Natalka d

Problematika lidí s odlišnostmi

Hi girls. Dneska jsem se rozhodla, že napíši takový krátký příběh, ze začátku upozorňuji , že nejsem zrovna profík, ale něco sesmolím. 


Jsem Krystýna Nepálová, žačka 8.ročníku. Mám dobrý prospěch ,pár kamarádek ,skvělou rodinu a vím už i, kam chci jít na střední školu. Mám tendenci si vše plánovat dopředu, třeba i několik let, jsem to prostě já, ráda dodržuji tradice, zvyky, atd. To jsou má pozitiva, ale teď má negativa: nebaví mě předměty typu přírodopis fyzika, chemie a matematika. Dále nejsem manuálně zručná a jsem nemehlo v tělocviku, mám své názory, které nikdo nezmění ,atd. Ale ve škole se raději nijak neangažuji, protože kdybych +něco řekla, tak bych byla ve třídě černá ovce, i když vlastně jsem a nejen kvůli názorům ,ale hlavně kvůli nešikovnosti v tělocviku, ale to mně nevadí, ne každému jde všechno. A to by měla naše třída pochopit, ale nejspíš to nepochopí, raději budou mít pubertální záchvat(řehtat se, nadávat mi a spoustu dalších věcí) , naštěstí chci jít na školu, kam nikdo z mé třídy nechce a to je dobře.


Vím, že se asi nezavděčím na střední všem ,ale myslím ,že bych tam mohla mít více přátel ,tady na ZŠ mám ve třídě pouze tři, kdybych počítala z celé školy a odjinud ,tak jich je víc ,ale když počítám ze třídy jen tři, z ostatními intrikuji jako oni se mnou.  8.ročník jsem zvládla ,prázdniny si užívám na koupališti ,kde potkávám své kamarádky a nebo si vytvářím nové, proto léto miluji již tři roky.


Ale vždycky, tak rychle uběhne a ano je to tak, přicházím do deváté třídy a máme první školní den, všechny pozdravím ,ale pouze polovina oslovených mně odpoví, těším se jen, že si popovídám z kamarádkou, s kterou sedím v lavici o tom ,jaké byly prázdniny. Dále se těším na hodiny dějepisu, českého a anglického jazyka, ty jsou nejlepší. Třídní nám poví, jak vše bude a můžeme jít domů. Večer s našima jdu shánět pomůcky, zároveň se těším ,ale mám i v sobě takový rychlý tep, nikdy jsem si nedovedl a představit, že letos končím, že už neuvidím své učitele, kamarádky a i ty spolužáky.


Ale zase si říkám ,že snad bude lépe. Poslední rok povinné školní docházky je skoro stejný jako všechny ostatní jen se připravujeme na přijímačky ,máme těžší učivo a více stresu ,takže ve třídě je svatý klid a tak to bude dokud nebude po přijímačkách. Poté to budou mít mí spolužáci lidově řečeno na háku ,na střední školu už budou přijati ,učit se budou tak ,aby prošli, do školy budou chodit tak ,aby neporušili kapacitu maximální absence, ale nebudou tam určitě chodit vzorně každý den.


Měsíce uběhly ,na střední školy nás všechny vzali a je to tak ,jak jsem předpokládala ,tím lépe pro mě a mé kamarádky, vlastně i ty spolužačky nejsou ,tak špatné ,jen byly pod tlakem, přetvařovaly se, aby zapadly do party, ale to nevadí, už brzy budeme končit, o prázdninách si najdu poprvé brigádu a poté začnu žít nový život. Devátá třída skončila, začínají prázdniny, chodím na brigádu a ve volné chvíli buď jdu na koupaliště nebo si doma čtu ,ale jsem taková nervózní a nesvá ,přemýšlím ,co se bude v září dít, kolektiv si nenaplánuji a jak to bude vypadat ve škole také ne.


Prázdniny si užívám s nervozitou, ale zvládám to. A začíná první den školy, seznámení s novým prostředím kolektivem, vcházím do budovy, kde budu 4 roky, srdce mi buší a rozhlížím se. Převlečeme se a jdeme do třídy, posadíme se, se vším nás naše třídní profesorka seznamuje, je mi celkem sympatická. A poté přijde řada na nás, představit se.


Profesorka čte jména v seznamu: ,, Slečna Larvová ,slečna Nová, pan Novotný." A nakonec já:,, Slečna Nepálová."  Po škole se všichni rozhodneme více poznat a jelikož máme hlad, jdeme na oběd do restaurace. Všichni si povídáme a zjistíme, že jsme si v mnoha věcech podobní. A nikomu vůbec nevadí, že mi nejde tv či vv. Je to skvělé. Uběhne pár týdnů a všichni už se budeme znát, jsme přátelská třída a nikdo by na nikoho nedal dopustit. Konečně jsem se našla, na téhle škole to bude super. Krystýna Nepálová.




Tohle se většině lidem stává ,že na základní škole moc nevychází se třídou, protože je tam spousta jedinců, kteří jsou oblíbení a dokážou ovládnout celou třídu a žáci, kteří se nějak odlišují prostě do kolektivu nezapadají.  Někdy to už může i souviset se šikanou.


Proto vás prosím buďme ohleduplní. Nemusíme zrovna s tím člověkem mít dobré vztahy, ale i tak, nemusíme jim kazit roky povinného vzdělávání, poté budou na ZŠ vzpomínat s nenávistí. A také nenechme se zmanipulovat nevychovanými jedinci. No a co, že nezapadneme do kolektivu? Když prostě se k vám nechovají hezky a nesnaží se vás trochu tolerovat, je to špatná skupina. Poté po ZŠ se to těm nevychovaným lidem vrátí. Buď se dostanou na učňák nebo se jim bude zdát, že SS má velké nároky na ně nebo se v opilosti stanou drogově závislí. Většinou to tak bývá, ale ne vždycky samozřejmě ,ale zkusme udělat svět krásnější ,ať už jsme na Zš ,Sš či Vš nebo už pracujeme. Děkuji.


Tak se mějte, čau!!!


Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.