Draconitčin šupinatý bloček

Imaginary Friend Tag - Nëya

Hagaave!
Tento pozdrav neznáte, viďte? Artemia obvykle používá pozdrav ze starověkého jazyka, Kvetha. Já mám však radši centrální dialekt arrowštiny.
K mé radosti se Artemia rozhodla zapojit do Imaginary Friend Tagu, tedy do tagu, který píše imaginární přítel. Takže autorem tohoto článku jsem já, a Artemia pouze přepisuje.

Vzhledem k tomu, že limit znaků je dost malý, pokročíme.
Něco málo o tom, jak jsem obvykle popisována, nebo jak mne alespoň Mia popisuje, k přečtení zde.


V bodech o Její Šupinatosti:
- šupiny žluté a zlaté barvy, břišní pláty a trny bílé
- šedozlaté oči
- šest metrů na délku i v rozpětí křídel
- libuje si v ironii a sarkasmu
- potomek druhu draků zvaných “bojoví”, což o její povaze vypovídá mnohé
- milovník kurzívy
- schopnost přeměny na člověka; v této podobě má dlouhé temně hnědé vlasy, zlaté oči, metr sedmdesát
- sebevražedné sklony.



OTÁZKY, KTERÉ POLOŽILA Akalik:

Kolik ti je?
V mém případě je to dosti složitá otázka. Vlastně mám tři “typy” toho, kolik mi je ve skutečnosti. Vyberte si, co se vám líbí nejvíc.
Existenčně jsou to tři roky. Tři roky trávím s Artemiou. Nicméně já se narozdíl od ní příliš nezměnila.
Vzhledem je to sedmnáct let, tolik také říkám, když se představuji a tak dále. Na dračí podobě to jako lidé asi příliš nepoznáte, v té lidské jsem prostě sedmnáctiletá holka. A,grr, zkouším z Mii vypáčit, kdy mám narozeniny.
Duševně jsem patnáctiletý kid. Protože prostě Artemia.

Tvoje oblíbené jídlo?
Nepatřím k vybíravým a vezmu zavděk v podstatě vším, co je nejlépe živé, případně maximálně tři dny mrtvé. Nicméně nepopírám svou zálibu v sušenkách a hořké čokoládě.





Co nejraději děláš?
Cestuji mezi světy, lovím, vraždím, plením, drancuji - taková normálka daná krví bojových draků.
Nicméně vcelku vtipné je i otravování Artemii a dokazování své existence pomocí tužek, mokrých větví, omítek starých domů, obrázků na nástěnkách, dveří, lučních kobylek a dalších podobných srand na planetě Zemi.


Kdyby jsi si udělala selfie (klidně i šílené), jak bys na něm vypadala?
Zajímavé by nepochybně bylo, kdybych vyfotila svůj lehce zubatý dračí úsměv. Jenže můj chudák mobil má už dost popraskaný displej tím, jak mi s ním před nějakou dobou omylem hodil Lancelot o zem a já bych ho nerada dorasovala dračím pařátem.



Co máš nejraději ze všeho?
Adrenalin je něco fantastického, stejně jako silný soupeř a pocit vítězství. Něco mi říká, že tuto zálibu poněkud přeháním, ale, barzûln, nechcete se nudit, když máte v žilách něco, čemu se říká “koncentrovaný dračí oheň”.
Někdo boxuje, někdo skáče s padákem, já hledám takové hnusné potvory s divným jménem (kterým se říká prostě Temní) a vraždím. Každý máme něco.



OTÁZKY, KTERÉ POLOŽILA Anka B.:

Máš ráda mořské okurky?
Bavíme se o takové té oválné potvůrce, která má ve zvyku v sebeobraně puknout a vyhodit střeva? Jo, s těmi je sranda.


Jaký je tvůj nejoblíbenější měsíc v roce? A proč zrovna ten?
Vzhledem k tomu, že se mi příliš nechce vyjmenovávat názvy měsíců v různých světech, omezím se na ty v tom vašem.
Nejraději mám s přehledem červenec. Pořádně horko, sucho, spalující slunce. To já ráda.





Jak voní a chutná svoboda?
Je to něco jako droga. Vlastně vám je jedno, jestli dobře chutná nebo voní. Ale okusíte ji jednou, ona vám dá to, co nic doposud a vy po ní poté toužíte, chcete ji, vydobýváte si ji víc a víc, a nikdy jí nebudete mít dost.

Máš nějaké imaginární kamarády?
(Anka má totiž jaksi imaginární kamarády, kteří mají imaginární kamarády, kteří mají imaginární kamarády. Tak by mě zajímalo, jestli jsou mí imaginární kamarádi jedinými imaginárními kamarády, kteří mají imaginární kamarády, nebo jestli to tak mají i jiní imaginární kamarádi. Uf, tohle dalo práci napsat.)
Tady bych nad tebou, Anko, moc ráda vyjádřila svůj obdiv nad tím, že jsi to vůbec byla schopna napsat. Obvykle si neutřiďuji myšlenky až do takové míry a dává mi to celkem zabrat. Ve střízlivém stavu, samozřejmě. V tom podnapilém ovšem nikdo z vás nechce slyšet mou “filosofii”.
Artemia: A že o tom něco vím.
Nicméně zpět k imaginárnu. Mít za imaginární kamarádku lidskou holku není žádná sranda.
A občas si povídám s kloboukem, ale to není to pravé ořechové.





Tvé vysněné místečko k životu?
Vysoké, strmé a nebezpečné skály obklopené pouští. Ideálně dostatek životu potřebných surovin. A lidské město nedaleko pouště.
Nicméně mne vážně děsí představa, že bych se měla usadit. Jsem příliš nespoutaný poutník.

Co bys dělala, kdybych ti vzala něco, na čem ti opravdu záleží?
To, co by se ti určitě nelíbilo. Nechci to tu příliš popisovat ani rozebírat, slíbila jsem si, že tu nebudu krutá ani morbidní. Jsou tu sedmileté děti.


OTÁZKY, KTERÉ POLOŽILA Terix:

Nejoblíbenější barva?
Egoisticky vám potvrdím to, co už určitě tušíte - žlutá, zlatá a bílá. Ráda mám však i ty Artemiiny - hnědá a olivově zelená. V síle okamžiku se fakt ráda koukám na všechny barvy krve, co vůbec jsou, od tmavomodré po rudou.

Jaký máš názor na zimu?
Toto období mi vážně příliš nesedí. Já radši vedra.

Máš ráda gryfy / jednorožce / draky?
S gryfy i jednorožci se dá vcelku fajn vyjít. Obvykle jsem totiž já ten agresivní spouštěč veškerých konfliktů.
A s draky? No, sociofobii nemám.





OTÁZKY, KTERÉ POLOŽILA ája 4:

Jaká budou tvá poslední slova před smrtí, pokud někdy umřeš?
(Kecy o tom že neumřeš si nech na konec článku.)

Ale, drahá, já umřu, to si piš. S mým stylem života (cestovat ➡ vyvolávat konflikty ➡ bojovat ➡ vraždit) je to jen otázkou času.
Asi to nic poetického nebude. Spíše “chcípni” nebo něco podobného.

Veverku?
Jako živou? Myslíš to vážně? Vždyť to nejde chytit. A k jídlu jsou to jen chlupy. Kuchat v lidské podobě se mi to nechce.
A jako mazlíčka? Eh… Jednu dobu jsem měla klisnu. Byla celkem chytrá. Ale s mazlíčky je jen zbytečná potíž a neumí se to přesouvat mezi světy, což je pro mou maličkost celkem zásadní nedostatek.





OTÁZKY, KTERÉ POLOŽILA Gaia:

Jaké je tvé oblíbené prostředí?
Ideálně pouště či další místa, kde je opravdu vedro. Zima mi vyloženě nevadí, nicméně čtyřicet až padesát stupňů je pro mne naprosto dokonalá teplota.

Jak jsi přišla ke svému klobouku?
Ten původní, který už dávno nemám, byl z Nekropolisu - podivného, nepříliš hezkého mrtvého světa. Životem zapomenuté místo. Co tu však zůstalo, jsou domy, ve kterých zůstalo vše tak, jak bylo, nábytek, dětské pokoje, v mnohých i zkažená potrava. Nikdo neví, co se tam stalo.
V jednom z těchto domů, do kterého jsem vlezla, visel na věšáku klobouk. A já tak nějak cítila, že si ho jednoduše musím vzít.
Ten z Nekropolisu už je spálený. Ale díky němu už nosím kloboučky stále.

Pokud by sis měla vybrat za spojence v boji tvora, jehož povaha a schopnosti jsou charakterizovány jednou z následujících barev - modrá, červená, bílá, zelená, černá - jakého by sis vybrala?
Poněkud váhám mezi zelenou, červenou a bílou. Snažím se uvažovat, co by bylo nejvýhodnější pro to, aby spojenectví za něco stálo.
Zelená - tohoto spojence bych charakterizovala jako někoho milého, ochotného, bezkonfliktního. Mezi vlastnosti bych zařadila prioritně léčitelství. Což by se v mém případě zatraceně hodilo. Nicméně mne na zelené odrazuje to, že by se pravděpodobně nechtěla příliš zapojovat do boje a ani by v něm nebyla dost dobrá, což je vcelku zásadní problém.
Červená - tento spojenec by byl výhodný v tom, že by měl nejspíš stejné myšlení i styl boje jako já. Nicméně bychom si navzájem asi příliš nepomohli, v tom horším případě bychom se doslova sežrali navzájem.
Bílá - chladná, tichá, přesná, inteligentní, dokonalá, hm, to by se mi vcelku hodilo. Pravděpodobně by se to však vyvinulo tak, že bílá by rozhodovala o všem a já byla takový ten tupý vraždící stroj.





OTÁZKY, KTERÉ POLOŽILA Rive:

Co by sis počala bez své "imaginární" kamarádky?
Nerada to přiznávám, ale asi bych ztratila vcelku podstatnou část svého já. Zarážela by mne najednou ta prázdnota, že nemám koho provokovat a otravovat, kdykoliv mám náladu. Přišla bych o velikou část své zábavy.
Ačkoliv si někdy vážně říkám, proč zrovna Artemia, chyběla by mi. Dost.

Jaká je tvá dračí podoba?
Několikrát jsem byla již zobrazená, a na začátku článku je to dokonce i sepsané.
Tohle je výraz typu "nazdárek".
Tohle je vcelku elegantní póza.
Toto je výraz typu "nech už toho, sakra"..
Tohle je moje hrozně roztomilá chibi verze lidské podoby.
Tohle je klasické "myslím na kraviny".
A tady koukám poněkud... dojatě.

Jsi cholerik, sangvinik, melancholik, či snad flegmatik?
Poměrně krutý cholerik, řekla bych, nicméně něco málo mám i ze sangvinika. Jsem přátelský extrovert, nicméně svůj zvládnout svůj vztek… uh, tohle je kapku problém.

Co za MBTI typ jsi?
ESTP, řekla bych.

Kdybys byla obyčejný člověk, jakému povolání by ses chtěla věnovat?
Nájemný vrah? Mohla bych? Asi ne, že…
Nedovedu si představit žádné povolání ve vašem světě, kde by se neustále cestovalo a vykonávalo něco, co by bylo na hranici možností. Kamioňák bych být nechtěla.
Nicméně bych byla přeci jen vcelku použitelná v armádě. Letec.





Jaký by měl být tvůj ideální dračí bojfrend?
Neexistující.
Ne, vážně se mi ježí šupiny z představy, že jsem na někom závislá, že je někdo, kdo o mně ví všechno (fajn, Mia je něco jiného), že se o mne někdo fakt hodně bojí a snaží se za každou cenu uchránit mne. Tohle by mi na vztahu vážně vadilo.

Který žánr knih/filmů máš nejradši?
Líbí se mi psychologické filmy nebo krásná literatura. Možná to tak nevypadá, ale i já někdy ráda uvažuji, filosifuji, přemýšlím. Psychika je navíc něco úžasného.
Naopak nemusím akční nebo horrory, protože jsem vždycky zklamaná, o kolik je to slabší než realita.

Která píseň se ti líbí, nějak tě výrazně ovlivní nebo s tebou dělá věci, které bys obyčejně nedělala?
Nom, elfské lehce psycho hypnopísně tu moc nemůžu zveřejnit, reweyr… Celkově mi dost sedne metal,zajímavá je ta skupina, kterou nedávno začala poslouchat Mia, Sabaton.
Mrňavá, hoď tam nějakou náhodnou písničku Sabatonu.





Jaké vlastnosti máš s Artemiou stejné?
Moc toho není, nicméně obě s oblibou používáme ironii a černý humor, obě jsme atomová zbraň optimismu a obě vcelku rády pomáháme. Ale abych vám pomohla, musíte se mi líbit, muheh.

Jaké to je psát na její blog?
Vcelku vtipné. Vlastně bych mohla vyhrabat toho svého chudáka mobila a napsat to sama, jenže v zájmu udržení Artemiina přesvědčení, že neexistuji, si to musí napsat sama. Není to na hlavu?



  ---    ---    ---



Tady už Nëyu utnu, protože otázky skončily a je třeba zatagovat, ahahah.

Dost dlouho jsem přemýšlela, na koho bych mohla tag uvalit. Nicméně teď už mám jasno.
Pomyslnou loterii vyhrává valentinka11 a její Nix!
Gratulujeme.

Tímto se s vámi definitivně loučím - a loučím u tohoto článku. Díky za přečtení a věnování pozornosti dračici.

V příštím článku… něco vymyslíme.
Mějte magický zbytek týdne a az ghaveeni!

Nëya & Artemia

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.