Rere blog

Everything is possible

Nazdárek

Everything is possible. Pokud nevíte, co tento výraz znamená, určitě spustíš Google překladač a vyjede ti tento výraz: Vše je možné. Co to znamená? V dnešním světě se dá udělat snad vše! 

Víš, že
… největší sněhová vločka měla v průměru 38 cm.
… největší sněhulák na světě měřil víc než 37 m! 
… největší sněhové bitky se zúčastnilo 5 834 osob!
… nejsledovanější video na YouTube je Gangnam Style od PSY a má přes dvě miliardy shlédnutí!
… skoti mají za své národní zvíře jednorožce!

Zajímavé soutěže 
V den nezávislosti je v Bondowosu v Indii oblíbená týmová soutěž: lezení na palmy. Úkolem je získat dárky, které jsou zavěšené na vrcholku devítimetrového stromů. Každá palma je předtím navíc namazána, takže soupeření dá jednotlivým týmům pořádně zabrat.

V USA pořádají už 42 let pořádají mezinárodní mistrovství plivání pecek v sadech v Michiganu. A rekord? 28,5 metru!

V Anglii se pořádá soutěž, na kterou se sjíždí lidé z celého světa. Pravidlo je jednoduché: Kdo vyžene ze země nejvíce žížal za třicet minut, vyhrává. Každý soutěžící má políčko 3x3 metry, vidle a kousek dřeva. Žížaly jsou po soutěži puštěný na svobodu. Držitelkou rekodu z roku 2009, který je taky zapsán do Guinessovy knihy rekordů, se stala tehdy desetiletá Spohie Smithová. Podařilo se jí vylákat z hlíny 567 žížal!

A něco navíc: světový šampionát v hodu jelitem, hra na fiktivní kytaru, rajčatová bitka, závod švábů, zimní závody na obyčejné lopatě a mistrovství světa ve šklebení.

Historický první video!
YouTube asi nemusím představovat každý už asi si tam pustil nějaké to video, ale viděla jsi úplně první video? Jmenuje se Me at the zoo (já v zoo) a zveřejnil ho jeden ze zakladatelů YouTube Jawed Karim. Je dlouhé cca 18 vteřin a Jawed v něm komentuje expozici slonů v zoo

Minimobil
Přesný název je Mobil Phone Strap WX06A a pochází z Japonska. Jeho rozměry jsou 70 x 32 x 10,7 milimetrů! Též je i nejlehčí svého druhu, pouze 32 gramů.

Luxusní kabelka
Nejdražší kabelka na světě stoí 3,8 miliónů dolarů (cca 87 400 000 Kč) a je zapsána do Guinessovy knihy rekordů. A není se čemu divit. Je vykládána čtyři a půl tisíci diamantů a najdeme na ní i spoustu pravého zlata. Její výroba trvala 8 800 hodin! 

Vaše Rere

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.