Nelíbí? Tak to sorry.

10 věcí o zvířatech které jste nevěděli

Ahoj jsem tu s dalším článkem. Je to článek ne přáni Dagmar 1111. Tak doufám,že se ne to taky dívá. Tak si ho užijte.


Tygr indický

Víte, že když oholíte Tygra tak bude mít i proužkovanou kůži. Tygr je spíše lesní šelma. V 19. století jich tu bylo až 50 tisíc. Teď už jich žije jen 2 500. Útočí vždy ze zadu. Živí se hlavně jeleny a antylopami. Samice tygra porodí 2 - 4 mláďata. Za noc je schopen sníst až 30 kg masa. Uloví i stredně velikého krokodýla. Jeho řev je slyšet až v okolí 3 kilometrů.


Anakonda velká

Dorůsta do délky až 5 metrů.  Největší Anakonda měla délu až 10 metrů. Má hmotnost 250 kg - 300 kg. Při povodních se dostává do blízkosti lidských obydlí. Je to výborný plavec. Hlavně loví savce, ptáky a ryby. Kousnutí anakondy hodně krvácí a může se i ošklivě zanítit. Její teplota je 26-32 stupňů. Porodí až 30 mláďat. Běžně se dožívájí 25 let.


Delfín skákavý

Žije ve skupinách po 5-16 členech. Největší skupina byla zachycena v tichém oceánu. Bylo tam až 100 jedinců. Dorozumívají se díky jazyku a dýchacích přístrojí. Vydávají zvuky jako pískání, vrzání nebo mlaskání. Každých 30 minut se musí nadechnout nad vodou. Ve skupinách mají jiný jazyk a i dokonce má každý delfín  svoje vlastní jméno. Je dokázáno, že když se v okolí topí člověk nebo jiné zvíře tak ho delfín zachrání. Jsou stejně inteligentní jako opice. Člověk si je může snadno ochočit.


Doufám, že se líbilo. Nemám tam obrázky kvůli tomu, že se mitam nechtějí načíst.Tak ahoj u dalšího článku.







Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.