Mayin blog

Naše slepice a video o velkochovu

Ahoj. Tento článek je zaměřen na chov slepic. Já vim, že takovýhle články lidi moc nečtou, ale mohlo by to zajímat aspoň další chovatele slepic, kteří jsou na HPD.Rozhodla jsem se ho napsat, když jsem viděla na youtube video o chovu slepic ve velkochovu, u kterého se mi dělalo špatně a které vám sem taky dám (neni brutální, ani mládeži nepřístupné, jenom smutné :(.


Naše rodina už přes 200 let (tak stará nejsem, ale tak dlouho už to u nás je :D) chová slepice. Slepice rozhodně nevraždíme, máme je jen pro vajíčka a mají se tu výborně. Možná se někteří jednici budou po přečtení chytat za hlavu, jak mluvim o slepicích, ale je to prostě zvíře, jako třeba  pes a kočka.

Den našich slepic: Každý den musí jeden člennaší rodiny vstát v pět ráno a vypustit slepice z kurníku (samozřejmě se staráme i o naše ostatní zvířata, ale toto je speciálně na slepice), no a pak je nakrmíme. Ideální strava je samozřejmě pšenice, kterou jim i z různým dalším jídlem podáváme 3x deně. Pouštíme je po celé zahradě a ony tam různě běhají a zobou trávu a hrabou žížaly a jinou havěť. Dokonce vytvořily i dvojice, které jsou vidět vždycky spolu. Všechny naše slepice jsou pojmenované. Jména jsem jim vymýšlela já a moje kamarádky. Jednu slepici, která se jmenovala Kokodýs :D se mi podařilo i vycvičit. Ona za mnou normálně běhala, když jsem jí zavolala, jako pes. Pak už jsem jí ani nemusela volat a ona za mnou běžela automaticky hned jak mě viděla a pořád chtěla chovat, no prostě úplnej pes v podobě slepice. Kamarádila se i s naším pejskem Filipem, ale už je 3 měsíce mrtvá. Naše nejstarší slepice se jmenuje Opeřenka. Narodila (vylíhla) se, když mi bylo 8. Teď je mi 13 a ona je pořád na živu. Přežila i slepičí mor, při kterém jsme jí museli dát pryč od ostatních slepic, aby je nenakazila a byla v naší kůlně a je vážně neuvěřitelné, že to přežila. Další rok měla dokonce kuřata a po 2 letech jsme díky ní konečně měli kohouta, který se opravdu výborně stará o naše slepice a jmenuje se Hřebínek. Teď už je to slepice v důchodu, která už ani neklade vajíčka, ale spokojeně si tu dožívá pravděpodobně svůj poslední rok, protože už je opravdu na slepici hodně stará. Když má u nás slepice kuřata, tak si necháváme jen slepice, případně jednoho kohouta, pokud jiný nežije a ostatní kohouty nevrždíme, ale prodáváme, protože skoro všichni obyvatelé Aše mají slepice. Slepicím jednou za týden kydáme, zatím jich moc nemáme, tak nemusíme tolik, ale máme v plánu odkoupit 15 slepic z velkochovu protože:

JDEME K TOMU VIDEU: Toto video je o jedné slepici z velkochovu, která jakože vypráví o svém životě ve velkochovu. Video je opravdu drsné a takhle je to ve všech velkochovech, ale málo kdo to ví. Jo a říkají vám tam, ať nejíte vajíčka- jezzte je, ale raději z malochovů!!! Kdo má nějakou opravdu extrémě slabou povahu, tak se na to nekoukejte, jinak myslim, že se to někak dá přežít:


Komentáře

ejmysek(ANIME!)

Ty velkochovy jsou strašné, není to tak jenom u slepic ale i u jiných zvířat a všechny ty ubohé zvířata trpí kvůli nějakým (budu truchu sprostá) idiotům.
Těch zvířat je mi líto...
Jinak my taky máme doma slepice a taky je nezabíjímesmajl jednu jsem dokonce taky ochočilasmajl

ejmysekTo se mi líbí +2 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.