Dancing in the rain

Napište knihu

Tak jo, začali nám prázdniny na které jsme se všichni těšili posledních deset měsíců. Ale co uděláte, když nás po těch pár hodinách volna nás přestane bavit ležet v posteli a počítat vlákna pavučin. Zeptáte se mě. A co udělám já. Poradim vám příšernou hovadinu. 


Napište knihu

Nejlépe netušte o čem to má být dřív, než vezmete pero do ruky. To se pak pěkně píše. O ničem. Když máte nápad, je to snazší, když ne, zkuste se rozjet na klasických zápletkách. Všichni milují klasické zápletky:


a) Fantasy ala Mezi dvěma světy

Vezmete notebook, ti poetičtější jedinci papír a tužku, a hodíte do textu naivní pěknou holku co se nějakým záhadným způsobem dostala do světa s vysokým obsahem magie a nízkým obsahem inteligence. Vaše hlavní hrdinka je tak tupá, že se v prvních deseti vteřinách dostane do ohrožení života a zachrání jí nějakej sakra sexy chlápek. Prvních pět kapitol knížky se ta holka mermomocí snaží dostat pryč, ale pak zjistí, že je ztracená princezna, porazí pár neandrtálců se snahou zničit její domov kterej tam miluje vzhledem k tomu, že se tam dostala předevčírem. Vyhraje, vezme si sexy cápka, co jí zachránil život a happyend máte na světě. Zazvonil zvonec, brutálně ,,napínavého" příběhu je konec a už stačí jen vybrat obálku na  které je vlk, pes, hyena nebo prostě něco, co s tim vůbec nesouvisí. Oko. Hoďte tam oko, nejlepší řešení na světě. Když nevíš, dej na obal oko. Pak to pojmenujte Mezi dvěma světy a napište děkovnou řeč celému světu. A pak můžete přijmat gratulace a úžasná hodnocení a uložit si do konceptů slovo ,,Díky", abyste ho nemuseli opakovaně psát.


b) Román na způsob Zakázaná láska

Tohohle typu příběhu docílíte jednoduše. Holka se přestěhuje, protože jí na její starý škole šikanovali nebo její táta dostal líp placenou práci daleko od jejich domova. První den ve škole se zabouchne do kluka, kterýho srazí na chodbě. Pak ho devět kapitol balí a on jí taky, jenže on je zadaný a nemůže se se svou holkou rozejít, protože je dcera policisty a on je nelegální závodník a kdyby to s ní ukončil, půjde za mříže. Nakonec dceru strážníka srazí autobus, ve kterém sedí hlavní hrdinka a malý policistece se rozsvítí a rozejde se se závodníkem a ten začne chodit s hlavní hrdinkou. Happyend je na světě,


c) Fan fikce o hudebních skupinách

Holka je nejdřív se všema ze skupiny kamarádka a pak se z nich stanou slavný a ona se vyspí s každým z nich a z celý knížky vyplývá jen to, že je děvka a skončí to tak, že zůstane s hlavním zpěvákem případně nejoblíbenějším členem spisovatelky. Pak už to jen pojmenujete Pouze přátelé nebo něco na ten způsob v devíti jazycích a můžete sklízet chválu.


Pokud to čte někdo, kdo má na účtu už nějaké knížky tohoto typu, berte to s nadhledem, není to psané proto, aby vás to urazilo!

------------------

A teď vážně:



Tak jo, plně doufám, že máte nějaký vlastní nápad a jestli ne, mám tady bodově předepsanou knihu ke který se nerozhoupu, tak to můžete použít:


PS: Jsou to moje poznámky, musíte trochu využít fanasii


My ghost:

* Holka se přestěhuje a jde na novou školu
* Šikana
* Zachrání jí duch
* Odhalí pravdu, že duchové jsou tu čtyři a co se doopravdy stalo před 23 lety (+ jeden není s nima, drží si od nich odstup)
* Zjistí, že cítí doteky toho co jí zachránil a že je vidí za sebou v zrcadle - duchové nemůžou opustit budovu školy
* Spřátelí se z holkou duchem, zjistí, že duchové můžou vyměnit duše v těle - Vstoupí do cizího těla a duše se stává duchem dokud tělo neopustí
* Spolužák co jí šikanoval zjistí že je něco špatně a začne hrát že jí miluje - věrohodně, pokud možno
* Začíná pociťovat přinejmenším loajalitu k partě duchů
* Spolužák se z ní snaží vytáhnout, co se tam stalo (bod 3)
* Neprozradí mu to, ale začíná povolovat
* Zve jí na školní vánoční večírek
* Hlav. hrdina si s ní vymění duši což se jí líbit nebude
* Po chvíli jí propustí, ale její kamarádka ho rychle nahradí
*Sehraje její rande se spolužákem přičemž mu neřekne nic
*Zatím co hlav. hrdinka nemá tělo, takže vidí duchy a je jako oni - proběhne líbačka
* Zamiluje se do něj
* Zatím co spolužák slídí kolem zjištuje, že všichni duchové chtějí pryč a začíná pátrat po způsobu jak je dostat na druhou stranu i když je to v rozporu s jejími pocity
* Duch č. 4 se přiblíží a sleduje je z povzdálí když hledají způsob
* Na školní půdě najde knihu, která duchům dává naději
* Zjišťují, že je pryč dostane jen duše jejich vraha a odejít musejí všichni
* Proběhne líbačka bez těl číslo 2 ale ani jeden si nechce přiznat co cítí
* Duch č. 4 zjistí, že hlav. hrdina váhá, jestli odejít, protože nechce ztratit hlav. hrdinku a dochází k ostřejší výměně názorů a ukradení těla
* Spolužáka přestane bavit snaha jí přesvědčit ale v jejím těle není tak úplně ona ale duch 4. (holka) takže jeho pokud využít násilí neúspěšný
* Hlav. hrdina zjistí že hlav. hrdinka není ve svém těle a po vyhrožování přislíbí, že všichni odejdou
* Zjišťují že z duše jejich vraha se stala po reinkarnaci hlav. hrdinka
* Musí provést životu nebezpečný rituál aby přišla o svou lásku
* Po úspěšném dokončení dostávají duchové 24 hodinovou lhůtu na vyřízení nevyřízených záležitostí a pak mizí
* Hlav. hrdinka - nervové zhroucení
* Končí na psychiatrii s dopomocí spolužáka
* Ucítí na sobě dotek ducha



Vím, taky klišé jak sviň, ale co. Za pokus to stojí ne? Třeba to někdo využije. Každopádně, ať už budete realizovat můj nápad nebo ne, projeďte si internetovou stránku Wattpad a zkuste si něco ťuknout a vydat, ať máte zkušenost s tím, jak je to někdy těžké vyjádřit myšlenky a nápady. Pro ty co přemýšlí nad realizací tohohle, určitě mi napište na Wattpad, budu pravidelnou čtenářkou. I vy s vlastními nápady mi napište na Wattpad na účet lucinka-66, já se ráda kouknu co jste vymysleli a možná někdy v budoucnu potkáte na mém blogu článek o vaší knížce.


*Lola*

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.