My Little Blog

Dívka ohně 2/ Evi Bj. spisovatelka

Vendy měla polovinu vlasů červenou. Učitelka k ní ihned přiběhla a spustila:„Co to bylo?! Co si o sobě myslíš Vendulo, dělat si ze mě žerty? Tak to si pěkně vypiješ holčičko, jdeme do třídy! Všichni!" Celá třída se potichu přesunula do třídy a tam učitelka všechny poučila:„Jestli někoho uslyším, nasázím vám poznámky. Všem! A ty pojď Vendulo." Vendy se zvedla a šla za učitelkou. Když přišli do ředitelny tak učitelka začala:„ Vidíte to? My si v pohodě hrajeme vybíjenou a týhletý najednou začnou z ničeho nic hořet vlasy, je to normální?" Sekretářka se zvedla a řekla:„ Hmm, zavolám domů, ať si pro ní přijedou rodiče a ať si rozmyslí jestli jí nechtějí zařadit do nějaké "ohnivé školy"."

Za půl hodiny už seděla v kuchyni a poslouchala její mámu:„ Co si jako myslíš? A co si o nás budou myslet teprv nějací lidé? Holka, které hoří vlasy. No podívej se na ten tvůj kokrhel. Teď pojedeme k holičce a nechá ti to nabarvit 1 barvou ,protože na tohle se nemůžu koukat." Sedly do auta a jely.

Když přijely ke kadeřnici tak Vendy mamka vyjekla na holičku:„ Teď jí to hned nabarvíte na jednu barvu!" Holička se mile zeptala:„A na jakou? Na červenou nebo na hně..." „Na hnědou!" Vykřikla máma a holička začala nabarvovat. Po hodině strávené u holičky už Vendy seděla na své posteli a koukala se do prázdna. Každých 5 minut chodila k zrcadlu aby sledovala její vlasy. Holička neměla odstín jejích vlasů tak je měla trochu světlejší. Vendy se zvedla a šla asi už po 8 k zrcadlu. Ale spatřila, že nějaký pramínek začíná červenat. Vendy stála u zrcadla a koukala se na její vlasy, které opět začaly červenat. Po 2 minutách měla zase 1 půlku červenou a druhou hnědou. Zase šla k posteli, když v tu vlítla do pokoje její sestra a začala:„ Vendulo, co to máš za kokrhel. No podívej se na sebe. Jsi k smíchu!!!" A vzala jí její oblíbenou čepici. „Co to děláš?"řekla Vendy a její ségra odpověděla:„ Jdu s kamarádkou ven tak chci být in, když máma kupuje hezký věci jen tobě. Ale měla bych je mít já!" To už Vendy opravdu naštvalo a vrhla se na sestru. Její sestra strnula a koukala se na její vlasy. Vendy se otočila a všimla si, že jí začala červenat i druhá půlka vlasů.Vendy si hned chtěla vzít čepici aby své vlasy zakryla, ale už bylo pozdě. Do pokoje vešla máma. „Coto tu je za řev? Vendulo!!"

Logicky k tomuto příběhu potřebujete i 1.kapitolu která je zde.

mějte se hezky a

Čauky

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.