Luuuuucka Online

Moje Morčátka Rexi a Křupy #10|Luuuuucka

Ahoj

Vítám vás u dalšího dílu povídání o Rexince a Křupince. Dneska mně kamarádka přivedla na jeden super nápad. Samozřejmě nechci kopírovat, takže to udělám ještě jinak trošičku, ale dneska to bude speciální tím, že první část bude klasika, nějaké povídání a druhá část bude úplně to stejné, ale v podstatě očima toho morčete. Chápeme, že jo? Doufám, že se vám to bude líbit, protože to je prostě něco jiného a víc speciálního. Tak jdem na to!


Moje Morčátka Rexi a Křupy #10 - Řeč našich holek

Zatím jsem vám ještě neřekla, jaké zvuky a povídání jsem zatím u mých miminek zaslechla. Takže dneska vám všechny jejich zvuky řeknu. 

Klasický zvuk - pískání kvůli tomu, že mají hlad. Co víc říct. Přijdu v šest domů, morčata spustí: Kvík, kvík! Nakrájím jídlo, vyvenčím je a za chvilku to jede znovu.

Pískání - hledání se. Když jedno morče odnesu do jiné místnosti než to druhé, po chvilce začnou obě dvě tak strašně kvičet, že neví kde je kamarádka. Chudáci jsou zmatený. Tak je vždycky dáme do klece spolu a je klídek.

Vrčení. Prý existujou dva druhy "vrčení" jako že ze spokojenosti a nespokojenosti a já to pořád ne a ne rozeznat. Kdyby měl někdo nějaké tipy na poznání těchto dvou zvuků, pište. Ale občas, hlavně Křupinka to dělá, že když ji hladím, začne tak jakoby vrčet. Fakt nevím, co tím myslí, jestli líbí nebo nelíbí:)

Cvakání zoubky. Občas, když je dlouho chovám, tak začnou cvakat zoubky, což jsem někde slyšela, že prý znamená, že chcou do domečku, nebo čůrat. Tak je vždycky dám do klece a vytáhnu si je zase třeba až za chvíli.

Pokvikování. Občas, když je hlavně Rexíček nataženej třeba u mně na klíně, tak začne tak krásně pokvikovat, nejspíš spokojeně a je to hrozně cute a miluju ji vždycky, když to dělá. 

A pak, ještě úplně poslední věc, je občas, když holt celý den nemám čas, tak potom holky "volají" ať za nimi jdu se mazlit, že jim je smutno a že mně prosí. Mám totiž takovou super appku, kde jsou zvuky morčat, takže vy si pustíte nějaký zvuk a u něho je napsané, co to znamená. U tohoto zvuku je napsané I begging you, což znamená Prosím tě. To potom holky pohladím a jsou spokojené. 


A teď asi jdeme na tu druhou část. Předem říkám, že to asi bude celkem trapas, takže pokud to potom chcete hnedka hejtovat, tak to prosím nečtěte. A taky vynechám ten třetí a čtvrtý zvuk, to vrčení a cvakání zoubky, protože to nevím úplně jistě co znamená.

Co si myslí morčíci?

Pískání - máme hlad. "Tak je přesně ten čas, kdy už je tma a panička je doma a pořád mi nedala jídlo. Asi si budu muset říct. *zakvíkám pořádně nahlas* A , super, panička už běží a hladí nás a říká cosi nesrozumitelného, co říká vždy, když nám jde chystat jídlo. Už se tak těším, že nemůžu přestat kvíkat. Už cítím papání ve vzduchu, panička jde k našemu domečku, vytahuje nějaký červený koberec a zase jde pryč. Potom se zase vrací a nese nám domečky a pak už konečně jde pro nás. Mně se sice nelíbí, když mně někdo vytahuje z klece ven, Křupince taky ne, ale potom, když nás panička odnese a položí na ten červený koberec, kde čeká hromada jídla, už se na ni nezlobím.Chvilku papáme v domcích a potom pobíháme po celém koberci i mimo něj, protože v malé kleci se moc neproběhneme. No a potom, když už jsme unavené, nás panička zase nese zpět do domečku."


Pískání - hledáme se. "Ajaj, panička zase odnesla Křupinku někam pryč a mně nechala na koberečku. A je pryč nějak dlouho. Co budu dělat? Musím na Křupinku zavolat a dát paničce najevo, že už chci za kamarádkou. *kvík kvík kvík* a, už slyším odpověď Křupinky i paničky, která už mně nese za ní. Jupí."


Pokvikování. "Á, panička si nás vzala, sedla si a teď nás hladí a pusinkuje. Hmm, to se mi líbí. Musím to paničce dát nějak najevo, aby to takhle dělala častěji. s Křupinkou pokvikujeme a umíráme blažeností nad tím, jak nás panička mazlí."


"Chceme do domečku" kvičení. "Tak panička přišla pozdě domů, nakrmila nás a odešla. Ach jo, chtěla bych se zase pomazlit. Tak na ni zavolám. *kví kví kví* a panička už jde, loví nás ven z klece a nese nás a tu velkou měkkou věc, které řikají takovým zvláštní slovem, něco jako pochvka?" (pohovka) "A už nás zase dlouho hladí, dokud se nám nezačne chtít čůrat, to nás potom zase odnese a my jsme spokojené."



Doufám, že se vám článek líbil. Pokud ano, napište nebo dejte plus a já to tak udělám i příště, protože, upřímně, fakt mě to bavilo. Můžete vyplnit můj dotazník, a těšit se na další článek. Zatím pá.






Vaše Luuuuucka




Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.