KagamineRinCZ

RECEPT NA VÁNOČNÍ ARAŠÍDOVÉ KULIČKY

Tak jsem tu s receptem na první kuličky XD V dalším článku ( aby to nebylo moc dlouhé) vám dám ještě recept na medovníčky. Zkrátka pokud chcete dobré, originální, a ještě trošku zdravější vánoční cukroví, které si zvládnete uplácat i bez kuchařských a pekařských zkušeností, jste tu správně. Jdeme na první druh kuliček:

ARAŠÍDOVÉ NEPEČENÉ KULIČKY:

POTŘEBUJEME:

. 100g ovesných vloček

. cca 150g arašídů

. 3 lžíce arašídového másla ( nejlepší je arašídové máslo s hořkou nebo mléčnou čokoládou, ale lze použít i normální, raději ale nějaké tekuté, třeba z Alberta nebo od Božských oříšků)

. 30g kakaa

. sojového čokoládového proteinu ( lze použít jakýkoli, klidně i Semix koktejl z Rosmana, ale sojový je nejlepší a dobře se s ním patlají kuličky)

. 3 lžíce medu

. špetka skořice

POSTUP:

V mixéru si nadrtíme vločky na mouku. Pak nadrtíme arašídy tak, aby v nich bylo možné kuličky obalovat. Pak smícháme rozdrcené vločky s půlkou rozdrcených arašídů, kakaem, arašídovým máslem, proteinem a skořicí, přidáme med a uděláme z nich hutné těsto. Z těsta poté modelujeme kuličky požadované velikosti a každou z nich obalíme ve zbytku drcených arašídů, aby se nerozpadly. To je celé :D 

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.