KagamineRinCZ

Hate review postav I - Iva Pacovská

Vítejte u další série, kterou jsem se rozhodla zpracovat. Bude se jednat o to, že tady ,,zhejtím" postavy z filmů a seriálů, které nemám ráda XD 

Prosím, mějte na paměti, že se jedná o můj osobní názor, který nemusíte sdílet, a pokud danou postavu máte rádi, určitě si stůjte za svým názorem a neměňte ho jen na základě mého názoru. Nemusíte můj názor sdílet. Zároveň vás prosím, abyste se vyvarovali komentářů typu ,,ty krávo, tahle postava je skvělá, a ty jí jen závidíš" a jiné nesmírně dospělé věci. V komentářích nebudu rozvíjet žádné hádky.

Konstruktivní kritika nebo váš názor je vítán, za předpokladu, že se vyvarujete jistých českých slovíček. Tak, jdeme na to.

V prvním díle zkritizujeme Ivu z Comebacku.

DÍL I - COMEBACK - IVA


Ivu asi nemusím představovat, jedná se o postavu ze seriálu Comeback. Iva je dcera a neteř hlavních dvou postav seriálu, Tomáše a Ozzáka. Je to celkem průměrná holka, která ale platí za poměrně hezkou a populární. 

Když se řekne ,, postava z filmu nebo seriálu, kterou nesnáším" vybaví se mi jako první právě Iva Pacovská. 

Iva to rozhodně neměla v životě zcela snadné...Vyrůstala bez matky v poměrně chudé rodině s náročným strýcem a otcem, který se k ní chová, jako by jí bylo pět, má debilní názory, a spoustu věcí jí zakazuje. Také se musí sama starat o celou domácnost, protože její otec a strýc jí s ničím nepomohou...To všechno je pravda, nicméně, i tak si troufám říct, že žije docela klasicky dobrý život.

Studuje, má kde bydlet, je zdravá, má mobil a počítač, má co jíst, otec jí sice otravuje, ale nijak jí neubližuje, nebije, má přátele, kteří by se pro ni rozkrájeli, je zdravá, ve škole jí nikdo nešikanuje...

Proč Ivu nemůžu vystát? Určitě tomu částečně napomáhá i to, že je mi ta herečka nesmírně nesympatická...což by neměl být důvod, na druhou stranu, mě taková přijde i v ostatních rolích. 

Ale zpátky k postavě:

Iva je vlastně typická slepice. Pomlouvá ostatní, a u druhých holek nadává na to, co sama dělá -. viz školní běhna Kropáčková - Iva taky chce, aby z ní všichni kluci byli paf a leželi jí u nohou. Často řeší úplné blbosti, jako trapné diety, vzhled, šaty, popularitu, povrchní zájem kluků a to, jak je oblíbená. Nevšimla jsem si, že by se zajímala o něco, co není povrchní. Žádné čtení, sport, hudba, vzdělávání se, cokoli kreativního nebo užitečného...je prostě...jednoduchá a ne moc chytrá. 

Taky je ráda středem pozornosti, i když na první dobrou dělá, že to tak není. Pak taky uměle nadává na to, co ve skutečnosti chce, viz Lexa. Chová se, jako by jí jeho zájem hrozně obtěžoval, přitom si na něm staví svoje ego a v dílech, kdy jí Lexa z nějakého důvodu ( CD na změnu osobnosti, jiná holka) pozornost nedává, vadí jí to. Je to klasické holčičí NEČUM NA MĚ, TY ÚCHYLE, OBTĚŽUJEŠ, a přitom JÁ SE DÍKY TOMU CÍTÍM SEXY, KOUKEJ SE MNOU ZABÝVAT, ALE NEDÁM NAJEVO, ŽE MI TO LICHOTÍ.

Iva se k ostatním nechová hezky. Hlavně k Saše. Dobře, rozumím tomu, že i se Sašou to může být někdy trošku náročné, ale Iva si jí za nejlepší kamarádku vybrala. Upřímně, mám pocit, že JEN proto, že vedle ní vynikne, a bude vždycky za tu lepší a chtěnější. 

Saša je Ivě oddaná, je tu vždy pro ni, a chová se jako dobrá kamarádka, to se nedá říct o Ivě, která je na Sašu často arogantní, komanduje jí, shazuje jí a...prostě se k ní nechová jako správná kámoška, ale spíš jako královna americké střední ke své poskokyni. 

Taky jí nikdy nepomůže, přestože by jí mohla půjčit hezké oblečení, seznámit s více lidmi  nebo jí, co já vím, občas koupit něco k jídlu, když Bučkovic dvojčata nemají několik dní co jíst? Ne, ona je ráda, že nad Sašou vyniká, a je za tu lepší a hezčí. Vůbec kamarádku nepodpoří. Saša se snaží Ivu krejt i přes její potíže se lhaním, vyslechne jí, ovšem Iva tohle nikdy neudělá nazpět. Má Sašu jen jako služku a dvorní dámu. 

Hnusně se chová i k Lexovi. Opět chápu, že Lexa není nejostřejší tužka v penále a umí být pěkně otravný, ale i když je to trouba, je to hodnej kluk, a Ivu má rád. Myslím, že občas je na něj až moc hnusná a arogantní. Až zbytečně moc. 

Ani k otci se nechová vždycky tak, jak by měla. Jasně, Tomáš je úplně na hlavu, a taky jí ten život neusnadńuje, ale on to nedělá proto, že by jí chtěl týrat, myslí to dobře, a snaží se...i když po svém, ale snaží se být dobrej rodič. Já měla rodiče daleko horší, rodinná situace byla mnohem horší a rodiče mi prokazovali ještě mnohem mín svobody a respektu, a přesto bych si nedovolila se k nim chovat tak, jako Iva k otci. 

Shrnuto a podtrženo, Iva je sebestředná, sobecká, namyšlená, do sebe zahleděná pipka, která by byla nejradši, kdyby se kolem ní točil svět. A když se tak neděje, je otrávená. Přesně tyhle holky nesnesu.

A co si myslíte vy?


Komentáře

chosno

Postava je opravdu zajímavá. Tento článek se mi líbí, i když vás lidé odsuzují. Na webových stránkách můžete slyšet podobné zvuky.

chosnoTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

sarinka580(ANIME!)

I mean je to komedie a všechny postavy jsou vyhnaný s jejich charakterama do extrému, takže jsem to nikdy nebrala nijak vážně. Ale názor beru haha zajímavý čtení

sarinka580To se mi líbí +1 To se mi nelíbí

RinKagamineCZ

sarinka580: Vážně? Já jsem právě myslela, že Iva neměla být negativní postava, že měla právě platit za tu pozitivní. A že to akorát trošku zvrzli. Protože o Ozzákovi každej ví, že je alkoholik, i Lexovi se všude říká, že není nejostřejší tužka v penále, a Tomáš sám přiznává, že je staromódní, ale o tom, že by byla Iva mrcha, nepadne ani slovo

RinKagamineCZTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

sarinka580(ANIME!)

RinKagamineCZ: yeah jak jsem řekla názor ti neberu, jen poukazuji, že její charakter byl pravděpodobně napsán takhle záměrně :dd

sarinka580To se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.