Rady, tipy, návody atd...

Jak začít psát knihu

   Hi guys! Tohle je můj první blog! A dneska to bude o tom,jak si začít psát knihu. Jo každý si řekne: "Ona je úplně blbá. Každý ví jak začít." Ale tohle je něco úplně jiného. Tady v tomhle blogu vám poradím a nebo spíše povzbudím.

Znám spoustu holek, které touží psát vlastní knihu, ale bojí se. Ať už je to strach z neúspěchu, strach z toho, že bude kniha nudná a podobně. I já sama jsem se kdysi bála. Teď mám svůj systém na tvorbu.

1. Nejdříve si určím, pro koho kniha bude. Jestli pro dospělé, pro dívky, pro chlapce...

2. Když už jsem se rozhodla například, že budu psát pro dívky, tak se rozhodnu jestli to bude stylem deníku, psaní v 3. osobě atd.

3. Poté si určím hlavní postavu.

4. Nějak přibližně si určím pár dalších postav a přibližně si vymyslím děj.

5. Během psaní si doplňuji další postavy a postupně rozvíjím děj.

6. Konec udělám zajímavý, například tak, aby další knížka začínala pokračováním.

Na zadní obálku píšeme upoutávku tak, aby jsme neprozradili konec knihy. Upoutávku můžeme zakončit otázkou, např. Zamiluje se do ní její milovaný? Miluje jí doopravdy?


Tak tohle jsou mé rady. Snad jsem Ti nějak pomohla a povzbudila Tě. A pokud se kniha nezalíbí veřejnosti, určitě jí ocení tvá rodina.

Hezký den guys a zas příště!

Komentáře

Belania333(Píšeme povídky a příběhy)

Hezký článek, ale metod je více. Já třeba nejvíc rozepíšu celý děj ve 20–30 bodech. Pak si určím 10–20 kapitol. Každou kapitolu rozdělím na 3–5 scén a každou scénu rozepíšu jako scénář. A až potom jdu na psaní. Samozřejmě škrtám a dopisuju, takže příběh nikdy není stejný, jak jsem ho plánovala. I během psaní se objevují nové nápady. Holt mám všechno ráda detailnější. smajl Každopádně máš plus, dobré rady pro začátečníky.smajl

Belania333To se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.