Můj retardovaný blog

První stránka mojí knížky!

 Kapitola 1
Lola seděla doma, psala úkol do školy a ohromně se nudila. Už měla hotovo, tak otevřela
notebook a vyhledala si : Tipy na výlety. A proč to vlastně hledala? Nemá co dělat a chce někam vyrazit. Zaujalo jí toto téma: Zajímavý dobrodružný výlet v tajůplné jeskyni v Praze. Hned klikla na zobrazit více. Bylo tam napsané: Dokonalý výlet pro všechny věkové kategorie. Exkurze po dlouho zapomenuté jeskyni, kde kdysi přebývaly čarodějnice. O této jeskyni vzniklo hodně pověstí a příběhů a některé jsou i pravdivé! Skvělý výlet za skvělou cenu! Pouze 120 korun dospělý a 60 korun dítě. ,,Takže, je mi 16, jsem pořád dítě. Za 60 korun je to super!“ řekla si a vyhledala na google pověsti o tajůplné jeskyni. Zmáčkla enter a bleskově jí to vyhledalo asi 300 000 výsledků. Klikla hned na ten první a ten hrozně dlouho načítal. Když se stránka načetla tak běžela strašně pomalu a hodně se sekala. ,, V tajůplné jeskyni kdysi přebývaly dobré čarodějnice ale lidi kteří kdysi Prahu obývali jim nevěřili a tak je z jejich jeskyně vyhnali. Čarodějky tam však po sobě zanechaly tzv. Tajemnou Sílu. Tajemná Síla by měla být dosud neodhalený zdroj ohromné moci. Asi si říkáte proč? Exzistuje teorie, že tam Tajemnou Sílu nechaly proto, že člověk který tuto moc získá bude mít dostatek síly na zničení celé Prahy. Hodně lidí už po té Síle pátralo, ale všichni upadli do díry zapomenutí a nikdo je už nikdy neviděl. Čarodějky vrhly do jeskyně takové kouzlo, aby se Tajemné Síly mohl dotknout jen jeden jediný vyvolený. Ten vyvolený má žít v 21. století. Proč zrovna v 21.? Protože čarodějky vyhnali v 16. století a zřejmě chtěly aby tuto moc mohl získat někdo 21. století proto, že ve 21. století je to 5. století co už nejsou ve své drahocenné jeskyni. Rozhodně se nevydávejte Tajemnou Sílu hledat, pokud totiž náhodou ve své cestě uspějete nikdo neví jak tu Sílu získat. Navíc nikdo neví co se s vámi stane když tu Tajemnou Sílu získáte.“ přečetla Lola nahlas obsah internetové stránky. ,,Zní to…. podivně a….. dost strašidelně.“ zamumlala si Lola jen tak sama pro sebe. V hlavě jí znělo - Musím odhalit tajemství Tajemné Síly! Nikdo nesmí prahu zničit!
Tou Tajemnou Sílou bych jí sice mohla zničit, ale i opravit! Vydám se tam, snad zítra chytnu autobus. - Pak už šla spát. Na druhý den se šla nasnídat. K snídani si dala BeBe dobré ráno sušenky. Pak šla oznámit mamce že pojede autobusem do Prahy. Její mamka nejdříve nechtěla souhlasit ale pak to dovolila. Lola z toho byla šťastná jako blecha. Šla si vyčistit zuby, umýt obličej, rozčesat si vlasy a nalíčit se. Potom shodila pyžamo a oblékla si bílé tílko s růžovou růží a k tomu džínové kraťasy. Běžela tryskem do botníku kde si obula svoje růžovo šedé botasky, vzala z poličky tašku, zaběhla si pro mobil a peníze, rozloučila se s mamkou a šla na autobus. Stihla ho tak akorát. České Budějovice – Praha. To bylo napsané na autobuse. Lola nastoupila, zaplatila 106 KČ (je to bez přestupů takže proto tak vysoká cena) a už se hnala k sedadlu s funkční klimatizací. ,, To bude dobrodružná sobota řekla si a sedla si.“ Vytáhla z tašky mobil a sluchátka. Sluchátka zapojila do mobilu, zapla si film, nasadila si sluchátka, potom sluneční brýle a autobus se zrovna rozjel. Lola cítila divný pocit. Poprvé v Praze jinde než na letišti, to proto byla tak nervózní. Asi po půl hodině jí film přestal bavit tak se rozhodla, že se bude koukat z okna. Pořád samé stromy, budovy, louky, pole a cedule. Takže nic zajímavého. Takhle se vydržela koukat asi 15 minut. Byla už tak natěšená ale zároveň nervózní. Zbývalo ještě 45 minut, tak se rozhodla, že si zdřímne. Usnula asi po 5-ti minutách. Začal sen. Lole se zdálo jak už má Tajemnou Sílu na dosah. Když se najednou chytla do pasti která je tam nastražená těmi čarodějkami.
Chycená v síti se v tom snu doplazila zase až k té moci, Tajemná Síla zářila tyrkysem. Byla krásná, Lola ve snu nemohla uvěřit že může být její. Chycená v síti se nevzdala, plazila se k velké moci. Dotkla se jí. Moc se do ní začala vstřebávat. Cítila se tak mocná! Ale najednou…… se do ní přemístil duch jedné z pomstychtivých čarodějnic!
Lola se probudila. S úlekem vyjekla. Řidič autobusu ji okřikl a pak si zase začal všímat svého. Lola věděla že se to doopravdy nestane, takže se uklidnila a už to bylo v pohodě. 


Tak, díky za přečtení, za pár dní vyjde 2. stránka




Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.