NatureBlog

Bájná zvířata- Jednorožec

Ahoj, dnes tady je článek o bájných zvířatech, konkrétně o jednorožci. V tomto článku se o bájných jednorožcích dozvíte vše. Doufám, že se vám článek bude líbit a budu ráda za všechny +.

                                                                Jednorožec 

 Jednorožci mají magické schopnosti, a dokáží léčit pouhým dotekem nebo paprskem světla z jejich rohu. Za léčivé byly považovány všechny části jednorožcova těla. Prach z rohu měl sílu vyčistit vodu a zneškodňovat jedy. Žíně z jeho ocasu zacelovaly rány a slzy jednorožce údajně dokázaly mrtvou bytost přivést zpátky k životu. A ten kdo se napil krve jednorožce, stal se podle legendy nesmrtelným.

Jednorožci jsou spíše samotářští. Žijí v kouzelných lesech a jsou jejich správci a ochránci. Tam, kde sídlí jednorožec se všem živočichům daří lépe. V kouzelném lese je i údajně malé jezero, kde jednorožci chodí pít a dívají se tam n svůj odraz, protože jsou si vědomi své krásy.

 

Jednorožci jsou většinou bílí, ale jsou i tmaví jednorožci. Tmaví jednorožci jsou divocí a zuřiví. Nejraději vyhledávají boj. Své magické schopnosti používají k uhranutí nepřítele.

Existují nebo ne? Podle vědců legendy o jednorožci a jeho kouzelném rohu vznikly z přerostlého zubu narvala, který vypadá jako roh. Narval je kytovec a jeho přerostlý zub a jednožcův roh vypadají opravdu identicky.

Jednorožec

 

 Narval

 A co myslíte vy? Existují nebo ne? 

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.