#Hashtag

#Hashtag ∆ Co to je ten "hešteg"?

Zdravím, tenhle blog vám přinese jak informace ze světa i třeba z mého osobního života. (Pokud byste chtěli) A protože většina z vás jsou retardovaní tučňáci z Marsu, tak zanechám formalit a budu psát radši normálně. Vážně tu budou informace, zajímavosti i novinky ze světa! Že třeba před 93 lety vymřel druh zvířete zvaný Buvolec Stepní kvůli zábavě (lovení) a masu. A osobní život? Mé názory atd. Tak...Můžeme se už vrhnout na to co je tu hlavní?

Hashtag [hešteg]
Hashtag je slovo nebo fráze označená znakem „#“ (tzv. mřížka či hash). Význam slova označeného tímto symbolem je dnes chápán jako forma klíčového slova. Krátké příspěvky na mikroblozích nebo na sociálních sítích mohou být označeny umístěním „#“ před významná slova. -Wikipedie
    Ano, ta slavná mřížka. Můžete ji napsat třemi způsoby jako třeba: 1. levý Alt+Ctrl+X, 2. levý Alt+35 a poslední 3. pravý Alt+X. Člověk který ale žije i ve světě soc. sítí ví k čemu složí např. na Facebooku. Na už zmiňovaném Facebooku slouží hashtag na rozšíření dosahu obrázku, statusu. Když tam dáte 2 a nebo 10 hashtagů, ikdyž se to nezdá je to velký rozdíl! Představte si například 14-ti letou Aničku, která neví jak mít oblíbené fotky a tak napíše kamarádce. Ta ji odpoví ať použije hashtagy. Anička tu udělá a za měsíc už má v přátelích víc jak 3 000 lidí! Ale kolik jich vlastně zná osobně? 
    To byl jen takový kratší příběh k zamyšlenía vlastně i vysvětluje jak hashtag funguje. Pokud totiž máte v příspěvku hashtag, jste (váš příspěvek) automaticky zařazeni do skupiny tohoto hashtagu např. #sunnyday. Tady je rekapitulace: Pokud napíšete k fotce či příspěvku hashtag a někdo tento hashtag dá do vyhledávače může tam najít i váš obrázek. Ale jen pokud dáte příspěvek viditelný veřejnosti! Pro ty kdo by náhodou nevěděli, na fotce či příspěvku se dá nastavit jestli ho uvidíte jenom vy, vaši přátelé nebo všichni ciže veřejnost. Ale co jeho minulost? I to jsem zjistila! Poprvé se objevil v roce 2007 na Twitteru. To je ten modrej ptáček. A nejpoužívanější hashtag? Na Instagramu (další soc. síť) byl nejpoužívanější #love! Nad druhým nejpoužívanějším hashtagem zvítězil o neuvěřitelných 362 635 622 použití!
   
Doufám, že se vám líbil dnešní díl #Hashtagu! Klidně tento blog sledujte a nebo napište co zlepšit nebo naopak co neměnit! Máte nápad, co bych mohla udělat příště? Určitě napište! Těšte se na další díly a....
Aloha

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.