Fakta,Scifi,Povídky a Horory

Vampire's love - počátek

Ahojky :)

Vítám vás u své nové halloweenské povídky pro rok 2016 :)

Doufám, že se bude líbit :-*

 

     Nuda, to je to jediné co mě teď trápí. Sedím v autě a čekám, než dojedeme do cíle. Můj řidič mě veze do nové práce, práce služebné pro rodinu Blacků. Zemřeli mi rodiče a tak se o sebe musím starat sama. Usoudila jsem, že bude nejlepší dělat práci, ve které budu moct zároveň i bydlet. Proto ta služebná. Cesta moc rychle neutíkala, tak jsem zabíjela čas koukáním se z okna. Venku se zrovna začalo stmívat. Jelikož se blížil Halloween, všude byly dekorace v podobně dýní, pavučin, strašidel,... Řidič odbočil na starou cestu vedoucí podél lesu. Byla už úplná tma a nebylo v podstatě nic vidět. Po půl hodině cesty po staré silnici jsme konečně dorazili na místo. Šofér mi vyndal kufry a na rozloučenou řekl: ,,Dejte si pozor slečno. Kdyby se něco stalo, okamžitě mi volejte."

,,Neměj strach Billy, je mi 16, zvládnu se o sebe postarat.", mrkla jsem na něj a sledovala, jak auto odjíždí.

Otočila jsem se a přede mnou stál obrovský třípatrový dům. Byl černo-šedý a strany domu byly stočené do hranatých věžiček. Prostě jako nějaký dům strašidel. Před domem byla obrovská zahrada se spousty odkvetlých záhonků a velká kašna. Vyšla jsem na verandu ke vchodovým dveřím a zaklepala. Po 5 vteřinách se dveře sami otevřeli. Vešla jsem dovnitř, ale nikde nikdo. Byla zhasnutá světla a pomalu nebylo vidět ani na krok. Z boku byly schody vedoucí do patra.

,,Haló! Je tady někdo?", vypustila jsem ze sebe nejistě. Nic... Žádná odpověď. Na druhé strany velké chodby byly pootevřené dveře. Všimla jsem si, že se za dveřmi svítí, tak jsme se vydala k nim. V půli cesty jsem koutkem oka zahlédla v patře pohyb postavy. Zahleděla jsem se tam, ale nikdo tam nebyl. Vešla jsme tedy do místnosti za dveřmi. Místnost měla po bocích opět schody do patra. Byl to zřejmě obývák, protože uprostřed byla stará pohovka a v krbu plál oheň. Vedle byla umístěná jednoduchá červená barokní pohovka. Na ní ležel kluk asi o 3 roky starší než já. Poslouchal hudbu z MP3 a tak si mě ani nevšiml. Měl na sobě béžovou košili a černé společenské kalhoty. Jeho vlasy byly světle hnědé a pleť měl celkem bledou.

,,Čekali jsme na tebe.", ozval se hlas z druhé strany pokoje. Patřil vysokému muži kolem 30-40 let. Jeho oči byly modro-šedé a jeho vlasy připomínaly kaštanový oříšek.

,,Dobrý večer.'', vykoktala jsem ze sebe.

,,Pojď, posaď se na gauč.", ukázal na starou pohovku naproti mě. Posadila jsem se a řekla:,,Jmenuji se Katherine. Těší mě, že vás poznávám.", natáhla jsme k němu ruku.

,,Také mě těší.'', odvětil muž. ,,Vítám tě v našem sídle.'', pousmál se na mě. ,,Rád bych ti představil svoji rodinu, přesněji všech mých 5 synů."

Z ničeho nic stálo v místnosti jeho 5 synů a upřeně na mě zírali.

 ,,Nejstarší syn se jmenuje Erik. Je mu 26 let.'', ukázal na kluka stojícího za mnou. Měl na sobě tmavě šedé sako a černé kalhoty. Jeho vlasy vypadaly jako barvící se podzimní listí. Byly leskle hnědé s malým nádechem zrzavé. Jeho oči byly tmavě zelené a jeho pleť bledá jako všech ostatních členů rodiny.

,,Těší mě, Kath.'', řekl tiše a sklonil se ke mě. Prohrábl mi vlasy a čichl s k nim. Rychle jsem sebou ucukla. Erik se je pousmál.

,,Tohle je Shaun. Má 23 let.'', otočil se na syna stojícího u dveří vedoucí do chodby. Jeho vlasy byly černé a oči hnědo-černé. Dokonale ladili s jeho šedým outfitem.

Zvedl ke mně ruku na pozdrav a dál mlčel.

,,Támhle nahoře je Cole. Je mu čerstvých 22 let.'', ukázal na kluka v patře opírající se ho o stěnu. Měl tmavě zrzavé vlasy, na kterých měl naražený klobouk. Jeho oči byly zelené a praly se s jeho vínovým kabátek s šedými kalhoty.

Lehce zvedl hlavu a tajemně se na mě kouskem úst usmál.

,,Dylana jsi zřejmě už viděla. Má 19 let.'', ukázal na kluka sedícího na červené pohovce. Byl to ten, který poslouchal MP3.

 ,,Ahoj Katherine.'', řekl tiše a znovu zavřel oči a zaposlouchal se do hudby.

,,A nejmladší je James. Má 15 let.'', ukázal na kluka v patře opírající se ho o zábradlí. Měl velmi zvláštní barvu vlasů a očí. Jeho vlasy byly světle fialovo-bílo-hnědé a oči stejné barvy, akorát o něco světlejší. V rukách držel vycpaného medvídka s páskou přes oko.

Chvíli na mě upřeně a tiše zíral a pak se začal potichu hihňat. ,,No ahoj.'', řekl s úsměvem.

,,A já jsem Aro.'', pousmál se a dál na mě všichni zírali...

Pokračování příště :)

Omlouvám se, že začátek byl trochu zmatený, ale nevěděla jsem, jak to uvést ;)

popis Katherine :

Má špinavě blond vlasy a modro-šedé oči.

Na začátku měla  černou uniformu podobající se školním uniformám.

 výslovnost: Billy - Bily, Katherine - Ketrin, Erik - Erik, Shaun - Šón, Dylan - Dylen, Cole - Koul, James - Džejms, Aro - Áro

 

 

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.