New York times

Pátek 15.3.

Ahoj.

Poměrně nedávno jsem se ze školního časopisu dozvěděla o jedné akci pořádanné hnutím jménem Fridays for future. Možná už o tom někdo z vás slyšel. 

Jde o organizaci, která má změnit postoj politiků ke klimatickým problémům a ke znečištění planety.

Samotné hnutí začala patnáctiletá dívka ze Švédska, která v srpnu minulého roku na protest sedávala každý pátek po dobu několika týdnů před budovou parlamentu. Postupem času se k ní přidávalo stále více převážně mladých lidí a dnes je její čin již světově známý.

Ale abych se dostala k samotnému jádru věci - tento článek nemá název 15.3. jen tak pro nic za nic. Příští pátek se totiž ve velkých městech Čr (Praze, Brně a Ostravě) a v dalších ve více jak padesáti zemích světa uskuteční stávka studentů právě za účelem boje proti škodlivým emisím vypouštěným do obvzduší.

Tento článek vlastně měl být taková pozvánka, i když nepatřím k pořadatelům. Ale byla bych strašně ráda, kdybyste se zúčastnili nebo si o tom třeba jen s někým promluvili.


Více informací najdete zde, kde také můžete podepsat oficiální prohlášení a naleznete tam i podrobnější rady, jak se zapojit. Také můžete navštívit můj druhý blog (co si budem - byla bych docela ráda, kdybyste tam nakoukli xd), kde najdete tento článek v podrobnějším provedením.

Díky moc za váš čas. Anežka

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.