Natalka d

Tipy na výlety v Libereckém kraji

Čau!!! Dneska tu mám pro vás tipy na výlety tentokrát v Libereckém kraji. Nebudu teda zdržovat a můžeme začít.


1.Město Liberec

V tomhle městě toho najdete plno. Zoo,botanická zahrada, aquapark, dinopark,zábavní park a ještě hodně dalšího. Poblíž Liberce je také Ještěd. Liberecká zoo je nejstarší v republice. Může se pyšnit svými bílými tygry, které má ve znaku hokejový tým Liberec.


2. Zámek Sychrov

Letošní výběr prohlídkových okruhů je velmi pestrý, celkem 10 prohlídkových okruhů. Na zámku žil rod Rohanů. Okolo zámku se rozprostírá krásný anglický park. Zámek jistě doporučuji. Byla jsem tam, když jsem byla malá. Natáčela se zde pohádka Zlatovláska, pohádka Nesmrtelná teta, pohádka Nejkrásnější hádanka nebo třeba kousek jeden díl seriálu Dobrodružství kriminalistiky.

Webové stránky zámku



3. Aquapark Česká Lípa

Krásný, malý aquapark, kde si užijete.  Jsou tam dvě skluzavky, jeden tobogán a tři bazény. Určitě pokud sem  pojedete na dovolenou, tak se nezapomeňte stavit do místního aquaparku.

Více informací naleznete tady , když kliknete na tenhle odkaz.


4.Hrad Trosky

Hrad není rozdělen do prohlídkových okruhů, jen si zaplatíte vstup a máte možnost si projít celý hrad. Hrad si projdete bez průvodce. Byl vybudován na konci 14. století Čenkem z Vartemberka. Když bude hezké počasí, tak můžete z Trosek dohlédnout až do Prahy.



Zde klikněte a dostanete se na webové stránky hradu.



5.Muzeum skla a bižuterie Jablonec nad Nisou

Muzeum má dvě expozice a to: Nekonečný příběh bižuterie a Čarovná zahrada- České sklo sedmi století. Muzeum se nachází na ulici U muzea. U pokladny si můžete půjčit audioprůvodce. Pokud vás zajímá sklo a bižuterie, tak se tam určitě jeďte podívat.

http://https://www.msb-jablonec.cz/kontakt-2/navstevnicke-informace


6. Hrad Bezděz

Tento hrad má jen jeden prohlídkový okruh, ale zase je to krásné. Je tam například kaple nebo purkrabský palác. V pondělí mají zavřeno. Na hradě bydlel Přemysl Otakar II., kterému se přezdívalo král železný a zlatý. Hrad se otvírá v 9:00 a zavírá v 16:30 a v sobotu v 17:30.

https://www.hrad-bezdez.eu/cs/informace-pro-navstevniky/prohlidkove-okruhy


Pokud znáte ještě nějaká místa v Libereckém kraji, tak se klidně můžete podělit do komentářů. Tohle bylo pro dnešní článek vše a pokud budete chtít můžete mě zatagovat na téma Back to school. Můžete být také v třetím dílu mé úspěšné série Vybírám vám náhodně písně z YouTube.

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.