Natalka d

Jak se dožít vysokého věku

Hello, It's me. Tak dneska jsem si pro vás připravila pár rad, jak žít, co nejdéle, ale ještě než si přečtete ty rady, tak si také uvědomte, že to může být částečně i o genetice. Třeba v některých rodinách se dožijí maximálně 70, někde 80, někde 90 a někde to dokonce překročí hranici 100 let, ale to jen zkrátka ve výjimečných případech. Nebudu tedy zdržovat a jdeme na to.


1. Nekouřit.

Jestli nechcete být vážně nemocní až by to skončilo smrtí, tak raději nekuřte.


2. Nebrat drogy.

To stejné jako u minulého bodu, prostě neberte drogy i kdyby vám už bylo 18 a více let.


3. Nekonzumovat alkohol.

Jako až vám bude 18 a více let, tak si občas klidně dejte, ale ne moc často, protože by se to mohlo projevit na vašem zdraví.


4. Vést správný životní styl.

Když budete vést správný životní styl, tak máte vyšší šanci na dožití se vysokého věku než ti, co by vedli špatný životní styl. Do životního stylu se započítávají i návyky.


5. Nestresovat se moc.

Pokud se budete stresovat pořád, tak to bude mít velké následky, ale jestli to není pořád, tak tolik ne. Ale jestli se budete stresovat často, tak z toho může vzniknout deprese.


6. Najít si nějaké zaměstnání, kde se budete, co nejméně stresovat.

To nemusím nějak zvlášť komentovat, prostě by to nemělo být fyzicky náročné a ani psychicky zdrcující, měl by tam být dobrý kolektiv. 


7. Choďte preventivně k lékaři, kdyby jste náhodou měli ještě stádium nějaké nemoci a dalo by se to ještě vyléčit. Opravdu vám radím dobře. Jeden muž nechtěl chodit k lékaři, chodil do práce, kde se stresoval a byl to bojovník, jenže jednoho dne dostal mrtvičku a po mrtvičce rakovinu.


8. Zkuste předcházet nehodám v autě.

Dodržujte pravidla bezpečnosti a moc nezmatkujte.


9. Smějte se hodně, protože smích prodlužuje život.


10. Buďte s lidmi, kteří vás mají rádi. Ze statistik je jasné, že lidé, kteří mají okolo sebe milující rodinu, žijí déle než ti, kteří jsou sami, jelikož ti, co jsou sami se stresují z toho, že jsou osamělí.


Tak to bylo všechno a ahoj.

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.