MyMagicWorld

Kouzelná knižní recenze (Malá princezna)


Autor: Frances Hodgson Burnettová

Rok vydání: 1905

Počet stran: 175

Postavy: Sára Crewová, slečna Minchinová, pan Carrisford, pan Carmichael, Becky, Ermengarda, Lottie, Janet, Nora, kapitán Crew, kuchařka, pekařka, slečna Amélie, Lavinie, Jessie, Anna

Popis: Malá Sára žije v elitní výběrové škole jako privilegovaná žákyně, neboť její otec je velmi bohatý a majitelka školy bohatství cení ještě mnohem víc než Sářino nadání a ušlechtilou povahu. Jednoho dne však do školy dorazí zpráva o smrti Sářina otce a jeho bankrotu. Sára se v okamžiku mění z bohaté dědičky v žebračku. Přežít jí pomáhá jen několik přátel a její živá fantazie. Dokáže se Sára i ve změněných podmínkách chovat jako princezna?

Můj názor: Jedním slovem kouzelná!

O knížce jsem se dozvěděla díky filmu, který byl podle ní natočen, ale ukázalo se, že je obojí vlastně o něčem jiném. I Sára mi tam příjde trochu jiná. Každé má své kouzlo, ale podle mě je trošku větší právě to knižní.

Mohu si to sama představovat. Někdy jsem se musela při čtení i zastavit abych si dokonale představila školu, Sářin pokoj, náměstí,... dokonce i Annu! Ale to jsem prostě já... :-D

Někdy je knížka lepší nebo naopak horší než film, ale tady je to opravdu nastejno.

Sára mi příjde hodná, milá, chytrá, někdy až moc hrdá princezna s velkou fantazií.

Emrmengarda je hrozně hodná, ale někdy (často) se chová dost hloupě, něco jako slečna Amélie. Lottie je taky hodná, ale rozmazlená. Lavinie je ale taky rozmazlená a to víc než Lottie a její spolužačky dohromady, a taky škodolibá. 

Pan Carrisford je divný, ale nakonec hodný, skoro jako Sářin otec.

A slečna Minchinová... nejsem si jistá jestli najdu slušné přirovnání... :-D

Moc hezká knížka!!!!!!! Takový konec jsem ani nečekala. A tím, že je z roku 1905... prostě kouzelné čtení!

Pokud vám název knihy příjde dětinský, věřte, že je výstižný!

Ukázka filmu:











Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.