Blog o všem možném

Fixa doporučuje #2- Vídeň- (ne)turistické cíle

Ahoj,

vítám vás všechny, kteří ještě nezapomněli, že tento blog existuje u dalšího článku. Nutno dodat, že je konec května a já nemám oblíbence za duben. Ale slibuji, že teď budu psát články jako mourovatá. /to už jsem, protože mám na obličeji proužek od slunečních brýl a na nohách proužky od nazouváků, ve kterých jsem chodila po Vídni-aneb fixa se rychle opálí/

Vzhledem k tomu, že ve Vídni jsem již byla vícekrát a tento rok dvakrát a přesně po měsíci, tak jsem se rozhodla, že bych vám mohla napsat nějaké tipy kam se třeba zajít podívat. A vzhledem k tomu, že fixa ráda nakupuje, tak uvidíte....

Ti z vás, kteří bydlí na opačné straně Čr bude článek velmi užitečný....

Boutique hotel Stadthalle


Turistický cíl jako moucha /diskrimace mouch/...

V tomto hotelu bydlíme pokaždé a jsme vždy velmi spokojení, jak se snídaní, tak i s vybaveností pokojů a službami. Hotel je navíc ekologický, takže "děláte něco pro životní prostředí". Z hotelu je navíc blízko do Billy (ta je přímo naproti) a do obchoďáku a i k zastávce metra. Další věc je, jak od kraje Vídně do toho hotelu dojet..ehm sighseeing tour se vždycky hodí, že....


Prater

Asi všichni ví, že Prater je něco jako celoroční pouť a je proslulý hlavně obřím ruským kolem. Vzhledem k tomu, že já se ráda na kolotoče dívám, ale nerada na nich jezdím (hlavně na těch adrenalinových), tak jsme jeli jen na již zmíněném kolečku.

Prater je obrovský park se spostů kolotočů a automatů, kde se dají vytahovat hračky. Na kraji je také Madam Tusson muzeum a na konci je restaurace schweitzer haus. Tato restarauce je naprosto obrovská (údajně největší ve Vídni) a podle zdroje maminka ji provozují Češi.

Zažít jízdu na kolotoči večer, může být určitě taky super.


Na tuhle atrakci by mě nikdo nedostal.

Schonbrunn

Schonbrunn prostě k Vídni patří. Není se čemu divit, je to tam nádherné. Můžete navštívit zámek, skleníky, podívat se na fontány, projet vláčkem a také ZOO. ZOO patří mezi nejlepší v Evropě, je obrovská a nádherná. Jednoznačně doporučuji navštívit.

Taky máte pocit, že večerní fotky vypadají nádherně?

Surikaťáčci


V ZOO jsou vidět i medúzy a to musím říci, že je fakt zážitek. Krom toho je tam samozřejmě spousta roztomilých a nebezpečných zvířátek.

Hofburg

Hofburg bylo zimní sídlo Habsburků a opět je zde k vidění spoustu zajímavých věcí. Korunovační klenoty, Sisi muzeum, zahrady a velmi oblíbená Španělská jezdecká škola a určitě mnoho dalšího.

Před Hofburgem jsou také k vidění vykopávky (myslím římské, ale to nevím jistě). No, ale ty moc zajímavé nejsou(pro mě). 

Kousek od Hofburgu stojí také Stephansdom. Cestou budete procházet mezi davy turistů a také kolem obchodů jako např. Dior, Luis Vuiton, Guess, Gucci, Chanel, Giorgio Armani....Blízko je také Demel, kde mají moc (drahý) dobrý Sacher dort.

[Unsupported element format]

Zde byl Stephansdom._.


Vyfotit takto Stephansdom je naprosto nemožné, protože tento gotický kostel je neuvěřitelně vysoký a není tam moc místo. Kolem je Mc Donald (pro některé velmi důležitý, nechápu co lidi vidí na obyčejném fast foodu) a i levnější obchody. Starbucks, Claire´s, Bipa, Manner.

Natur historisches muzeum

Tohle muzeum je taky kousek od Hofburgu a je naprosto obrovské. Je tam spousty vycpaných zvířat v obrovských historických sálech. Kromě zvířat je k vidění i sbírka meteoritů (což je na pohled hodně nezajmavé, protože to vše vypadá jako "šutr"), drahokamy, lebky a obrovská kostra dinosaura. Naproti je další kunsthistorisches muzeum, ale tam jsem nebyla, takže nepoudím.


Primark?!

Ehm...mezi těmito památkami to vypadá úplně směšně, ale já jsem to jsme dala jako neturistický cíl, ale stejně je tam spousta lidí i z Čech a to jsou taky turisté. Heh, mohli by tam mít obchod se suvenýry....

Ne, na konci Vídně je OC G3 (Gerasdorf), kde právě sídlí Primark. Tento obchod je šíleně oblíbený hlavně pro svoje ceny a rozlohu obchodu.

Určitě se zde dají sehnat pěkné kousky za levnou cenu. Já jsem si kupovala trička dětská na 12-13 let (je mi 14) a stála 2,5eur. Určitě se tam dá nakoupit hezké kousky, ale moc nechápu, jak lidí berou tento obchod útokem. Ano, taky jsem tam nakupovala, ale zase ne milion věcí.

Ovšem tyhle ponožky musíte vidět:



Zde tento článek ukončuji a klidně udělám další díl. Všechny tyhle místa jsem navštívala sama osobně, takže čtete čistě můj názor, který se může u dalších lidí lišit!

Mám v plánu napsat i díl dvě, ve kterém se zaměřím na cestu do Vídně aneb 45x objet Vídeň a pořád nebýt tam, kde potřebujete. Ale je to stejné, jako když jsme se motali ze ZOO v Praze.

Je mi jasné, že lidi bydlící daleko od Vídni ji asi nenavštíví, ale mám Vídeň blíž než Prahu a taky jsem tam byla i vícekrát.

Byla bych moc ráda kdybyste do komentářů napsali, jestli jste ve Vídni byli a co se Vám tam líbilo/nelíbilo, nebo jestli byste navštívit chtěli a co.

Mějte se hezky a ahoj!

Komentáře

monstr haajVIP(Svět Fantazie ^^)

Miluju Rakousko, miluju Vídeň, miluju Mariacel, miluju ten kostel! Je naprosto skvělý, procházeli jsme ho asi hodinu. Je dokonale nazdobený, úžasný a ještě jednou úžasný! Je dokonalý...nic méně, Rakousko je krásnější v zimě, než v létě. (Promiň...) Vánoční trhy ve Vídni jsou naprosto dokonalé, na největší pochod čertů se nedá nikdy v životě zapomenout (stejně jako na Hajduszoboszlo, Big ben,nebo Slnečné jezera). Doporučuji, když do Rakouska jet, tak v zimě. Krásné, opravdu moc. Šla jsi i po té...křížové cestě, nebo co to bylo? Kousek za tím kostelem. A byla jsi i u živého betlému? Že je naprosto dokonalý! Ehm, jinak díky za článek.

monstr haajTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

fixaVIP(♥ We love DIY ♥)

monstr haaj: Nemáš zač.
V zimě jsem ve Vídni nebyla, ale ty vánoční trhy musí být super.
My tam vždycky jezdíme kolem května, protože tam chodíme ještě na koncert a propojíme dohromady. A ze školou je to asi pochopitelné, že jsme jeli na jaře.(přeci jen v zimě může být náledí a sníh a je větší riziko dopravní nehody)(i když vím, že se jezdí i v zimě na trhy, táta právě někoho učil, kdo tam tak byl, jenže si nic nepamatují, protože jaksi měli moc punče).

fixaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

ChilliVIP(ANIME!)

Pěkný článek.
Ve Vídni jsme byly letos se školou. Byli jsme i v tom Pratru. Jednu atrakci jsem půl hodiny rozdýchávala. smajl

ChilliTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.