It's a blog. Who cares.

Hollow Knight|No cost too great...|Part 3

Vážení a milí, pokud vás tahle hra zaujala, tak tohle nečtěte. Protože tady jsou tři základní konce. Godmaster ještě ne, ale jinak je tu už všechno. Kapiš to? Takže pokud si jí chcete zahrát, tak si jí mazejte koupit. Je lepší než některé hry za 60 euro.

Higher Beings, These Words Are For You Alone:Spoilery!

Pokračujeme. Minule jsem skončila v City of Tears. Když už jsme tu, tak jdeme za Soul Masterem, nebo spíše, za jeho dream verzí, Soul Tyrant. Rychlejší, silnější, vylepšené útoky a mezi částmi žádný heal čas. To je proti pravidlům. 


Soul Tyrant mě vůbec nebavil. Dala jsem ho, ale byla jsem hrozně deprimovaná. Proč? Protože jsem byla z boje se Soul Masterem zvyklá, že třikrát bude lapat po dechu a potom se jde na druhou část. Nope. A teď jsem Soul Tyranta nedávala ani na jedno lapání. Až v předposledním pokusu jsem zjistila, že bude po dechu lapat jenom jednou, potom pár hitů a jde se na druhou část. Proto to taky byl předposlední pokus.


Nebyl to elegantní fight, ale dala jsem to. Soul Tyrant potom mluví o snech, které mu říkaly, jak vyléčit infekci. Tím, že si vezmete duši druhých.


Ale král oponoval a jeho závist a šílenství ho připravilo o nesmrtelnost.


Ale teď je král a království mrtvé, ale on bude žít navždy.


No, já ti nevím hochu... To už je podruhé, co jsem tě zničila, tentokrát definitivně.


Potom mi chyběla ještě stovka Essence a tak jsem si zašla do Greenpath a svedla "boj" s No Eyes.


Nebyl to ani boj, spíš se teleportovala a posílala na mě duchy a já uskakovala a mlátila jí. Každopádně, chudák No Eyes.


Potom zpět za Seer a máme Awoken Dream Nail. Dostaneme se i do těch nejstřeženějších myslí.


To prozatím odložíme. Jde se za Traitor Lordem. Dala jsem tam Dream Gate, takže se můžu teleportovat. Naštěstí to ani nebylo třeba. Na druhý pokus. Pokud potkáte Cloth v Ancient Basin, pomůže vám, ale bude jí to stát život. 


Traitor Lord střežil vchod s nějakému místu, před kterým leží spoustu Mantisů a jedna bílá postava. To je Dryaa, jedna z pěti Velkých rytířů. Další je Ogrim, neboli Dung Defender, Ze'mer, neboli Grey Mourner, Hegamol, kterému False Knight ukradl brnění a Isma, od které máme slzu.


V tom příbytku sídlí White Lady a z jejího monologu je patrné, že je to královna.


Dala ale na sebe Seal of Binding. Dá nám jednu polovinu King's Soul Tu druhou má Pale King.A taky řekne, že my se máme stát Vessel.


Neměla jsem tušení, kde ho hledat, takže jsem místo toho šla sbírat plameny. A když už jsem je konečně sesbírala a vrátila se ke Grimmovi, tak on chrápe!


Dream Nail! No, nebyl to úplně dobrý nápad.


Jakmile má totiž nějaký boss jméno přes celou obrazovku, víte, že to bude vážný. A taky že bylo. Nightmare King Grimm bude dlouhá kampaň.


A jedno ráno jsem zapla hru v obýváku a připojil se ke mně brácha. A já jsem šla zničit Monomon.


Monomon a Herrah jsou mi sympatické, Lúrien tolik nebyl. K jejímu loži se dostanete po poražení velké jellyfish, Uumuu.  Pomůže vám Quirell.


Všimli jste si masky, co nosí? Je Monomonina.


Monomon chtěla pečeť zrušit a změnit svět i za cenu určité destrukce.


A jako učitel taky měla poznámky. Nicméně rozluštit je je na dlouhé lokte. To něco málo, co rozluštíte, je o světle, Vessel, ochraně, králi a království.


Se všemi třemi Dreamers zničenými můžete ukončit hru. Jít na finálního bosse.

Ještě ale jedna věcička. Na břehu Blue Lake je Quirell.


Když odejdete a znovu se vrátíte, najdete už jenom jeho meč.


Temple of the Black Egg se otevřel.


A v něm je lavička a za lavičkou je místnost.


A v té místnosti je svázaný Vessel. Nemůžete ven. Musíte přeřezat řetězy.


Jakmile to uděláte, Vessel spadne a boj začíná. The Hollow Knight  versus The Hollow Knight.


Je to naprosto úžasný boj, který hraje na emoce. První polovina je boj. Ale... The Hollow Knight nebojuje dobrovolně. On sám je ovládán infekcí. Jen ve druhé části je na chvíli sám sebou a tu malou chvíli nám pomáhá.


Sám se svým mečem bodá a snaží se sám sebe co nejvíc oslabit. Když ho porazíte, vezmete infekci na sebe. Zapečetíte jí do sebe a stanete se novým Vessel. To je první konec. The Hollow Knight.


Ale jen 97% je jen 97% procent. Takže jdeme dál! Odemkla jsem sarkofág a z něj vypadlo tělo Godseekera.


Dream Nail. Vítejte v Godhome.


Ne že by vás bohové přivítali kdovíjak zdvořile, ale koho to štve. Máte celkem pět Pantheonů. Ve čtyřech z nich jsou bossové, se kterými jsme bojovali a vždy jen určitý počet a neopakují se. Pátý Pantheon má naprosti tomu všechny bosse. Všech 45 na jeden zátah. Nope.

Potom Dream verze Dunga Defendra. To byl můj první pohled do části White Palace.


Vracíme se za Seer, která řekne poslední slova a rozplyne se. Z jejích slov je ale patrné, že to světlo, o kterém všichni mluví je někdo jménem Radiance.


Vládla tomuhle království a stvořila klan, ze kterého je i Seer, ale potom přišel Pale King a na Radiance všichni zapomněli.


To ale rozhodně strpět nechtěla a tak začala pronikat skrze sny a infekci. Potom řekne, ať si je nepamatujeme. Ať je nectíme. Nezaslouží si to.


A když se rozpadá, je tam jediná věta, která tomu dodala hloubku:


Vážení, screw it. Šla jsem do Ancient Basin a u nějakého portálu je mrtvola. Dream Nail!...


...

White Palace je vzpomínka, ani možná nikdy neexistoval, ne v tomhle stavu. Je tam totiž spoustu pil, vysunovacích oštěpů... SuperMeatBoy....


Ale svým designem a hudbou mi to nepřišlo tak hrozné. To já jsem v platformingu hrozná.


Doopravdy. Průchod mi trval šest hodin i s večeří. Chytala jsem rage, ale bavilo mě to. Navíc je to udělané tak, že lavičky jsou tři a jsou daleko od sebe. A platforming je rozdělen do sekcí. Takže když už jste v polovině a nejde vám to, tak to stejně doděláte, protože tu část, kterou máte za sebou nechcete dělat znovu.


Je tam sub-area, Path of Pain.


A na samém konci Bílého Paláce v Černé místnosti je mrtvola, nebo schránka - Pale King.


Je, hezký, upřímně se mi líbí, ale abyste z něj dostali druhou polovinu King's Soul, musíte jí z něj vymlátit. Potom jste posláni o reálného světa. Můžete se tam vrátit, konkrétně k Path of Pain. 


S King's Soul jděte do The Abbys. Otevře se tam cesta. Cesta do Birthplace.


A tam vzpomínka. 


The Abbys ve tmě a všude kolem vám padající sourozenci.


Až úplně nahoře je to, co nevědomky hledáme. Pale King a The Hollow Knight.


Zatímco Pale King odejde, Hollow Knight se na nás otočí, chvíli se dívá a potom následuje otce.


Já vím, co je na konci Path of Pain, vím, jaká je to vzpomínka. A to je důvod, proč Hollow Knight není úplně Hollow. On se neměl otočit.


A z King's Soul se stal Void Heart. Naše součást. Sourozenci nám už neublíží a Shade taky ne.


S tímhle najdeme před vězením Hornet, která řekne, že pro nás riskovat život nebude, ale naskytne-li se možnost, pomůže nám.


Boj probíhá stejně jako minule, ale ve druhé části se objeví Hornet, zarazí bráškovi jehlici do hlavy a zakřičí něco, co zní jako "Git Gud!".


A Hollow Knight je na chvíli svázán. Na poprvé jsem netušila, co dělat a když jsem si to uvědomila, bylo už pozdě. Shodil Hornet a skončilo to jako minule, ale Hornet je zapečetěná s námi a stala se tím samým, čím byla její maminka.


Takže ještě jednou to samé, ale když je svázán Hornetinou nití, Dream Nail!


A jste někde, kde je slunce a to v téhle hře ještě nebylo.


Vyzvete kdo ví co a slunce má najednou křídla a o vteřinu později:


Fuck this shit, I'm out, tdd...


Pro teď. The Radiance je s Nightmare King Grimmem jediná, kdo má jméno přes celou obrazovku. Řekněte mi, proč používá meče a světlo a ne jenom světlo..., ale, tak proč ne.

Takže jsem šla za královnou, která řekne, že lituje svého podílu ve vytváření Vessels.


A potom je tu Pre-Path of Pain v Deepnest. Mně pogo zrovna dvakrát nejde, ale dala jsem to. Trvalo kolem hodiny...


A teď duchové! Zbývá Elder Who...ne, počkat... Elder Hu, Margot (Markoth) a Gorb!

No a teď se blíž podíváme na Godhome. Je to jen sen, takže pokaždé, když umřete, tak neumřete doopravdy. Nicméně, to, že je to jen sen víte jen vy, Grimm a Hornet to tuší. My to víme, Grimm to ví, protože je to vyšší bytost, respektive bůh jako je Radiance, jenže zatímco Radiance má sny, tak Grimm má noční můry.


A Hornet to ví, protože je vlastně taky vyšší bytost, protože její tatík byl vyšší bytost.


Každopádně, ty bohové, se kterými bojujete jsou normální bossové. Mantis Lords, Vengefly King, Massive Moss Charger, Hornet, Grimm... samozřejmě všichni a jejich snové (U Grimma noční můra) verze.

Můžete dát Godseeker v reálném světě kytku.


Mimochodem, chcete vidět absolutní vtip?

Teď, po dání kytky Godseeker jdeme doručit kytku do Queen's Gardens. Kdybyste to někdo chtěli zkusit, tak cesta, jakou jsem šla já, byla z Resting Grounds výtahem do City of Tears, tam výtahovou šachtou do Plesure House, potom přes City of Tears do Fungal Wastes, Fog Canyon a ze shora do Queen's Gardens.


Grey Mourner, alias Ze'mer, zemře a nechá nám poslední část masky. To znamená lichý počet životů, to znamená NKG. 


Je to těžkej boss. Možná nejtěžší, jakého jsem za svojí herní historii potkala.  Ale, nějak mi nevadilo umírat.


Víte, teleportace a ubírání dvou životů je docela cheap. NKG má obojí. Asi bych neřekla, že je proto nějaká strategie, prostě se vyhýbejte a dejte na Hornetinu radu. Git gut. Největší problém bylo asi předvídání útoků. Nikdy nepředvídejte, nikdy si nemyslete, že víte, co bude za útok. Dojedete na to. Co se jeho pufferfish týče, zkoušela jsem skákat obloučky. Dopadlo to tak, že místo 11 životů mi zbyly 3. Takže jiná strategie. Postavit se do rohu a skákat normálně, plus občas Monarch Wings.


Ale ten pocit, když jsem ho porazila, to bylo úžasný... V ten moment jsem prostě povolila a chvíli zírala na obrazovku. A když cutscene skončila, začala jsem se smát a křepčit po pokoji.


Beze srandy.


Za jeho porážku se vám Grimm (pravděpodobně) reinkarnuje do Grimmchild a máte 4. úroveň. S tím jsem šla za královnou a její dialog celkem překvapil. Řekla, že nikdy nebude pánem těchto končin. Grimm mi teda nepřipadal, že by chtěl něco ovládnout, ale tak...


Btw, Grimmchild cítí nebezpečí na míle...

Potom je tu ale jedna osůbka, která je zvláštní. Musíte mít Sporshroom, abyste s Mr. Mushroom mohli mluvit. Jeho dialogy jsou zvláštní. Poprvé řekne, že je rád, že jsme byli schopni pomoci příteli a jestli už nemáme hlad. To je reference na první hru od Team Cherry - Hungry Knight.


Že bychom měli spoléhat na vlastní instinkt.


Že jí neviděl, ale že si určitě vzpomeneme, kde jsme ji nechali.


Že bychom mu neměli věřit. Komu jako? Fajn, mužské postavy v Hollow Knight - Pale King, Grimm, Hunter, Zote, Elderbug, Grub father, Dung Defender... Ehh, to je ale výběr.


A potom ho potkáte naposledy a on odletí kdoví kam.


Následně jsem se rozhodla vyhrabat do Kolosea a našla jsem Bardoona, se kterým už jsem mluvila, ale taky řekne nové věci. Například, že Kingdom's Edge je hrob kreatury jménem Wyrm.


Ale, co je smrt pro takové stvoření? Spíš transformace. Kdybych to nezmínila, Wyrm je bývalá forma Krále. Taky, že máme velkou sílu a že bychom možná mohli přírodu (Radiance) porazit. Jo a taky řekne, že on Wyrm není, že není dost velký. Což je vtipný, když je jeho tělo k vidění od shora dolů v po celém Kingdom's Edge.


V Kingdom's Edge je taky poslední duch - Markoth. S podlahou není těžkej.


Jak už jsem ale zmínila, měla jsem namířeno do Kolosea. Dala jsem poslední Trial a to tady znamená 112%!


Můj charm setup. Zkoušela jsem to několikrát z Un. Strenght. Ale nepomohlo to. Takže jsem se toho zbavila.


Ještě jsem ale zašla k Hunterovi a dostala od něj jeho značku.


Grimmchild ho nemá rád.


Naproti tomu Divine a Leg Eater měli Love Story.


Dokud ho teda Divine jaksi nesežrala.


V téhle hře je ještě hodně co dělat, ale teď mě zajímá třetí konec. Jde se bojovat s Radiance. Ze všech her, které mají nějakého Boha, mi přijde, že Radiance vypadá jako Bůh(yně) nejvíc. Vypadá přímo božsky...Oh, wait.


Ubírá dva životy. Tenhle boj má asi pět fází a šestou, která se nepočítá, protože jí vlastně jenom jednou hitnete. Fáze 1 - jste na jedné velké celé platformě. Má kolem 300 životů, co jsem zkoušela. Na začátek vměstnáte 2 Abyss Shrieky, potom doporučuji doplnit duši mlácením. Jo, můžete mlátit jenom její "fluffy stuff", alias, to kolem očí. Ve 2. fází vám odebere polovinu platformy a bude se to měnit. Jednou tahle strana, jednou druhá. Tipuji tak 400-500 životů. Fáze 3 se dá jinak nazvat déšť....ne, slejvák mečů. Má asi 200 životů, 2x Abyss Shriek stačí.

(Ano, tohle mě hitnulo)

Potom se odnikud objeví Void a drapne Radiance.


Jenže Radiance je cheap, takže se teleportuje. Tenhle čas slouží k vyhealování až čtyř životů, víc, pokud máte Quick Focus.


Potom budete bojovat na létajících malých platformách. Tady má Radiance očividně nejvíc životů, protože to trvá tak strašně dlouho... Asi je lepší zůstat na spodnějších platformách, spousta útoků vás mine. Jenom dávejte pozor, když se dlouho nic neděje, tak se zamiřte na místo, kde by měla být. Vyšle meče. Jo, taky, v téhle fázi se na začátku objeví vždy uprostřed, jak je vidět na screenshotu. 


Po téhle čtvrté fázi následuje 5., kde skáčete na platformách, snažíte se dostat nahoru k Radiance, která se mezitím opět teleportovala a snažíte se, aby vás nesestřelila, protože se s vámi rozhodla hrát Doom. Když už budete nahoře, jednou jí mečem hitněte a done. Jednou mečem. Nic jiného fungovat nebude.


Následující události shrneme takhle: Radiance je v šoku. Void se k ní přiblížil. My levitujeme.


Hollow Knight se rozhodl "fuck you, Radiance!", skočil na ní a roztrhl jí cokoliv je to, v čem má oči tak, že z toho je jen jedno oko.


Nám se rozlomila maska a jsme Shade s chapadlama, kterými mlátíme Radiance. Bitch slap' in the face!

A potom je Radiance konečně done.

Void jí pohltí, nezabije, ale pohltí a to znamená žádné světlo pro Hallownest. Královo bíle světlo je pryč, Radiancino žluté světlo je pryč...


Temple of the Black Egg byl také pohlcen a zničen.

A s tím se Hornet probudí.

Ale je jediná, kdo zůstala.

Všichni ostatní se odebrali do temnoty The Abyss a snad se vrátili k tomu, z čeho byli stvořeni. The Void.

Následuje extra cutscene. Pamatujete na Mr. Mushroom?

A to je vše. Pardon, Path of Pain nebudu dělat teď. Pokud jí jednou dám, určitě se o tom někde zmíním, ale teď ne. Nebudu se ke koncům ani k příběhu nějak vyjadřovat, myslím, že to zvládnu shrnout v konečném článku, který bude z Hollow Knight poslední, páč tam dám i Godmaster ending. Pokud vás zajímá, jak daleko jsem, tak jsem dala čtvrtý pantheon a už koukla do pátého. Ano, udělám ho, protože ani s jedním z konců, které jsem dala, nejsem úplně spokojená. V prvním jsme jenom prodloužili život Hallownest, protože jsme neměli Voidheart a tudíž by nás Radiance taky ovládla. Ve druhém jsme zapečetili i Hornet, což mě mrzí. Ve třetím... já vám nebudu lhát, mě je jich všech líto. Hollow Knight a náš Knight jsou zamčeni v The Abyss, kdoví, zda se vrátili "domů", Hornet je sama a teoreticky by mohla být královnou a Radiance je pryč. I jí je mi, v určitém smyslu líto, i když si tohle zasloužila.

Do té doby by měl být ještě článek o Steel Soul a Speedruny.

No, takže snad jste si tu jízdu užili, ještě nejsem done ani omylem a pokračujeme dál! Ascend!

Čauko!


Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.