HPD JE NEJ

Pohádka o hyenách

Jak už všichni víme hyeny jsou ta nejchechtavější a nejoprsklejší zvířata na světě. A myslím že právě proto je čes napsat o nich pohádku. Tak tady je.

Nejdřív vám řeknu kdo v pohádce vystupuje: Pan a paní Oprsklovi, jejich děti Bětka s Bohoušem, Tonda a pan Ťulpasík...

Takže začínáme:

Žila byla jedna rodina Oprsklových. Žili v podzemních norách nedaleko safari parku v Africe. Paní Oprsklová vždycky chtěla navštívit Londýn. Jednou na břehu našli oblečení, klíčky od domu, cestovní pasy a telefony asi nějakých turistů které pravděpodobně sežral krokodýl , když se šli koupat.Rozhodli se do toho oblečení převléknout. A už letěli do Londýna. Nejprve se museli naučit číst a psát. A také chodit. Bylo to velmi těžké. Opravdu moc ale nakonec se to naučili. Když se nastěhovali do svého domku zjistili , že mají protivného souseda pana Ťulpasíka který je pořád odposlouchává a sleduje. Žilo se jim dobře , ale po čase zjistili , že se jim stýská po ostatních hyenách. A proto se rozhodli navštívit ZOO . Viděli žirafy, opice, slony, nosorožce a další zvířata. Oprsklovibyli velmi spokojení a šťastní. I dětem Bětce s Bohoušem se to , ale za chvíli je ten smích přešel. Slyšeli totiž rozhovor mezi ošetřovatelkou a veterinářkou jak se baví o tom že chtějí nejstaršího samce Tondu uspat. Nysleli si totiž že by ho ostatní členové smečky zabili. Ale to nebyla pravda ostatní členové smečky by mu nic neudělali. A to byl ten správný čas pro Oprsklovi. Rozhodli se totiž netušícího Tondu zachránit. Měli na to jen pár dní prokopat se až k Tondovi do ohrady. A na poslední chvíli se jim to podaří. Zamaskují to tím že tam poházejí kosti (samozřejmě nějakého jiného zvířete). Chudáčka Tondu si vezmou k sobě domů. Je těžké ho naučit chovat se jako lidi a ještě těžší je naučit ho chodit po zadních. Ze začátku se to zdá nemožné , ale potom přijde Bohouš s nápadem dát Tondovi hůl o kterou se může opřít. Za pár dní se zjistí že si Tonda přivezl s sebou kamarádku Mirandu(to byla opička). A ta byla jako papoušek,  pořád po všech něco opakovala. Ale to vůbec nevadilo. Naopak bylo to roztomilé. A tak se rozhodl že s Mirandou bude každý den chodit po městě nakupovat.Ale musel to dělat v utajení.A tak vzal kočárek a nějaký starý hard a Mirandu do toho zabalil. Pan i paní Oprsklovi si našli po dlouhém rozmýšlení práci. Pan Oprskla se živil vymýšlením přáníček a vtipů a paní Oprsklová zase vyráběním klobouků z vajec a rozjetých slimáků. Celkem se jim dařilo. A víte co se stalo s panem Ťulpasíkem ten když šel nakupovat potkal nějaké chlapce kteží mu rozkopali nákup po celé ulici. Ale v tom se objevil Tonda s Mirandou chlapce vyhnal a pomohl panu Ťulpasíkovi. Doprovodil ho domů. Tam si zahráli domino a od té doby jsou kamarádi. A když byli Vánoce pozvali i pana Ťulpasíka na večeři. A  nakonec se zjistilo že vlastně ani pan Ťulpasík není normální člověk je to vlastně medvěd Grizzly.KONEC

                                     

Komentáře

Naty a KájaVIP(Fazole)

Každý někde začínal. Možná jsi vytáhla své maximum, ale pořád tomu něco chybí. Hlava a pata. Pokud je pro tebe těžké vymyslet... tohle. Dej si od psaní pauzu a třeba celý měsíc si jen čti knihy. Věř, že ti to dá hodně, budeš mít více a lepší nápady a na tvém vyjadřování to bude znát.

Naty a KájaTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.