Psychopatíkův Blog :33

Negativní emoce...

Nikdy bych se jich nevzdala. Trápí mě, komplikují mi život, ale patří k životu. Člověk není nastavený na to, aby byl pořád jen štastný. Smutek, strach a vztek jsou také pocity. A jsou přirozené. Vzdát se jich by bylo proti přírodě. Navíc, kdybychom je neznali, jak bychom mohli být štastní? neměli by jsme s čím srovnávat, takže by jsme ani nevěděli, že máme radost. Jak by jsme to mohli vědět, kdybychom neznali opak? Měli by jsme otupené smysly, nepoznali, co je dobré.
Nedávno jsem četla odpověd jedné holky. někdo se jí ptal, jak dává najevo své pocity. Řekla, že ty pozitivní naplno, ale že ty negativní skrývá, aby s tím neotravovala ostatní. To je podle mě jenom výmluva. Pokud by někoho opravdu nezajímala, neptal by se, co jí je. Vůbec by si jí nevšímal. A ti, co se o ní zajímají, ty přece nebude otravovat, když bude mít problém.
Pokud někoho opravdu nezajímají naše problémy, pak si jich ani nevšimne. A nebo je nebude číst - poslouchat - vnímat... Takže pokud někdo řekne, že nedává najevo smutek,a by tím neotravoval ostatní, je to jen výmluva. Spíš nechce ukazovat slabost. Ale na smutku ani strachu není nic slabošského. Být smutný není slabost. Trápit se není ostuda. To se stává. každému. nemáme se za co stydět, je to lidské.

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.