Haunted Portrait Creator
Hra - Haunted Portrait Creator
Video se načítá
Disney Princess Selfie
Hra - Disney Princess Selfie
Video se načítá
Kawairun 2
Hra - Kawairun 2
Video se načítá
 

Blog o koních aneb já =D

Přízrak v hvězdné stáji 1. díl

Unicorn! (bezva, nový pozdrav)

Vítám vás u tohoto článku, toto je vymyšlený příběh.

Tak si ho užijte! =)



Kolem okénka letěly zářivě zelené louky, zlatavá obilná pole a pak moře odkvetlých pampelišek.

Na jednom kopečku si právě užívalo siestu stádo černobíle skvrnitých krav a ve stínu vysokých bříz

se pásly ovce.

,,Za chviličku bychom tam měli být." Pan Holbart letmo pohlédl na navigaci, a když ve zpětném zrcátku zachytil pohled své dcery, pousmál se. ,,Jsi nervozní?"

Anna nepřítomně zavrtěla hlavou a dál drbala na břiše Blacky, fenku trpasličího pudla, která jí ležela na klíně.

Bude to zvláštní, když její černé knoflíkové oči neuvidí jako první věc ráno po probuzení. Vůbec toho bude spousta zvláštního, cizího a úplně jiného než doma. A přitom to znělo tak dobrodružně: dva týdny prázdnin ve stáji, celý dlouhý den nic jiného než koně a ježdění! Jenže čím dál jeli, tím silnější byl ten podivný pocit, který se jí usadil v břiše. Dva týdny, to je přece strašně dlouhá doba, takhle úplně sama...


Když auto odbočilo doleva na písčitou cestu a konečně zastavilo před útulně vyhlížející roubenkou s truhlíky květin na balkoně, paní Holbartová okouzleně vydechla. Blacky vyskočila na všechny čtyři a zvědavě přitiskla vlhký čenich na sklo. Kolem auta pobíhal velký černohnědý pes a  nadšeně mával ohonem.

,,Myslím, že radši pojede hned zase pryč," zasmál se pan Holbart při pohledu na psa. ,, Jinak se nám tady ten chlapík ještě zamiluje. Pojd', Andulko, rychle vyložíme věci."

Anna vystoupila z auta a protáhla si nohy, od toho dlouhého sezení celé ztuhlé. Pak se užasle rozhlédla.

Na protější straně se nacházelo stavení ve tvaru písmene L s mnoha malými okénky, která se dala zavírat zvenčí okenicemi z nazeleno natřeného dřeva. Ve spoustě těch okének se ted' objevily oči, v některých i celá konˇská hlava se zvědavě nastraženýma ušima. Ze stájí se vinula cesta, vedla kolem opuštěné jízdárny a mizela za návrším, kde se rozprostíraly svěží zelené pastviny obehnané ohradami ze silných prken.

 Annin pohled se zarazil u konˇských očí a její rozčilení bylo rázem příjemné, začala se pět těšit a tichý strach byl ten tam. Pan Holbart otevřel kufr a  vytáhl její tašku, jezdecké holínky a přilbu. To už na dvůr přijelo další auto, z něhož vystoupila nějaká žena a nesměla vypadající děvče s dlouhými bond'atými vlasy.

Řidička měla na sobě bílé kozačky z měkké kůže, určitě příšerné drahé, které se sem do stáje hodily asi jako sněhulák na plovárnu. Anna se musela kousnout do rtu, aby se nesmála. Ten velký pes měl zřejmě podobné myšlenky jako ona, protože se rozběhl přímo k té dámě  a začal ji se zájmem očichávat. Dáma se znechuceně ošklíbla a blondýnka se zatím ustrašeně přitiskla k autu.

Z domu na dvůr zalitý sluncem vyšla štíhlá žena. ,,Zdravím vás a vítám vás v jezdecké stáji Pegas!"

Zdvořile se přivítala s dospělými a dáma z druhého auta té příležitosti využila k tomu, aby své běloskvoucí kozačky dostala do bezpečí před špinavým psím čumákem. Anna psa sledovala a všimla si, že ted' přesunul pozornost na dívku, která se mimoděk přiblížila k ní, jako by se za ni chtěla schovat.

,,Natáhni k němu ruce," řekla jí Anna,  ,,dlaněmi k němu. On si je očichá a když zjistí, že je všechno v pořádku, nechá tě být."

Blondýnka poslechla a váhavě natáhla ruce. Vypadala přitom, jako by před ní nestál pes přátelsky vrtící ocasem, ale příšera, která na i cení zuby. Když chlupáč konečně odběhl, ulehčeně vydechla.

,,Proč se tolik bojíš psů?"

,,Já nevím," přiznala se blondýnka a plaše se usmála. ,,Prostě jsou mi nepříjemní. A vůbec, já jsem Vanessa."

,,Anna"

,,Jestlipak ho přes den zavírají?" Vanessa nespouštěla oči z hnědého psa. ,,Doufám, že jo," dodala tiše.

Anna se na ni udiveně podívala. ,,Proč? Vždyt' nikomu nic nedělá. Jenom je zvědavý, když přijde někdo nový."



Takže doufám, že se vám článek líbil. Pokud ano, dejte plus, pokud ne dejte mínus. Pokud chcete další díl, napište v komentářích.


           PaPa




Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.