Příběhy k zamyšlení

Příběh pro zamyšlení nad maličkostmi :-)

Zdravím lidi, na tenhle blog zkusím dát jeden krátký příběh k zamyšlení, který sem si velice oblíbila. Pokud se vám bude líbit, tak vás prosím, abyste mi dali +, abych věděla, jestli mám přidávat další... :) Pokud tenhle blog nebude mít úspěch tak ho smažu... :)

                                                                                                                                        S pozdravem Xally



Nemocniční pokoj

Dva těžce nemocní muži sdíleli stejný pokoj v nemocnici. Jeden musel celé dny trávit upoutaný na lůžko, toho druhého na hodinu denně posadili, aby se mu dostala voda z plic. Protože oba trávili v nemocnici dlouhou dobu, spřátelili se a povídali si o svých životech, rodinách a zájmech.

Každý den odpoledne, když se jeden z nich na onu hodinu posadil, přerušili běžnou konverzaci a muž svému příteli popisoval, co všechno je z okna vidět a jak vypadá svět tam venku.

Popisoval pohled na nádherné jezero s kachnami, labutěmi a dětmi, které si hrály na břehu s modely lodí. Milenci občas kráčeli mezi květinami a užívali si krásný pohled na město.

Jednoho dne šel kolem průvod. Muž zavřel oči a představoval si tu krásu, kterou mu spolubydlící tak barvitě líčil.

Mezi tím ubíhaly dny a týdny. Jednou přišla do pokoje zdravotní sestra, aby oba pacienty umyla. Muže u okna však našla mrtvého. Odešel pokojně a v tichosti během spánku.

Druhý muž zůstal v pokoji sám, a jakmile to bylo možné, poprosil sestru, zda by jeho postel nemohli posunout blíže k oknu. Sestra souhlasila a velmi rychle zařídila jeho přestěhování. Muž neváhal ani minutu, a přestože ho to stálo spoustu sil, posadil se, aby konečně viděl tu krásu venku.

Naproti okna však byla jen holá a špinavá zeď. Muž se optal sestry, co vedlo jeho zesnulého spolubydlícího k popisu tak nádherného světa, když se přitom díval jen na holou zeď. Sestra odpověděla, že muž byl zcela slepý a nemohl tak vidět ani tu zeď. „Možná vás chtěl jen povzbudit…“, dodala.

Nezapomínejme, že život je dar. Může se nám nedařit, může nám být zle, ale v podobných situacích si uvědomíme, že už jenom to, že můžeme vidět, je neskutečný dar.

Komentáře

XallyaX

Děkuju, ale já sem si ten účet založila dnes, takže moc lidí mě zatím asi nesleduje smajl a pokud ti to dělá takovou radost, budu tě sledovat i nadále... smajl

XallyaXTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

kecomet

Moc díky že si mě začala sledovat si jediná ty máš určitě hodně lidí co tě sleduje a moc ti nepomůžu ale i tak sleduju tě smajlsmajl

Edit 23:22: Jinak moc pěkné

kecometTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

XallyaX

Lidi pište mi prosím do komentářů, jestli máte zájem o další příběhy nebo ne. A aby nedošlo k nedorozumění, tak ty články mám z jedné knížky, nejsou vymyšlené mnou.. ale protože se mi líbí, rozhodla jsem se s nimi s vámi podělit... smajlsmajl

XallyaXTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.