dream big - work hard

Správná a levná péče o pleť

Ahojky, vítám vás všechny u nového článku. Je to už nějaký ten rok co jsem psala naposledy, tak snad mám na to stále správné skills xdd. Nedávno jsem aktualizovala svůj profil, kde jsem přiblížila co teď dělám, o co se zajímám a tak dále. Zmínila jsem zdravý životní styl, do něhož zapadá péče o naše tělo. To, co jsem se dozvěděla mi pomohlo zlepšit moji problematickou a mastnou pleť. Sehnala jsem si snadno dostupné produkty za přijatelnou cenu a přizpůsobila znalosti svým potřebám. 

V dnešním článku bych vám chtěla představit kostru správné péče a moje tipy na produkty (které můžeme brát jako orgány xdd). Nejvíce jsem se toho naučila od mého oblíbeného influecera Onyho, který o "skincare" natočil delší video, které vám sem přidám. Jeho zkrácenou, textovou verzi s mými tipy vytvořím sama.

Po ránu mám osobně pocit mastnoty. Je to část dne, kdy se mi můj obličej zamlouvá nejméně, jak od pohledu tak na dotyk xdd Z toho důvodu se asi nejvíc těším až s tím něco provedu. 

  • mycí gel (čištění na mokro) - navlhčit obličej vodou (studená prý brání zánětům, zase otázka jak potom umyje ten povrch?, já to střídám) a prsty vmasírovat mycí gel, který potom smýt. Na obličej se doporučuje vyhradit malý samostatný ručníček. Po ráno by se neměly používat žádné elektrické strojky s nástavci (necháme si je na večer xd)
  • tonikum - dříve pro mě naprosto zbytečná a nepochopená věc. Nanášíme na vatový tampónek (já ty velké třeba půlím xd). Poté přejíždíme po obličeji směrem od středu ke krajům. Tonikum není žádná micelární voda. Má svůj speciální název a vlastnosti: dočištění pleti a její příprava na hydrataci. V této souvislosti doporučuju micelární vodu používat jen na očištění například šmouhy od řasenky. Obsahuje totiž micely, které v pleti zůstávají a dělají tam neplechu.
  • oční krém - zní to trochu staře, viďte? xd ale zamilujete si ten pocit lesklého očního okolí. Navíc je to dobrý návyk do budoucna. Krém nebo gelík lehce vklepáváme nebo roztíráme do okolí očí prsty.
  • sérum - stejné jako tonikum, dříve naprosto zbytečná věc. Je lehčí než krém, nanáší se úplně stejně. Hydratuje pleť do větší hloubky.
  • denní krém - a jsme u konce pro ráno xd existují jich tisíce druhů, pravděpodobně ho používáte běžně, žádná novinka

  • mycí gel - produkty používáme stejné až na malou změnu, v tomto kroku můžeme použít elektrické čistítko, abychom po celém dni smyli nečistoty
  • tonikum
  • oční krém
  • sérum
  • noční krém - tady nastává malá změna jen v typu krému. Obvykle bývají hutnější a výživnější.
  • lokální přípravek na nedokonalosti - olejíček, kremík nebo gelík pokud máte nějaké problematické místo, nový pupínek. Není žádným pravidlem.

V tuto chvíli to na vás musí působit, že je toho hrozně moc, ale opak je pravdou. Měla jsem strach například z toho všeho čistění a moc vrstev na obličeji. Klíč je právě v hydrataci, která je u tohoto naprosto zaručena. Ke kostře jsem záměrně nepsala žádné produkty na které se koukneme teď. Uvedu k nim i ceny a kde se dají koupit.

1) MYCÍ GELY

Garnier Hyaluronic gel wash - jakákoliv drogérie - 89 Kč

Balea Porenfain čistící gel - dm drogerie - 54 Kč

Alverde mycí gel s mořskými řasami - dm drogerie - 69 Kč

   

2) TONIKA

Alverde pleťové tonikum Clear - dm drogerie - 79 Kč

Ziaja okurkové tonikum - jakákoliv drogerie - 69 Kč

Garnier tonikum s tymiánem - jakákoliv drogerie - 99 Kč

   

3) OČNÍ KRÉMY

Balea roll on hydratační - dm drogerie - 69 Kč

Ziaja oční krém s kozím mlékem - jakákoliv drogérie - 79 Kč

Alverde oční krém s růží - dm drogerie - 99 Kč

   

4) SÉRA

Balea hydratační pleťové sérum - dm drogerie - 89 Kč

Balea Q10 pleťové sérum - dm drogerie - 99 Kč

Balea intenzivní pleťové sérum - dm drogerie - 109 Kč

   

5) KRÉMY

Dermacol mandlový denní krém - jakákoliv drogerie - 79 Kč

Aknelot regulační krém (na den i na noc) - jakákoliv drogerie - 79 Kč

Alverde noční krém Q10 - dm drogerie - 89 Kč

   

To bychom měli takový základní přehled. Následně vyberu produkty na rutinu z vyše uvedených a vypočítám cenu (čistící gel, tonikum, oční krém, sérum, denní a noční krém) = 449 Kč. Nevím jak vy, ale myslím že tato suma za krásnou pleť stojí. Například v sephoře bychom za ni nepořídili ani jeden krém xdd.

Doufám že se vám článek líbil, užíváte prázdniny a máte se krásně. Kdyby cokoliv, nějaký nápad nebo dotaz, tak se nebojte napsat. Zatím paa :*





Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.