Mayin blog

Máte rádi pejsky?

Ahojík!Po dlouhé době mám zase možnost napsat článek.dnes je čtvrtek,tak dnes mám napsat důležité informce pro psí chovatele,ale jelikož jsem dlouho nic nenapsla,tak dnes musím napsat zajímaosti o psech,protože mám požadavek,abych napsala otom,jak se psi mají správně koupat.


Psi z dlouhou srstí:Psi z dlouhou srstí mají s tímhle trochu problémy.Do srsti se jim motá kdejaká špína a bahno.Tyhle psíky musíte koupat 1x za 14 dní.Vložte psa do nádoby,ve které ho myjete,namydlete ho,spláchněte.To je asi jasný.Když je z vany (nebo něčeho) vyndáte,osušte je utěrkou,pak je můžete ještě vyfénovat.


Psi z krátkou srstí:Srst se tolik nešpiní,stačí,když je vykoupete 1x za tři měsíce.Namydlete,spláchněte.Jasný.Po vytáhnutí z vody je stačí trochu přetřít nějakým ručníkem,oni za chvíli doschnou.Akorád jim otřete tlapky,když je maí špinavé.


Psi bezsrstí:Tyhle pejsky stačí vykoupat i 2x za rok.Moc se nešpiní,pokud budou hodně špinavý,proztěje utřete vlhkým ubrouskem.Pokud ho koupete,je to stejný jako u všech jiných psů.Skotát je nesušte fénem.Mohlo by je to pálit.

1.Nekoupejte psa moc často,ze srsti se jim smývají důležité látky.

2.Neberte vykoupané psy do mrazu.

3.Nesprejujte psy parfémem.Dá se to považovat za týrání zvířat.

4.Doporučuju,čistěte psům zuby.Stačí občas,ale když jim je čistit nebudete,tak jim bude strašně smrdět z pusy a později mu začnou zuby padat.Stačí i jednouza týden psím kartáčkem,klidně bez pasty.



Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.