Denčin blog.

Jak se zbavit zubního plaku (1)

Ahooooooooooj, vítám vás u dalšího blogu, tento blog bude o tom jak se zbavit zubního plaku.


1. Najděte zubní plak pomocí speciálních tablet. Plak pouhým okem neuvidíte, takže nepoznáte, kolik ho na zubech máte. Jděte do lékárny a kupte si speciální tablety, které plak zbarví do červena, abyste věděli, kde si máte zuby čistit nejvíce.
Můžete použít také zelené potravinářské barvivo – naneste ho na zuby vatovou tyčinkou.

2.Použijte správný kartáček a pastu. Abyste si zuby vyčistili opravdu dobře a zbavili se co největšího množství plaku, budete potřebovat správný kartáček a pastu. Na trhu je sice spousta různých druhů kartáčků, ale Americká asociace zubařů doporučuje používat „jemný nylonový kartáček se zakulacenými štětinami.“ [1] Kartáčky s tvrdými štětinami jsou příliš hrubé a mohly by poškodit zubní sklovinu. Kromě správného kartáčku budete potřebovat také kvalitní pastu s fluoridem. Fluorid posiluje zuby a chrání je před poškozením a kazy.
Elektrické zubní kartáčky nejsou o nic účinnější, než běžné zubní kartáčky. Někteří lidé si ovšem s elektrickými kartáčky čistí zuby častěji a lépe, takže se vyplatí si ho koupit.
Zubaři doporučují vyměnit zubní kartáček každé 3-4 měsíce, protože každý kartáček se postupem času otupí a přestane zuby čistit tak dobře.


3.Čistěte si zuby správným způsobem. Při čištění zubů byste měli kartáček držet v úhlu 45 stupňů s dásněmi a krátkými vertikálními nebo krouživými tahy odstraňovat nečistoty ze zubů. Neměli byste si zuby čistit příliš hrubě, jinak byste si poškodili sklovinu.

4.Zaměřte se na každý zub zvlášť. Věnujte se postupně každému zubu a dejte si pozor, abyste žádný nevynechali. Nezapomeňte si zuby vyčistit ze všech stran a dejte si záležet i na těžko přístupných stoličkách. Čištění zubů by vám mělo trvat asi dvě minuty – můžete ze začátku používat stopky, abyste si zvykli na to, jak dlouho byste si měli čistit zuby.


5.Vyčistěte si jazyk. Plak se usazuje také na povrchu jazyku, takže si ho nezapomeňte vyčistit. Když to uděláte, budete mít svěžejší dech.


To by bylo pro tento blog vše A ČAU.

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.