(b)logistka

Draci - Jsou úžasní

NAZDAR!

Dnes bych vám chtěla povědět něco víc o dracích.

Draky známe všichni hlavně díky pohádkám, filmům a knihám. Informace se ale často liší. Jací jsou draci v různých příbězích?

ODKAZ DRAČÍCH JEZDCŮ

V této knize draci mají dlouhý krk a zářivé ostré šupiny. Na zádech mají velké ostny, mezi kterými často sedí jezdec na sedle. Draci se přátelí lidmi a elfy a občas se nějaké dračí vejce vylíhne právě pro někoho z nich. Umí komunikovat pomocí myšlenek a mají zvláštní orgán - eldurandí (při smrti do něj drak může stáhnout svou mysl a žít tak dlouho než někdo eldurandí rozbije).

SERAFÍNA (PŘÍBĚH DRAKŮ, DRAČÍ POSEL)

V tomto příběhu se draci umí přeměnit do podoby člověka. Nechápou city a lidé je nemají rádi. Existují i polodraci se zvláštními schopnostmi a některé části jejich těl jsou pokryty šupinami nebo jsou přímo dračí (ocas, křídla). Někdy za život si draci nechávají vyoperovat část mozku, která vnímá emoce a uchovává vzpomínky. Draci umí svou tělesnou teplotu uzavřít do sebe a tím jim zšednou šupiny a splývají se skalami.[Unsupported element format][Unsupported element format]

POHÁDKY (ČESKÉ)

Ve většině českých pohádek je drak záporná postava. Většinou mívá sedm nebo tři hlavy a nejraději jí princezny. Proti drakům bojují rytíři a princové, kteří draky často zabijí.

 Draci s vyskytují i v pověstech, například Brněnský drak, který je ve skutečnosti krokodýl.

 Knih a filmů o dracích je mnohem víc, ale nechci tento článek udělat moc dlouhý. Doufám že se vám líbil. Pokud chcete další podobné články napište mi do komentářů.

Dejte like, odběr a koment.

                                                                                                                             Loučí se vaše (b)logistka! 

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.