Psychopatíkův Blog :33

Tajemno

Dnešní doba se snaží utlouci racionalitou mystiku. A tím, jak postupuje věda, se vytrácí to tajemno. Ale určité věci ještě nevíme.
Jaké věci? Třeba kde se berou myšlenky. Jak vznikají. Zda má vesmír konec, co všechno se skrývá v oceánech a jak vlastně funguje mozek, dodnes pořádně nevíme. A jsem si jistá, že toho nevíme mnohem víc. A taky to, že jsme něco neviděli, neznamená, že to neexistuje.

Nedávno jsem slyšela moc zajímavou filozofickou myšlenku. Že nemůžeme dokázat existenci Boha nebo duše, ale stejně tak nemůžeme třeba dokázat, jestli máme nebo nemáme hlad. Prostě cítíme, že máme hlad, ale nikdo nám to nemůže vědecky dokázat.

Je to tak. Nemůžeme dokázat existenci Boha nebo duše nebo třeba duchů nebo víl a já nevím čeho všeho ještě... paralerních vesmírů atd. 

Ale stejně tak nemůžeme s jistotou říct, že nic takového neexistuje. Máme někde nějaký 100%ní důkaz? Ne. 

Třeba já jsme člověk, co nepopírá existenci ničeho. Třeba věřím na duchy i na upíry a nepopírám možnost minulých životů. Neříkám, že všem těmhle věcem věřím na 100%. ale nepopírám je. Protože je popřít nemůžu. Nikdo z nás. Ale ani dokázat. A není právě to ta nejúžasnější věc, co může být? Že se sami můžeme rozhodnout, zda těmhle věcem budeme věřit nebo ne? A že ani jedno není správně nebo špatně?

Kdybychom všechno dokázali vysvětlit, vytratilo by se všechno tajemno a všechno možné x nemožné by ztratilo to kouzlo.

A realita by nás o to víc pohltila a udusila. 


Komentáře

ThatGirl2006(DragonLovers)

Napište, co si myslíte, že se děje po smrti. Já třeba věřím v posmrtné převtělování. (Přesto to ze mě nedělá věřícího)






Život je tak krásný. :-3

ThatGirl2006To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

pastelkaVIP

Věřím v minulé životy, věřím v anděly, věřím, že jsou lidé, kteří dokáží komunikovat se zemřelými (tedy v určitou nehmotnou formu posmrtného života), věřím, že mohou existovat paralelní světy ( do, kterých nedokážeme vstoupit), věřím, že univerzum nám dá, co si přejeme (pokud o to upřímně požádáme). Jen s Bohem mám nějak problém. smajl

pastelkaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Lucy Lupinová(Bradavice)

Konečne na to tiež niekto vyjadril svoj názor! To tiež si nevšímaj, ako by tam nebolo... čáry máry- oné. Takže môžem pokojne veriť, že Harry Potter existuje? Že ELFOVIA existujú? Že PÁN PRSTEŇOV JE SKUTOČNÝ? smajl

Lucy LupinováTo se mi líbí +2 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.