My Little Blog

Dívka ohně/Evi Bj. spisovatelka

Jahoda! (jdeme rovnou na to)

Bylo 6:43 a Vendy se probudila. ,,To už je zase pondělí?" zabručela a vylezla neochotně z její postele. Sešla dolů po schodech do jídelny a myslela si, že tam bude už její malá otravná sestra Klára ječet a křičet na mamku. Ale nebyla tam. Na stole místo ní ležel lísteček:

Vendo, Klárka spadla ze schodů a zlomila si nohu, byly jsme na rentgenu a teď momentálně v nemocnici.

Máma 

„No super" řekla si Vendy a vyndala rohlík z poličky. Namazala si ho máslem jako vždy a snídala. Po její krátké snídani se převlekla, umyla a vyrazila do školy.

Vůbec tam nechtěla, protože jí tam nikdo neměl rád. Vendy chodila do 6.třídy. Do poloviny letošního roku bylo vše v pohodě, ale najednou se něco stalo.Vendy se  naštvala a najednou se s ní všichni přestali bavit. Vendy se jich hodně krát ptala proč se s ní nebaví jako dříve a oni se záhadně podívali na její vlasy, něco si řekli a odešli. Vendy si říkala: „Jsem bruneta tak co na mně vidí". 

Když Vendy přišla do třídy a sedla si do zadní lavice sama, připravila si, ale pak se jí něco nezdálo. Do třídy přišla nějaká nová holka. Byla docela malá, vlasy měla zvláštně upravené a vypadala jako nějaká princezna.

Všichni ztichli a ona se potichu jejím slabým a tenkým hláskem zeptala :„Je tu šes...šestá třída?" Najednou se všechno dalo opět do hluku a ona zůstala stát před tabulí. Vendy se zvedla a šla pomalu k nové holce. „Ahoj, já jsem Vendy a a je tu 6.třída. Můžeš si sednout vedle mě." Dívka pokývla a následovala Vendy. „A jak se jmenuješ?" „Linda" odpověděla slabě a sedla si vede Vendy. Tak dny plynuly a z Lindy a Vendy se staly kamarádky. Jednoho dne, když měli tělocvik šli ven. Když hráli vybíjenou tak Beáta hodila míč vedle Lindy a začala na ní pokřikovat „Jsi vybitá!!" Vendy se naštvala když v tu všichni upřeli své zraky na její vlasy. Linda najednou řekla:„Vendy Ven Vendy coco se s teb tebou dě děje" Vendy si nechala spadnout vlasy do obličeje a pochopila to.


Doufám že se vám úvod mé povídky líbil aa 

čuzky : )

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.