KagamineRinCZ

Přijde mi, že lidé neumí ocenit sebereflexi

Už nějakou dobu mi přijde, že lidé v dnešní době vůbec neocenují zdravou sebereflexi. Že se vůbec neocenuje a nebere v potaz, když někdo umí přiznat svoje chyby a nahlas je říct. hele, všichni jsme lidi. Každý máme chyby, každý máme nějaké vrtochy, nepěkné vlastnosti, divné nebo špatné zvyky, různé protivné způsoby komunikace, když se třeba trochu naštveme...prostě něco.

A taky si myslím, že je na jednu stranu fajn, když to ten člověk o sobě ví, a ještě se to nebojí přiznat. Stejně tak, když někdo uzná chybu. To spousta lidí neumí, a podle mě je fakt super, když si to někdo uvědomuje a ještě to druhému i přizná, dokonce, když je s tím konfrontován.

Spousta lidí by prostě vybuchla a začala se dohadovat nebo urážet, ale někdo na rovinu řekne: ,,Jo, v tomhle máš pravdu, jsem takový a makový a vím, že je tohle má chyba nebo slabina." Nebo když udělá chybu, že jí přizná. Jasně, je dobré se ze svých chyb poučit a na nedostatcích pracovat, ale stejně budeme vždy nějaké mít. A stejně se čas od času chyby dopustíme. přitom jsem už mockrát narazila na situaci, kdy daná osoba něco špatně řekla nebo byla v něčem špatná, a svůj nedostatek přiznala, přímo straně, která na ní třeba dokonce ječela, a když se tak stalo, druhá strana, místo aby tu sebereflexi ocenila, viděla snahu ze strany toho člověka, a třeba si taky uvědomila své chyby, protože málokdy je chyba čistě na jedné straně, tak začala ještě prohlubovat ,,ponížení" toho člověka, a dál na něj řvát, kritizovat ho a dělat z jeho chyby nebo nedostatku naprostý konec světa.

Jasně, někdy to lidi fakt zvrtaj a obyčejné promin nebo jo, já to o sobě vím, to úplně nespraví, stejně si ale stojím za tím, že je super, když si někdo svou chybu uvědomí a nahlas jí přizná. Je to určitá forma odvahy a upřímnosti, a mělo by se to ocenit alespon do té míry, že tomu člověku dáme šanci nebo to s ním zkusíme vyřešit na rovinu a v klidu nebo to minimálně ocenit tak, že na něj nebudeme dál plivat a vyjmenovávat všechno, co je na něm špatně. To pak vede k tomu, že jedna strana plive a plive a druhá si sype popel na hlavu, první si to zvráceně užívá a koupe ho v tom, a druhé pak - zcela pochopitelně - dojde trpělivost a to vyústí k dalším a dalším hádkám a urážení se.

To je to, co chcete? I vy děláte chyby, i vy máte nedostatky. Tak proč máte takový problém s tím, když je má i někdo jiný? všichni je budeme mít, a to, že je někdo vidí, není konec světa, je to zcela přirozené. Lidi...jste lidi, ne roboti, už se to konečně naučte, není to ostuda, narodili jste se tak xD

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.