Monster High Real Makeover
Hra - Monster High Real Makeover
Video se načítá
Papas PanCakeria
Hra - Papas PanCakeria
Video se načítá
Home Sheep Home
Hra - Home Sheep Home
Video se načítá
 

KagamineRinCZ

Anime ANOTHER - naprostá anime pecka!

A recenze pokračují! Dnes vydám jednu na svoje .. .asi vůbec nejoblíbenější anime. Jedná se o krátké, třinácti dílné hororové anime s jedním dílem jako prekvelem. 


O ČEM TO JE?


Hned na začátku je řečen důležitý příběh...v jedné třídě kdysi zemřela populární dívka, která svým spolužákům velmi chyběla, a tak, aby se s její smrtí vyrovnali, předstírali, že tam s nimi stále je. Tím se ale otevřela brána do jiné dimenze, a do třídy se dostala bytost...bytost, která je tam navíc. Může to být úplně kdokoli ze třídy, a nelze ho žádným způsobem poznat. Tím, že je v té třídě jeden navíc, se uvolnila kletba. 


Pokaždé, když dojde k porušení pravidel, která vlastně nikdo doopravdy nezná, kletba se spustí, a spolužáci začnou umírat. Kletba působí, dokud jsou ve městě, a ohroženi nejsou jen členové téhle třídy, ale i jejich nejbližší příbuzní. Není tedy nic neobvyklého, když během roku vymře třetina třídy včetně jejich příbuzných - umírají v náhlých a tragických nehodách, na nemoci, ve škole nebo doma, mimo školu, kdekoli ve městě...


Prokletá třída se snaží dělat, co může, aby kletbě zabránila, a tak vyberou dívku Misaki Mei, a dohodnou se, že budou předstírat, že neexistuje, a tím kletbu zastaví...kéž by to ale bylo takhle jednoduché. 


Kouichi nastupuje do školy jako nový, a o kletbě neví. Hned ho zarazí chování ostatních k Misaki Mei. Existuje vůbec? Vidí ji ještě někdo jiný, než on? 


Tím, že ji neignoruje, ale přece ohrožuje celou třídu a jejich rodiny! A tak netrvá dlouho, než padne první oběť, a kletba se rozjede. Způsobil kletbu tím, že neignoroval Misaki? A nebo to udělal někdo jiný něčím úplně jiným? 


Celá třída se zoufale snaží přijít kletbě na kloub, zatímco postupně padají jako mouchy. Dokážou to dřív, než bude pozdě?


HODNOCENÍ:


Krásná kresba, zajímavý nápad, výborné zpracování! Tvůrci se tohohle nápadu zhostili opravdu dobře, anime je tak poutavé, že ho shlédnete jedním dechem, i kdybyste neměli jít spát, tak moc napínavé to je. 


Není to klasický horor krvák, příběh děsí spíše tím, že zuřivě útočí na psychiku člověka, zasahuje vás tam uvnitř. A o to lepší to je. Nechybí řešení záhad, rychlý vývoj příběhu, žádné zbytečné díly nebo zdržovačky, i tak je ale dost prostoru jak na současnost, tak i na minulost a výpovědi ostatních, kteří o tom něco vědí. A hlavně, nikdy nevíte, co je pravda! Tady to prostě nepoznáte, všechna znamení ukazují někam...a pak se ukáže, že to bylo jinak. A že pravda je nakonec to poslední, co by vás vůbec napadlo, není to předvídatelné, a o žádné překvapení tak nepřijdete.


I postavy musím hodnotit pozitivně. Jsou dobře charakterově vyhraněné a originální, žádná klišé, žádné jak přes kopírák s milionem dalších postav.


CO BYCH ANIME VYTKLA?


Upřímně mě nenapadá vůbec nic :D Snad jen smrt mé nejoblíbenější postavy na konci.


HODNOCENÍ: 10/10!

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.