Fangirl Trash

Who's Lindsey Stirling

Někdo má rád Katy Perry, Justina Biebera nebo Selenu Gomez. Já zbožňuji Lindsey Stirling, americkou tanečnici, houslistku a youtuberku. U nás není moc slavná a já vám ji teď představím.




Lindsey Stirling se narodila 21. září v Santa Anně v Kalifornii. Její rodina nebyla moc bohatá, takže když v pěti letech začala prosit o lekce houslí a tance, mohla si zvolit jen jedno. Jak už asi tušíte, vybrala si housle. Dostávala jen 15 minut týdně, a všichni tvrdili, že se nemůže nikam dopracovat. Jak vidíte, nebyli to jasnovidci. 

Lindsey se v roce 2010 přihlásila do soutěže Amerika má talent, kde se probojovala do druhého kola. Tam si jí všiml David Graham, se kterým natočila několik singlů. Ještě v tomto roce vydala desku Lindsey Stomp se třemi skladbami, Transendence, Spontaneous me a Song of the Caged Bird. 

Slavnější se stala v roce 2012 po vydání skladby Crystalize. Lindsey vydává svoje skladby, ale také covery na soundtracky z počítačových her (Skyrim, Asassins Creed), známe filmy (Star wars, Lord of the rings), muzikály (Phantom of the opera a nové Les Misérables), či na známe písničky (We found love, Thrift shop, nebo ne tak známá Senbonzakura). Do této chvíle vydala dvě alba, Lindsey Stirling (2012 a Shatter me (2014). 

Letos se vydává na již 4. turné a podruhé navštíví Prahu. Poprvé tu byla 20.10. 2014 v Incheba areně. Vrátí se ani ne po roce, což je úžasné. Letos se u nás představí 11.7. v Praze ve Žlutých lázních.

I já mám lístek a nehorázně se těším. Lindsey je také úžasná v tom, jak se snaží být na blízku svým fanouškům. U každého koncertu máte možnost koupit si tzv. VIP upagarde v jehož rámci se s Lindsey můžete vyfotografovat, popovídat si s ní (asi 1 min.) popřípadě jí předat nějaký dárek. 

Lindsey také pořádá soutěže např. o možnost si s ní 15 minut povídat na Skype, nebo dokonce mít možnost s ní strávit den. Také jí nedělá problém natočit video s pozdravem a poslat ho fanouškům z nějaké konkrétní země. Zajímavostí také je, že Lindsey patří k Církvi Ježíše svatých posledních dní, tedy je mormonka. To znamená, že např. nesmí pít kávu ani čaj. 

Hned v úvodu jsem řekla, že u nás není moc známá, ale přesto u nás má skoro největší fanouškovskou základnu, v poměru k populaci, to znamená, že v ČR je asi 10 milionů lidí a z toho např. 10 000 lidí Lindsey fandí. V Americe jí fandí víc lidí, ale v poměru, kolik tam je lidí celkem, jí u nás fandí větší procento. Její jméno je na internetu nejčastěji vyhledávané právě u nás. K dnešnímu dni má na Youtube 6 287 684 odběratelů, její Facebook sleduje 3 213 050 lidí. Náš československý oficiální fanclub sleduje na Facebooku 4 702 lidí. Jen tak pro zajímavost, český fanclub byl prvním oficiálním fanclubem na světě. 

Lindsey je velice dobrá, protože dokáže spojit velmi dokonalou hru na housle s bezchybnými tanečními choreografiemi. Já Lindsey už posílala ručně psaný dopis a vážně se těším, až jí v červenci uvidím na živo. 


Credits: Tenhle článek jsem psala už na stránce alík.cz pod přezdívou ginny_w, jen s jiným názvem.

Komentáře

štěrbina(Píšeme povídky a příběhy)

Alexis 008: Jasně, to jo, ale musíme vzít v potaz kolik je tu lidí... Když v normální společnosti řeknu např. Katy Perry, 1D nebo Avril Lavigne, tak všichni ví, zatímco když řeknu Lindsey Stirling tak to je výraz ,Who is it?!'. Ale jinak jo, zná jí dost lidí XDD

štěrbinaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.