z Bradavic. Ale co? Možností je tolik...


1) Jaké kouzelnické povolání vás čeká?

Klasický český kvíz. Opět nutnost základních informací o Harrym Potterovi.


2) Jaké je vaše kouzelnické povolání?

Český kvíz od Martinusu.




Tak to je vše. Nezapomeňte mi napsat, co vám vyšlo...


Rere

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.