Psychopatíkův Blog :33

Ach ta budoucnost, ach ta dospělost

Dva týdny u přítele byly ty nejkrásnější dva týdny mýho života :33 Nepotřebuju dovolený u moře, welnessy a cesty po Karibiku ani ty nejlepší pařby a kluby. Stačí mi, když jsme spolu a podnikáme naše malý výlety ( po obchodech s jídlem XD) jezdíme na koloběžkách, naše společné vaření, pečení a večerní procházky :33


Teď jsem se bohužel vrátila domů a ta strašná atmosféra a stesk na mě padla tak moc, že jsem úplně v háji :( Popravdě vůbec nevím, co dělat, takže píšu... Všude, sem, na všecky blogy a stránky i dopisuju knížku.
Popravdě, konec prázdnin není veselý. Mám před sebou ještě týden na brigádě a pak... Pak se budu muset rozhodnout. Jestli nastoupit na vysokou školu na obor, na kterej vlastně vůbec nechci, jenom na mě zbyl, nebo na vyšší odbornou, která by mě sice mohla bavit, ale moc platná nebude a navíc... Vlastně ani nevím, jestli budu vůbec moct. Protože jsem natočila jeden rozhovor. Bohužel ho viděla moje máma. řekněme, že rozhovor se vůbec netýkal jí, ale mluvila jsem krátce i o situaci doma a vypadá to, že mě buď vyhodí nebo mi doma ze života udělá takový peklo, že tu stejně nevydržím... A já jsem ten typ, co prostě při vysoké pracovat nedokáže. Neříkám, že bych nezvládla 1x týdně chodit na brigádu, to bych stejně musela, ale prostě nezvládnu školu a práci ( Jo jiní to zvládaj, klobouk dolů, já na to prostě nemám, nebudu tvrdit něco jinýho...)
A navíc za ty dva týdny u přítele, kdy jsme spolu vlastně bydleli a žili mi bylo tak dobře, že se mi vůbec nechtělo vracet a chtěla jsem s ním prostě zůstat bydlet. A snad i za cenu toho, že bych nestudovala a šla do práce, což nesnáším :(


Chci studovat, vždycky jsem chtěla a to co nejdýl, jenže kvůli TSP jsem se nedostala tam, kam jsem chtěla. takže se stejně obávám, že by tahle škola byla jen zašívárna,a že bych to za rok zase zkoušela tam, kam chci. Ale zase, půjde to? Utáhnu to? Ceny nájmů jsou totálně šílené, a já jsem typickej příklad člověka s ,,holým zadkem" bez větší podpory, takže i kdybych šla na rok do práce, byla bych ráda, kdybych utáhla to nejzákladnější a na školu bych si asi nenašetřila.


Pokud máte podobnou zkušenost, nebo třeba jen nápad, poraďte. kdo chcete, řekněte mi svůj názor. Co by jste dělali na mém místě? Co mám dělat? Vím, že tohle rozhodnutí je prostě na mě a že to bude asi moje první plně dospělý a důležitý rozhodnutí, který ovlivní můj život, ale prostě nevím. Nevím, co čekat od jednoho, od druhýho ani od třetího, a proto nevím, jak se rozhodnout. A ani jestli vlastně budu mít na výběr ( i když vždycky je nějaká možnost a o to je to možná horší, že se prostě fakt budu muset rozhodnout za sebe a přijmout plně všechny následky, které to bude mít)

Komentáře

Directionerka26VIP(♡ Twilight Games ♡)

Určitě nestuduj to, co nechceš. Vysoká ti zabere minimálně 3 roky a už bys v tom oboru nejspíš zůstala, protože by k tobě tak nějak přilnul, kdyby ne, tak by sis vyčítala, že jsi ztratila x let života. Můžeš zkusit VOŠ třeba jen na rok a uvidíš, přijímačky pak můžeš zkusit zase.
Vysoké nabízí stipendia (nevím, jak ta tvoje) - ubytovací, na které má nárok ten, kdo zrovna nebydlí v daném městě/oblasti a často i sociální, o které by ses mohla ucházet právě ty. K tomu kdybys měla třeba jen jednou týdně brigádu (možná bys toho zvládla i víc, moc oborů nechodí do školy pondělí až pátek, ale bývají tam volný dny) bys to i zvládla, koleje zase tak extra drahý nejsou, ale můžeš se podívat třeba po nějakém spolubydlení nebo se často pronajímají v rodinných domech jen pokoje, hezky se to dá všechno projít na různých fb skupinách.
Je to hrozně zmateně napsaný, nějak neumím psát souvislý text, když ho nevidím celý, ale mohlo by to být nějak pochopitelný smajl
Btw ohledně peněz je tu ještě jedna cesta, ale asi ne úplně příjemná. Rodiče mají povinnost tě finančně zajistit, takže tohle by se dalo řešit i soudně.

Directionerka26To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

the Star(ANIME!)

možná bych šla na vyšší odbornou(pokud budeš moct), protože chodit na obor na kterej nechceš... nevím, jestli by ti to bylo platné, ale spíš záleží na tom, jaké chceš mít povolání.Pokud ti bude platnější vysoká tak bych šla radši tam a pokud vyšší odborná tak spíše tam.Ale je to jen můj názor, je to na tobě.smajl

the StarTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Clawdeen77VIP(ANIME!)

Není možnost najít si pronájem s přítelem a ten rok pracovat s tím, že by ses za rok zase hlásila na tu školu, kde jsi chtěla?
Tak by se ti třeba podařilo našetřit dost do začátku...
A kolej není tak drahá, ne?
Dívala jsem se na koleje i pronájmy v Brně, protože tam za dva roky chci studovat, a ty koleje jsou v pohodě, pronájmy se dají ve dvou a s brigádou.

Clawdeen77To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Lucy Lupinová(Bradavice)

Ani ja ti momentálne veľmi neporadím, pretože som ešte len na základnej, ani nad vysokou a tak veľmi nerozmýšľam. Vážne, prepáč, no môj názor by bol určite nesprávny...

Lucy LupinováTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.