NatureBlog

Plemena morčat

Ahoj, dnes tady máme další článek ze série článků o morčatech. Minule zde bylo něco o historii morčat a dnes to budou plemena morčat. Doufám, že se vám článek bude líbit a budu ráda za všechny komentáře a pluska.:)

                                                                 Plemena morčat 

 US teddy (Americký teddy)

Na pohled je k nerozeznání od plemene rex a stejně jako on připomíná malého medvídka. Rozdíl mezi nimi je pouze genetický. Byl objeven v Americe v roce 1967, ale popsán jako plemeno byl až v roce 1974.

 

Rex

Je to kudrnaté krátkosrsté plemeno. Vizáží připomíná malého medvídka. I proto je toto plemeno oblíbené mezi dětmi. Rexové pochází z Anglie.

 

Rozeta 

Mezi chovateli je velmi oblíbená pro svůj až rošťácký vzhled, který ji propůjčují vírky v srsti. Rozeta je velmi temperamentní. Výstavní rozeta musí mít po těle osm symetricky uložených vírků (rozet). Její srst je dlouhá až čtyři centimetry.

Skinny

Skinny je velmi oblíbený mezi alergiky. Mláďata se rodí jako malé kopie rodičů. Stejně jako osrstěná morčata si neumějí vyrobit vitamín C, proto jim musí být dodáván v potravě. Je potřeba mu často čistit klec. Skinny je velmi společenský. Plemeno bylo objeveno v Kanadě.   

 

Hladké

Je nejstarším, nejčastěji chovaným a nejvíc šlechtěným plemenem. Má přiléhavou srst bez vírků a pěšinek. Na výstavách bývá nejvíc zastoupeno.

 

Merino 

Je typické svou kudrnatou srstí. Srst dorůstá až 20 cm. Aby srst zůstala dlouhodobě pěkná, vyžaduje důkladnou péči. Merino bylo vyšlechtěno v Anglii.

 

Šeltie a coronet

Žádoucí je dlouhá hustá a rovná srst. Dlouhá srst na tvářích se označuje jako licousy a dlouhá srst směřující od temene hlavy k zádi se nazývá hříva. Coronet má navíc oproti šeltii na hlavě vějířek, tzv. korunku. Zkřížením plemene coronet a rex vzniklo plemeno merino.

 

Crested

Toto plemeno má na hlavě vějířek neboli korunku. U anglického cresteda je v barvě okolní srsti, ale u amerického je v bílé barvě. Srst je hladká a přiléhavá. Na výstavách je crestedů s bílou korunkou málo.

 

Peruánec

Srst roste obráceně od zádi k hlavě, na níž tvoří ofinku, které se říká pony. První zmínky o tomto plemeni pochází z Francie.

  

 

 

 

 

 

Komentáře

emmajason123

Alpinstars is well known sportswear brand. They are mostly recognize by their clothing and protective gear for motor sport. They combined their forces with Monster Energy drink and made their flagship biker jacket. Go, Have a look! http://www.mauvetree.com/

emmajason123To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

cyrus miley

If there is any doubt in your mind about the assignment or the requirements for an assignment, then you should ask your teacher. Remember your tutor wants you to do well. The tutor will not be annoyed if you ask a few questions.

https://writemyessayguru.com

cyrus mileyTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

mariadenial

I met her parents once at a parent-teacher interview, and gently brought up that their daughter would do really well if she had some home help with colour recognition. Her mother laughed and said "Oh, that! It's too hard to expect someone to just remember every colour, so that's the way we do it at home!"
http://www.assignmentninja.co.uk/

mariadenialTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.