Pitbulle path

Názor na Lolko ?

Takže čau. dnes je to LOLKO :D



LOLKO ?:D


Já teda proti lolku nic nemám, hrál jsem ho xD (hejty za tři dva....)

Teda aspon mě to přestalo bavit :)

CO JE LOLKO ? Ukažu vám pár postav :D


[Unsupported element format][Unsupported element format][Unsupported element format][Unsupported element format][Unsupported element format][Unsupported element format]


League of Legends (česky: Liga legend, zkráceně: LoL nebo LoLko) je online hra pro více hráčů. Jedná se o hru typu free to play s podporou tzv. mikroplateb ke koupi herní měny zvané RP (riot points), která vás nijak neovlivní v tom jak dobří jste, jenom si můžete koupit lepší vzhled pro vaší postavu nebo hezčí wardy (pokud se vám nelíbí základní). Pro platformu Windows a OSX byla vyvinuta studiem Riot Games. Hra byla oznámena dne 7. října 2008 a spuštěna 27. října 2009.

Proti sobě se postaví dva týmy po 5 (5 vs 5) nebo 3 (3 vs 3) hráčích. Každý si zvolí svého hrdinu a střetnou se na třech (5 vs 5) nebo dvou (3 vs 3) liniích, přičemž každý v týmu má svoji roli - ad carry, což je ranged hrdina (bojuje z dálky), jenž dává nejvíc poškození základními útoky (autoattacky), support, je na linii s ad carry, kterou mu pomáhá vyhrát, později pomáhá celému týmu nejčastěji tvořením vize pomocí ward nebo koupí předmětů, které posílí celý tým nebo určitého spoluhráče, jungler, který není na žádné linii, ale v tzv. jungli (džungle či les), kde získává goldy a zkušenosti z neutrálních příšer a pomáhá vyhrát linii ostatním spoluhráčům pomocí tzv. ganků, top laner, zde je největší výběr hratelných hrdinů, je na linii sám a mid laner, většinou AP, dává nejvíc poškození pomocí svých kouzel, nikoli základními útoky, též je na linii sám.
Cílem hry je zničit nepřátelskou základnu a zabránit nepřátelskému týmu ve zničení té vaší. První tým má barvu modrou a druhý červenou. Na liniích se střetávají nejen hrdinové, ale i tzv. minioni (jsou to menší slabé jednotky, jež chodí po stejných trasách (česky poskoci), kteří se objevují pravidelně ve velkých množstvích). V základně je Nexus (když zničí tým nepřátelský Nexus, vyhrává), Inhibitor (když zničí tým nepřátelský Inhibitor, vyvolá tzv. super miniony, kteří jsou mnohem silnější než obyčejní minioni) a po liniích jsou rozestavěny věže (ve hře 5 vs 5 za spawning poolem, dvě před Nexusem, jedna před Inhibitorem a další dvě na linii, ve hře 3 vs 3 jedna za spawning poolem, jedna před Nexusem, jedna před inhibitorem a jedna na linii), spawning pool (Vyvolávací místo, kde se hrdinové objevují na začátku hry a obživují, když jsou zabiti. Za spawning poolem je také věž) a obchod (zde si hráči nakupují předměty, které zvyšují hrdinovu bojeschopnost). Věže slouží jako obrana před nepřátelským týmem, nebo působí nepřátelskému týmu masivní poškození. Každá hra je v podstatě rozdělena do dvou fází. Na začátku každé hry je takzvaný lining, kdy se spolu střetávají jeden nebo dva hráči na každé linii a pokouší se dostat co nejvíce goldů (zlata) z minionů. Okolo 15. minuty hry začínají takzvané teamfighty ("týmové bitvy"), kde se střetávají celé týmy. Tyto bitvy obvykle rozhodují o výsledku hry. Hra končí zničením takzvaného Nexusu, což je hlavní budova.


Úvod do hry 
Tato hra je žánru MOBA (multiplayer online battle arena) a je dobře optimalizovaná pro málo výkonné počítače
Strategie výhry

Ocenění ve hře 
Během hry mohou hráči získat ocenění dvou typů. Prvním z nich je První prolitá krev, které je uděleno hráči, jenž v daném zápase jako první zabije jednoho ze soupeřů. Druhým typem je pak ocenění za zabití vícero nepřátelských hráčů, jež je odstupňované od dvou do pěti v pořadí Dvojzářez (doublekill), Trojzářez (triplekill), Čtyřzářez (quadrakill) a Pětizářez (pentakill) popřípadě Šestizářez (hexakill) v Hexakill modu.
Dříve byl i tzv. Legendární zabití (Legendary Kill), které jste dosáhli při dosažení Pětizářezu (pentakill) a následném zabití dalšího spawnutého (narozeného protivníka).


Mimo hru 
Když hráč zrovna nehraje, nachází se v lobby. Zde si hráč může nakupovat další hrdiny, balíčky, svazky a runy, prohlížet si statistiky jiných hráčů, nebo pozorovat hry jiných hráčů pomocí Spectator módu. Také je zde možnost nastavení si tzv. mastery (česky mistrovství). Dále je zde možnost využití chatu.
Občas je v Riot Games problém s rozchozením hry nebo se zrovna něco předělává; jde to ale obejít heslem thereisnourflevel, které se píše hned do úvodní obrazovky při problému zapnutí hry, tzv. když je místo online unaviable. Text se nepíše do žádného okna a ani ho nikde neuvidíte (tímto heslem se sice dostanete k přihlášení, ale samotnou hru si nezahrajete, jelikož ke hraní je potřeba kontakt se serverem).


 Runy 

Runy si hráč může zakoupit a pak si je různě nakombinovat ve svých runových stránkách. Runy jsou rozděleny podle tří stupňů a čtyř oborů. Každý obor má runy lepší v jiných věcech něž druhý. Obory jsou Marks (útočné), Seals (obranné), Glyphs (kouzelné) a Quintessence (Utility). Run může hráč používat ve hře jen omezený počet od každého druhu (od Marks, Seals A Glyphs devět run a od Quintessence tři).

platidla 
IP – Influence Points, v češtině body vlivu, jsou něco jako peníze ve světě League of Legends. Hráč si za ně může koupit hrdiny, runy nebo ikonky vyvolávače (za vítězství dostane více IP, za porážku méně).
RP – Riot Points, v češtině Riot body, si hráč může koupit za peníze pomocí kreditní karty, Paypal, PaySafeCard, SMS, Moneybookers, U-kash a Předplacené Riot karty. Všechny způsoby jsou v ČR umožněny, avšak SMS je oproti ostatním značně znevýhodněna.
Gold – platidlo přímo ve hře, jenž se požívá ke kupování výbavy pro šampiony.

Obchod[ 
V obchodě si hráč může zakoupit věci za IP a RP. Některé věci v obchodě lze koupit pouze za RP.
Champions (šampioni) - zde si hráč může permanentně odemknout další hrdiny. Lze nakupovat za IP i RP.
Skins (skiny) jsou jiné verze vzhledu šampionů (nemá vliv na hru). Lze je zakoupit pouze za RP.
Gifting Center (dárcovské centrum) - zde může hráč svým přátelům darovat šampiona nebo skin (za RP) - během tematických akcí se díky darování dají získat nové ikonky.
Boosts (v češtině podpory) přidávají více zkušeností a IP vydělaných za hru. Dají se koupit na určitou dobu, nebo na určitý počet her. Lze je zakoupit pouze za RP.
Runes (v češtině runy) se dají zakoupit pouze za IP (kromě speciálních balíčků). Každý hráč má dostupné 2 strany run, ovšem je zde i možnost nákupu dalších stránek na runy (za IP i RP).
Summoner Icons (v češtině ikony vyvolávače) jsou malé ikony, které se ukazují na načítací obrazovce. Dají se zde koupit loga oblíbených týmů. Pouze za RP i IP.
Ward Skins (vzhledy na wardy) jsou jiné verze hlídačů, tzv. ward. Dají se koupit pouze za RP.
Account (v češtině účet) - zde se dá zakoupit přechod na jakýkoliv jiný dostupný server (za 2600 RP), či změnu jména (za RP i IP).
Bundles (v češtině balíčky) obsahují runy a šampiony, které se po zakoupení hráči odemknou. Lze je zakoupit pouze za RP.
Riot points - zde se dají koupit RP za reálné peníze.


Nenávidím tu písničku. Ale k lolku se mi zdá, že patří :D :)


 

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.