MyMagicWorld

Recenze na knihu Děti z Bullerbynu


Autor: Astrid Lindgrenová

Rok vydání: 1957 

Rok českého vydání: 1962

Země: Švédsko

Žánr: dětské

Hl. postavy: Lisa, Lasse, Bosse, Anna, Britta, Olle

Ostatní postavy: Kerstin, Oskar, Agda, dědeček, rodiče

Popis: Jedna z nejoblíbenějších knížek proslulé spisovatelky Astrid Lindgrenové, nositelky Ceny H. Ch. Andersena vychází již podvanácté. Šest dětí – Lisa, která nám všechno vypravuje, její dva bratři Lasse a Bosse, sestry Anna a Britta a Olle – prožívají veselé či méně zábavné každodenní příhody na švédském venkově. Ve třech částech knihy strávíme s dětmi celý rok: jaro s koťátky, léto s prázdninami, podzim se školou, zimu s vánočními svátky. A protože jsou to příběhy, které v různých podobách může zažít každé dítě, těší se stále tato půvabná knížka neutuchajícímu zájmu čtenářů na celém světě.

Můj názor: Moje nejoblíbenější kniha!!!! Děti z Bullerbynu prostě miluju i když je to možná pro menší. Lisa je hodná a pracovitá. Anna je přátelská a veselá. Britta je chytrá a vymýšlí skvělé hry. Lasse je něco jako vůdce a taky vymýšlí zábavné hry. Bosse je chytrý, ale ve škole rozhodně ne. Olle se umí moc dobře starat o svou sestřičku Kerstin, je tišší a nevadí mu si hrát s holkama. Nejradši mám všechny tři holky, hlavně Brittu. Někdy mi tam vadí, že ty nejlepší věci tam má vždycky Lisa.

Pro knižní Bullerbyn byla předlohou švédská vesnička Sevedstorp, kde měla Astrid prarodiče. Sevedstorp pořád ještě stojí a láká turisty.


Pokud jste tuhle krásnou knížku nečetly, neváhejte to napravit!


Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.