MyMagicWorld

Princezniny deníky po druhé (knižní recenze)

Vzpomínáte si jak jsem sem kdysi napsala článek (recenzi) na knihu Princezniny deníky? Tenkrát jsem ji nedokázala dočíst, teď mi to ale problém nedělalo, je to vlastně super knížka!!

 

Autor: Meg Cabotová

Rok vydání: 2000

Počet stran: 232

Hl postava: Amélie Mignonette Grimaldi Thermopolis Renaldo (Mia)

Ostatní postavy: máma, táta, grandmere, Lilly, Michael, Tina, pan Gianini, Lars, Josh, Lana,...

Popis: Mia Thermopolisová je normální americká čtrnáctiletá dívka. Má stejné starosti jako ostatní děvčata v jejím věku — propadá z matiky, její matka chodí s jejím učitelem, je nešťastně zamilovaná, a pořád jí ne a ne narůst prsa. Jako by toho už tak nebylo dost, dozvídá se najednou zničehonic, že je princezna a dědička trůnu malého evropského knížectví. A teď jí teprve začínají problémy. Jak má tuto skutečnost utajit před svými kamarádkami, když jí do školy vozí limuzínou osobní ochranka a po vyučování musí brát hodiny princeznování u panovačné Grandmére? Proč nemůže být prostě zase jenom obyčejná Mia? K překvapení všech — a nejvíce jí samé — se ale ukáže, že Mia je pro roli princezny jako stvořená

Můj názor: Moc hezká knížka! Na to, že jsem jí před nedávnem nezvládla dočíst... Super příběh. Já bych se samozdřejmě chovala jinak kdybych zjistila, že jsem princezna, možná bych byla i ráda. Mia byla ale super! Lilly mě občas štvala a táta s grandmere taky! Ale na konci to bylo všechno v pohodě, prostě taková pohádka... :-D Možná si přečtu i další díly. A rozhodně doporučuji i filmy, ty jsou super!!





Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.