Denčin blog.

Jak mít krásnou pleť.(1)

Ahoooooooooooj, vítám vás u dalších typů, dnes je tady pár rad jak mít krásnou a užasnou pleť.


Můžete mít sebedražší pleťový krém a kosmetiku z prvotřídního salonu, ale pokud o pleť nebudete pečovat i zevnitř, efekt budou mít pravděpodobně minimální. Kromě kvalitní kosmetiky to totiž bude chtít i změnu životního stylu – zdravý jídelníček, dostatečný příjem tekutin a nejlépe i nějaký ten kvalitní doplněk stravy.

1. Jezte ovoce a zeleninu

Nic nového pod sluncem, řeknete si. Snad všichni vědí, že jíst zdravě je základ, ale ne každý to dodržuje. Ovoce a zelenina jsou plné vitaminů, minerálů, kyselin a antioxidantů, které o pleť pečují zevnitř, a navíc přispívají i k celkovému zdraví. Záleží také na tom, jaké ovoce zvolíte. Třeba takový meloun obsahuje velké množství vody, a tak přispívá i k hydrataci pleti. Odborníci doporučují až pět porcí ovoce a zeleniny denně

2. Dostatečně pijte

Další stará známá rada, která ovšem také funguje. Zdravá kůže totiž obsahuje 70 % vody a jen na povrchu se jí nachází 12 %. U pleti je to jako s květinami. Pokud je nebudete zalévat, zvadnou. A tak je třeba hodně pít, alespoň dva až tři litry tekutin, ideálně neperlivou vodu a neslazené čaje. Zapomeňte na colu a sladké limonády (nebo je alespoň omezte). Pokud pijete méně než litr tekutin denně, škodíte nejen své pleti, ale i ledvinám

3. Pozor na vše, co dehydratuje

Nedokážete si život představit bez několika šálků kávy denně? Pak si dejte pozor, protože se to může odrazit právě na vaší pleti. Káva, stejně jako alkohol, totiž dehydratuje, a tak vždy, pokud si ji dáte, vypijte sklenici vody, jinak bude vaše pleť spíše vysychat. To samé platí i o černém čaji. Ani nadměrné pití alkoholu pleti neprospívá. Vynechejte tvrdý alkohol a raději si dopřejte sklenku kvalitního vína – a k ní opět vypijte sklenici vody.

4. Dostatečně spěte

Možná se vám to nezdá, ale dostatek spánku se na vaší pleti odráží víc, než si připouštíte. Pokud budete permanentně nevyspalá, budete si chodit lehnout pozdě a ráno brzo vstanete, čekají vás jen kruhy pod očima a nevzhledná pleť. Přitom prvním krokem k její kvalitě je právě vydatný spánek! Švédští lékaři totiž potvrdili, že lidé, kteří spí osm hodin denně, vypadají lépe, atraktivněji a méně unaveně než ti, kteří si dopřávají méně spánku.

Pleti neprospívají ani horké koupele. Raději je nahraďte osvěžující sprchou. Ta by také neměla být zbytečně dlouhá, protože kůži vysušuje. Proto je ideální pokožku poté ošetřit tělovým mlékem.

Neumývejte si obličej mýdlem. Možná by vás to ani nenapadlo, ale spousta žen to stále dělá. Mýdlo ale pleť vysušuje a ta pak vypadá mdlá a bez života.




Doufám že se vám další rady líbili A ČAU.

Denča 007

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.