Psychopatíkův Blog :33

Miluju knihy <3

Jsou mou součástí, není den, kdy bych si nepřečetla aspoň stránku.Když není místo, abych si ráno v šalině sedla, klidně čtu vestoje.  
Miluju, když se ponořím do příběhu a přestanu vnímat čas. Do příběhu, který se najednou stane i mým a já ho prožívám spolu s hrdinou mě nejbližším. 
Miluju, když se ocitnu v knihkupectví a můžu vdechovat nádhernou vůni nově potištěných stránek. Nebo když jsem v knihovně a prohlížím jednu knihu za druhou. Zabíjím tak čas o volných hodinách, když není co jiného dělat, mé kroky vedou do knihovny.
Miluju, když rozbaluju dárek a zjistím, že je v něm kniha. Což ej obvykle to, co jsme si přála.
Miluju zvuk otáčení stránek. Žádné čtečky... Brrr! 
Už odmalička jsou knížky mé všechno, moji přátelé. protože těch skutečných se mi nedostávalo. Knížky mě nezradily, nepodrazily. Nikdy jsem se s nimi nepohádala a vždy mi pomohly, když mi bylo špatně. Když jsme byla nemocná, naštvaná nebo unavená, byly tu pro mě. 
Už od malička jsme četla, co jsme se naučila číst, nosila jsem s sebou všude knížku. už ve druhé třídě na základní škole jsem trávila přestávky čtením knížek, zatímco se ostatní bavili.
Máma mi řekla, že jsem byla schopná sedět u knížek i několik hodin. Jako malá jsme měla velkou knížku o zvířatech a i když jsme ještě neuměla číst, neustále jsem si ji prohlížela a pořád po někom chtěla, aby mi četl XD
 už jen to, že jsem mohla stránku po stránce otáčet, prohlížet si obrázky a být ve společnosti nějaké knížky.. ♥
Láska ke knihám mi zůstala dodnes.
Ničemu bych nedala přednost před objevením dalšího nového příběhu.Téměř vždy je lepší kniha než film. V knížce je toho o tolik víc! Nechápu, proč toho ve filmech tolik vynechávají. 

Jinak, naposledy jsem četla knihu Farma zvířat a můžu vřele doporučit. Kdo neví, o čem to je, jedná se o alegorii na předchozí režimy. jediné, co mě mrzí, je to, že je tak tenká a přečetla jsme jí za den :(


Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.