Blog by Nikky

Šest elementů 2/7

A bez dlouhého protahování a zdržování... Jde se na to!!!

O třináct let později...

Bella se rozesmála. ,,Eriku, jsi jenom elf. Nemůžeš hledat elementy se mnou. První, který mi umožní ovládat slunce a teplo, se ukrývá v poušti. Pochybuju, že bys to vydržel.''

Erik , štíhlý černovlasý chlapec, se zdrceně díval, jak si kolem pasu zapíná kouzelný opasek, ve kterém bylo šest otvorů, které měly různé tvary. Měla na sobě bílé krátké šaty a byla bosá. Nevěděl, jak jí má říct, že ji má rád.

Sledoval, jak políbila svou matku a jak jako šipka vzlétla do vzduchu. Jasně, byl jenom elf. Ale mohl jí pomoct. Co když se jí něco stane? 

Bella to už viděla v živých barvách. Nasbírá všechny elementy, stane se nejmocnější vílou... Erik do jejích plánů moc nezapadal. I když byl hezký, ona snila o princi Peterovi...

O pár hodin později přistála na horkém písku pouště. Jak vůbec první element vypadá? Je žlutý, ve tvaru slunce s šesti paprsky. Bude moci slunce rozpálit, ztlumit jeho světlo a bude moci vytvořit horko. Už se na to těšila.

Plazila se už asi hodinu po žhavém písku. Měla žízeň a začinalo jí být špatně. Děsila se škorpionů a roztomilý fenek s velkýma ušima ji pokousal...

Najednou se v písku něco zalesklo. Vrhla se k tomu jako v poslední chvilce svého života. V ruce svírala malý krystal! Žlutý! Oddychla si. 

Rozhodla se, že ho do opasku zasadí až doma. Vzlétla do vzduchu, plná nových sil. O pár hodin později se dostala domů. Matka ji nadšeně přivítala, stejně jako Erik. Páni, tomu snad ego nezlomí nic! 

Opatrně vyhledala příslušný otvor. Se zatajeným dechem vložila slunce do pásku. Rázem se kolem ní rozprostřelo žluté třpytivé světlo. Vznášela se nad zemí a přišla si jako královna. Najednou kolem ní začala rotovat velká světelná koule. Najednou se vychýlila z dráhy a zasáhla ji do srdce. Vyjekla bolestí, to už ale její ruce vzplály jasným světlem. Na zkoušku napřáhla ruce ke slunci a soustředila se. To se okamžitě rozžhavilo.

Erik se na ni obdivně podíval. Kéž by tak našel odvahu ji políbit...

Chcete vědět, jak to bude pokračovat? A jestli Bella najde rostkinný element? Tak se těšte na zítra!! :-)  :-) 

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.