Michalovo barevná izolepa

Stará slohovka #1

Kelímek od jogurtu místo pozdravu (už zase)

Takže, právě teď jsem našla svůj starý slohový sešit z 6. třídy a napadlo zveřejnit ty hrůzičky, které jsem v té době stvořila, tak jdeme na to.

První příběh, který jsem ochotná zveřejnit:
Jak přišly berušky k černým tečkám
    Kdysi dávno,když ještě nebyly zebry pruhované, tak ani berušky neměly svých sedm teček.
    Bydlely ve městě, jmenovalo se Beruškopolis
(takže tady se i u mě osvědčila taktika, kterou používají současní tvůrci animovaných filmů...) Jednoho dne začal to město ohrožovat veliký strašlivý brouk. Našel se jen jeden berušák, který měl tu odvahu vydat se za čarodějem, který by mohl všem beruškám pomoci. Ten berušák se nazýval Míša Brouča. (jak originální) 
    Míša se tedy vydal na dlouhou výpravu, aby zachránil město berušek. Šel dlouhé dny a noci, už myslel, že čaroděje nikdy nenajde, když v tom k němu promluvil hlas: ,,Copak tu hledáš chlapče?" Berušák se podíval , uviděl čaroděje. ,,Vás." řekl vyděšeně a zároveň překvapeně. ,,Co ode mě potřebuješ," otázal se ,,když mě hledáš?" Míša nejistě řekl: ,, Já bych potřeboval, abyste nás všechny berušky zbavil zlého brouka, který ohrožuje naše město." Čaroděj  odvětil: ,,Ach, na tohle je jen jediné řešení, všechny berušky si musí nabarvit sedm míst na krovkách černě." (protože to stoprocentně funguje jako repelent proti zlým broukům, ach jo, logika...) "Ano, děkuji za radu," řekl Míša, ,,všechny berušky vám budou vděčné."
    Když Míša Brouča přišel domů, udělal všem beruškám sedm teček a od té doby mají všechny berušky černé tečky.

(Samozřejmě, že jsem to opravovala, kdybych to neopravila musela bych asi zabít sama sebe i přes to, že tam nebyla žádná y/i chyba, což se divím.)

Další příběh bude jindy, abych nevypadala jako velice neaktivní blogerka, co vydává článek jednou za třicet miliónů let.

Ať tě provází kelímek od jogurtu.

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.