Blog by Nikky

Šest elementů 3/7

Ahoj holky. Přes zprávy mi chválíte 1. a 2. díl, takže tady máte pokračování.

Nazítří...

,,Dcero, dcero!" Volání se rozléhalo celým domem. ,,Co je, mami? Našla jsem první element a ráda bych se vyspala!" vykřikla Bella. To už ale na dveře jejího pokoje zaklepala její máti. ,,Bellinko, dcerunko, hleď! Našla jsem na půdě knihu tvé babičky!" Teprve teď si Bella všimla, že její matka drží v ruce zašlour, snad stoletou knihu. ,,A co má jako bejt? Pochybuju, že je důležitá,'' namíla Bella. Matka jí vtiskla do rukou objemnou knihu a začala vyprávět.

,,Tvoje babička byla podle pověstí zamlada nejkrásnější a nejvnadnější žena v celé této vesnici. Chlapci se jí plazili u nohou, ji to ale nezajímalo. Rosamunda se věnovala bylinkám, léčivým věcem a zvířatům. Už tehdy se vesnicí proslýchala stará legenda o šesti elementech. Rosamundu to velice zajímalo. Zrušila kvůli tomu kontakt se světem a ve svém domě do této knihy sepsala všechno o šesti elementech. Mohlo by ti to pomoci. A na obálce ještě ke všemu stojí tvé jméno.''

Bella si prohlížela obálku, zatímco její máma vyšla ven z pokoje. Třpytivým písmem tu opravdu stálo její jméno, obklopené různobarevnými obrázky elementů.

Pro Bellu, nejmocnější vílu

Byla z toho zmatená. Jak mohla Rosamunda vědět, že její vnučka je předurčená k tomu, aby lementy našla?

O něco později si už četla kapitolu,  která se věnovala rostlinnému elementu.

Rostlinný element si každého získá smaragdově zelenou barvou. Má milá vnučko, k přírodě cítím zvláštní spojení, takže by na tebe tento element mohl zapůsobit více než první element. Pozor na to! Umožní ti s rostlinami komunikovat, přímo ti vykvetou pod rukama, budeš ovládat i fotosyntézu a tím pádem kyslík. Najdeš ho v džungli, kde je rostlin hromada.

Víc toho nečetla. Začala si balit do batohu lahev vody, krajíc chleba, šišku salámu a repelent proti komárům. Už chtěla vzlétnout, ale ještě si připevnila opasek, ve kterém už se skvěl žlutý element ve tvaru slunce. Najednou  někdo zaklepal na dveře. Čekala spíše Erika, ale za dveřmi stál načesaný komorník v livreji. Z okna byl vidět jeho kůň. Podal jí do ruky lejstro, které vonělo po drahé kávě a marcipánovém dortu. Vysekl jí hlubokou poklonu a vznešeně odkráčel. Podívala se na lejstro. A četla:

Drahá Bello, doslechl jsem se, že jste se rozhodla najít všechny elementy a stát se nejmocnější vílou v historii.Jste nejen odvážná, musím obdivovat vaši krásu. Lidé si myslí, že jste krásná po Rosamundě, já však na zákon dědičnosti nevěřím... Až najdete elementy a vaše mise skončí, dávám vám nabídku k sňatku, moje nádherná lady.

Princ Peter

Chytila se za srdce a zalapala po dechu. Její milovaný princ si ji chce vzít! Klesla na postel. Představila si, jak ji objímá silnými pažemi a líbá ji sametovými rty... Jeho jantarové oči se vpíjejí do jejích a ptsty si pročísne hnědé vlasy...

Zarazila se. Princ jí dodal odvahu. Ihned popadla batoh a vyběhla ven. Spatřila Erika, jak k ní chvátá. Rychle vystřelila do vzduchu. Něco v ní jí napovědělo, kam má letět. O hodnou chvíli později přistála uprostřed deštného pralesa. Všude kolem í rostly stromy, pučely keře a svěže voněly rostliny a květiny všeho druhu. Cítila se jako v sedmém nebi. Začala prolézat prales. Tu před ní vyskočil jaguár. Vykřikla a spadla na zem. Šelma si ji prohlédla a s vrčením se začala přibližovat. Belle hlavou prolétl spásný nápad. Prohrabala se v batohu a vytáhla salám. Ten hodila za jaguára. Ten se obrátil za vůní masa a ryhle jí zmizel z dohledu.

Nebylo jí horko, po několika hodinách cítila jenom únavu. Lehla si na zem. A najednou, upeostřed květu velké orchideje, se zaleskl zelený element ve tvaru čtyřlístku. S úsměvem vzlétla a její stříbrná křídla ji nesla domů a vlasy barvy obilí jí pročesával vítr.

Snad se vám tenhle díl líbil a stál aspoň za něco. Ahojky!
     




   

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.