Flappy Bird
Hra - Flappy Bird
Video se načítá
Mermaid Slacking
Hra - Mermaid Slacking
Video se načítá
Family dollhouse 2
Hra - Family dollhouse 2
Video se načítá
Fashion Model Makeover
Hra - Fashion Model Makeover
Video se načítá
Wake Up Calls
Hra - Wake Up Calls
Video se načítá
Crazy Homer Simpson
Hra - Crazy Homer Simpson
Video se načítá
Jeu Chiant
Hra - Jeu Chiant
Video se načítá
 

Jen tak PRO ZÁBAVU =D

Sušenky štěstí s příběhem + bonus recept

Ahoj ! 

Dnes tu mám článek speciálně o (čínských) sušenkách štěstí. Určitě to znáte, křupavá sušenka ve tvaru půlměsíce, ve které je lísteček s předsevzetím. Dají se sehnat i u nás jako rozptýlení v mnoha čínských, ale i jiných restaurací. Taky existuje mnoho receptů. Taky já jsem je zkoušela a můj recept vám zanechám na konci článku. Ale teď už na příběh ......=]

Mary a sušenka štěstí 

Byla jednou jedna dívka která nebyla na střední škole, kam chodila moc oblíbená. Měla jen jednu nejlepší kamarádku, které všechno říkala a která ji vždy povzbudila ........

Bylo 31.12., asi okolo 11 hodin a Mary ležela u krbu, přikrytá dekou, už usínala když v tom ji najednou zacinkal mobil.

To byla zpráva od její nejlepší kamarádky Ann. Psala jí, že její přítel Ben, co pracuje kousek od jejího domu v čínské restauraci Kascho, mají dnes na Nový rok specialitu : sušenky štěstí. Ann Mary požádala, jestli by s ní nešla. Mary by hrozně ráda, ale ví, že  ji máma takhle pozdě večer nepustí. Máma ale už spala a tak Mary napadlo, že půjde bez svolení, že se máma o tom nedozví. Když se obě děvčata sešli, jejich první cesta byla do restaurace Kascho. Bylo už po dvanácté a v restauraci se slavilo. Mary se nechala ukecat a dala si s kamarádkou skleničku. Jenže jak se říká, když nepřestaneš hned, nepřestaneš nikdy..........Bylo už půl čtvrté a obě děvčata už v sobě měli dost alkoholu. Když v tom  Ann řekla Benovi, ať donese konečně slavné sušenky štěstí.

Ann na papírku stálo: ÚSMĚV TI SLUŠÍ !!!   Všichni se začaly smát. 

Mary tam ale měla: UNIKNEŠ NÁHODĚ !!!!!  To už tak směšné nebylo.

Když šli dívky domů, Mary uviděla na druhém koni chodníku její mamku s kabelkou, protože zapomněla, že její máma má dnes brzkou ranní směnu.Měla něco popito a nechtěla aby ji máma v tomhle stavu načapala a tak utíkala se schovat za popelnici, která ale byla na druhém chodníku přes silnici.Rychle utíkala, ale v tom jelo auto. Mary bylo špatně vidět a tak auto na poslední chvíli vybočilo. Mary byla v pořádku, ale mamka si jí všimla. Mary dostala od mamky zprdnutí, za to, že utekla z domu, opila se a málem způsobila dopravní nehodu. Přesně jak sušenky předpověděli..........pomyslela si Mary. Od té doby se Mary vyhýbá sušenkám štěstí, protože věří, že sušenky nelžou a přinesou jí smůlu :)

Recept Koláčky štěstí

CO BUDU POTŘEBOVAT

2 velké bílky
1⁄2 lžičky vanilkového a 1⁄2 lžičky mandlového extraktu
3 lžíce slunečnicového oleje
8 lžic hladké mouky
1 1⁄2 lžičky kukuřičného škrobu
1⁄4 lžičky soli
8 lžic krupicového cukru

Postup:

1. Vystřihněte papírek zhruba 9 x 1,5 cm a napište na něj svůj vzkaz. Třeba zamilovaný, žádost o ruku nebo vyznání lásky. Troubu předehřejte na 150 °C.
2. V míse lehce našlehejte bílky, oba extrakty a olej do napěněné směsi.
3. V jiné míse smíchejte mouku, kukuřičný škrob, sůl a cukr a nakonec vmíchejte 3 lžičky vody. Vzniklou směs pak vmíchejte k bílkové, abyste získali hladké těstíčko, které neteče, ale dobře se oddělí od vařečky. Z těsta po lžících odebírejte a těstíčko vždy dotenka rozetřete na plech vyložený pečicím papírem do kola o průměru 10 centimetru.
4. Pečte asi 14 až 15 minut nebo dokud se vám nepodaří koláčky oddělit od pečícího papíru. Koláčky velmi rychle odlepte, doprostřed dejte vzkaz, přehněte a pak znovu. Pak koláčky dejte do formy na muffiny, aby si udržely tvar, a nechte zchladnout. Ten, kdo koláček dostane, jej rozlomí a váš vzkaz si přečte.

Tip - Nejdůležitější při přípravě koláčků je těsto rozválet opravdu dotenka. Jedině tenké koláčky po vyschnutí křupou. Koláčky ze silného těsta nevyschnou a vzkaz uvnitř se přichytí k těstu.

A co vy ??

Věříte na sušenky štěstí ??

Vaše Any ♥


Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.