Natalka d

Literární pojmy kvíz

Ahoj!!! Dnes jsem si pro vás připravila o literárních pojmech. Já vím,je to velmi neoblíbené učivov českém jazyce ale jen si to zkuste, u přijímaček to budete potřebovat. Dala jsem vám tady nabídku a vy to máte seřadit podle pravdy,tedy podle toho,jak to k sobě patří.


Nabídka:Balada,Román,verš,rým,

Anekdota


Velmi krátký text s pointou,která má na posluchače působit komicky.


Rozsáhlý,zpravidla neveršovaný epický žánr,který má hlavní dějovou linii a dějové odbočky a, který zobrazuje vývoj postav v delším časovém úseku.


Jeden řádek básně.


Zvuková shoda hlásek na konci veršů.


Pochmurný text s tragickým koncem.


Teď vám tady dám správné výsledky pokud jste to dodělali,tak si to zkontrolujte.


1.Anekdota

2.Román

3.Verš

4.Rým

5.Balada


Tak,co? Jak jste to zvládli? Na poprvé určitě můžete udělat chyby. Já jsem zkoušela test od Cermatu a tam byly literární pojmy a úplně jsem to zkazila,ale chybami se člověk učí. Pak jsem si ty pojmy,které jsem zkazila napsala a naučila. Už to teda umím,proto je dobré udělat chybu a pak si to upevnit a načit. Já sice mám do přijímaček dlouho,ještě pár let,ale už se trochu připravuji. Lepší dříve než později. Pokud vám doopravdy na něčem záleží dáte pro to všechno, i kdyby vám to zabralováš volný čas. A jedno, o co se jedná, jestli se jedná o přijímačky, o lásku, o rodinu, o přípravu dítěte k zápisu, atd. Je to prostě určitý cíl,který člověka motivuje a tak to má být. Proto jestli máte nějaký cíl jděte za ním. Až ho dosáhnete,tak budete nadšeni a navíc vy jste ho dosáhli. Jděte na to. Dosáhnete svých cílůjá vám věřím a podporují vás. Mějte se krásně a ahoj.

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.