Luuuuucka Online

Book TAG #2|Luuuuucka

Ahoj 

(Dobře, za pozdravem nic nebude, prostě bude jen Ahoj)

Mám náladu psát, tak tu máme pro dnešek druhý článek. Máme tu Book TAG #2. V tom minulém jsem měla hodně málo otázek a celkem jsem to odflákla, takže tady máme druhý, propracovanější díl. Jdeme na to!


1. Máš doma určité místo pro čtení?

No... Ne úplně jedno určité místo, ale nikdy si třeba nečtu u stolu (ať už "pracovního" nebo kuchyňského), ale spíš na gauči nebo v posteli, nějak nemám zapotřebí číst si na tvrdý židli, když můžu do měkké postele nebo na gauč.


2. Záložka nebo náhodný kus papíru?

Já mám koupenou celkem "drahou" (za 30kč...) záložku, která má i magnet, takže je fakt dobrá a dokud ji neztratím, tak ji budu poslouchat a snažím se papíry nepoužívat, což se mi dost daří:) Takže záložka, a kdybych je všechny náhodou někdy ztratila, tak nějakou koupím nebo vyrobím.


3. Můžeš přestat číst, kdekoliv chceš, nebo musíš dojít na konec kapitoly nebo strany apod.?

Nejlépe na konec kapitoly, kdyby to nešlo a nebyl čas, třeba ve škole nebo v autobuse a když je nejhůř, tak klidně i uprostřed stránky, nějak se to přežít dá, ale samozřejmě je lepší když dojdu na konec kapitoly.


4. Jíš nebo piješ během čtení?

Možná se má odpověď bude lišit od minulého dílu, ale občas si ke čtení udělám čaj nebo, zřídka kdy, čtu u večeře, takže to jím, ale jinak moc ne, maximálně popcorn, když mě nebaví film.


5. Můžeš číst při poslouchání hudby nebo koukání na televizi?

Ne, hrozně mě to rozptyluje, nesoustředím se a musím některé věty číst třeba i pětkrát, abych si uvědomila, co znamenají.


6. Jedna kniha nebo všechny najednou?

Dřív jsem četla asi čtyři knihy najednou a nechápu to, protože teďka můžu číst max. jednu knihu, víc ne, pro mně by to bylo strašně zneklidňující, takže NEE!


7. Čtení nahlas nebo potichu v hlavě?

Ve škole ráda čtu v literárce, ale doma ne, doma si čtu zásadně jen potichu, protože čtu často, třeba když brácha spí, takže nemám moc jinou možnost, než být potichu.


8. Kdy jsi začala číst?

Číst jsem trochu uměla i ve školce, když mi bylo 5 nebo 6 let. Aktivně jsem začala číst někdy ve druhé nebo třetí třídě, ale i když jsem byla malá, asi dvouletá Lucinka, tak jsem si každé ráno sedla na nočník, tam jsem snídala a u toho si "četla" knihy typu: Kde žije králíček? Na poli!

[Unsupported element format]

9. Dělá se ti špatně, když čteš v autě?

Bohužel ano, jednou jsem si četla v autě a bylo mi zle ještě celej den, takže bohužel, to pro mě není. Ale třeba v autobuse to tak nemám, tak nevim, no.


10. Kde hledáš nové knihy ke čtení?

Odpověď je jednoznačná:? Databázeknih.cz

Tuto stránku jsem našla tak, že tam, kam chodím do knihovny, tam každý rok visí papír, kde je čtenářská výzva pro aktuální rok. Bylo tam napsáno: více informací na Databazeknih.cz. Tak jsem se koukla a hned jsem se zaregistrovala. Jmenuju se tam Brasil, aktuálně mám v chystám se číst kategorii 330 knih, mám tam své oblíbené autory které sleduju, co píší a sleduju aktuální nové knihy a je to prostě super stránka, doporučuju všem knihmolům.



Tak jo, doufám, že se vám článek líbil. Druhý book Tag je tu, tleskejte. No nic, nikoho 'TAGovat nebudu, ale pokud chcete, můžete ho klidně napsat, nic vám v tom nebrání.

Mějte se, čtěte a čus!



Vaše Luuuuucka

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.