DZ Blog

Jak si uklidit v pokoji


Taky vypadá Váš pokoj takhle: 

                                

Ale má vypadat takhle?:



OK, jdeme na to!

   Rozehřívačka

Nejlepší je začít něčím lehčím, například ustlat postel, odnést hrnky apod. Důležité je mít uklizenou zem. Jinak nemůžeš ani projít a kam pak rozložíš ty věci, co se ti válejí po stole? Hlavně ne že ty hrnky prostě zaneseš na kuchyňskou linku, nepořádek tím jen přesuneš. Dej je hezky do myčky, nebo je rovnou umyj ve dřezu. Při stlaní pěkně všechno odházej (samozřejmě na hezky uklizenou zem), srovnej prostěradlo, natřep polštář, peřinu do prádelníku, deku poskládat a použít jako přehoz, pyžamo pěkně poskládat a uložit na své místo - to se ti bude spát jak na obláčku! Nezapomeň na poklady pod postelí! Tím postelová část končí.

  Level 2

Určitě máš svoje místečko, kam si zalezeš a relaxuješ, nebo kout, kde máš všechny šminky. Ale jak to tam vypadá? V relax koutku vytáhni to, na čem sedíš, a vyklep z toho všechny poklady. Já mám sedací pytel, a našla jsem v něm rozpuštěnou čokoládu a sešit do školy. Pak se vrhni na stoleček. Zase ti pomůže skvěle uklizená zem. Já ve svém koutu mám pár knížek, misku s gumovými medvídky a to je oficiálně vše. Jenže...

No, prostě to tam srovnej. Necpi to do šuplíku apod. Pořádně to ukliď na své místo - jinak centrum nepořádku pouze roztaháš nebo přesuneš.

 Bordel
Nyní se vrhni na stůl. Šuplíky vzhůru nohama, ať je úplně prázdný. Pak se už jen podívej, co kam patří. Každou zásuvku vyhraď jiné věci, já to mám tak: Škola (2), papírnictví, výtvarka, kancelář a poklady.

Na desce stolu udělej místo věcem jako lampička, pera a tužky, počítač, případně pořadače. Odpadkový koš dej pod stůl tak, aby se stačilo jen sehnout a odpad vyhodit. U stolu se hodí nástěnka - vidíš, co sis tam napsala a máš to k ruce. 

 Skříň

Ze skříně zase všechno vylož a nezapomeň roztřídit. Každé patro jiná věc. Oblečení taky - zároveň si prohlédni, jestli to fakt potřebuješ.

Cílová rovinka

Zbývá jen uklidit věšák, vyhodit to, co nepotřebuješ. Potom vyvětrej - je to příjemné. Zalij kytky na okně, případně se postarej o svá zvířata. No uznej, že bez toho nepořádku je mnohem líp. A když už ses rozjela, uklidíme školní tašku. Všechno vyndat, roztřídit, uložit - tak, a můžeš se rovnou učit (ne to byl vtip). A utři prach a povysávej - já po vyvětrání ještě zapálím aroma svíčku Jahoda.

Co teď?

Teď si jen sedni a vychutnávej uklizený pokoj.

Dobrá výmluva:


Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.