Blog by Nikky

Jak se zbavit akné - Tohle funguje! (mně)

Ahoj milé kremrolky, užíváte si prázdniny? Já sice moc ne, protože nejsem se svým klukem, ale stejně jsem se rozhodla napsat tenhle článek.


Akné mám už delší dobu, třeba už tři roky, a to je mi čtrnáct. Nejprve jsem to nechávala být, ale potom jsem si je začala zakrývat pudrem. V té době jsem nepoužívala kvalitnější makeup (teď vám ovšem mohu doporučit tekutý makeup od Catrice, a to HD Liguid Coverage , který matuje a má efekt druhé kůže, a proto zakryje nedokonalosti a pokud vyberete správný odstín, není vidět. Navíc je i cenově dostupný - do 200 korun- a najdete ho v každém Rossmanovi nebo jiné drogerii), a pleť jsem si tak akorát zhoršila. Poslední rok jsme s mamkou hodně investovaly do přípravků proti akné, ale nepomohlo to vůbec nebo to zabíralo jen chvíli. Třeba všemi chválený olej z pupalky nejenže smrděl jako nějaká ryba, ale nezabral. Když jsem před dvěma lety byla naposledy u moře, slunce a slaná mořská voda mi pleť skoro úplně vyléily. Ale za týden od návratu byla pleť ve stejném stavu jako předtím. Šla jsem dokonce i k dermatoložce. Dala mi Duac gel, ten mi sice odbarvil polštář chemikáliemi v něm obsaženými, ale pleť mi vylepšil jen minimálně.

 Fuj fuj fuj, přesně takhle vypadala i ta moje lahvička. Ten smrad vám bohužel (bohudík) poslat nemůžu :D


  Já mám mimochodem odstín 020 :)

Já byla zoufalá, ale mamka, která pracuje ve skladu léčiv, mi přinesla dvě masti. Jednu heřmánkovou, tu jsem začala používat jako první, a přibližně za týden se dostavily výsledky, které se každým dalším dnem zlepšovaly. Doporučuju. Potom mi ale došla a já tak začala používat tu druhou, tea tree neboli čajovníkovou. Je důležité používat jen jeden produkt, když jich používáte víc, tak nevíte, co vám zabralo, a nebo se vám v horším případě pleť ještě zhorší. Jenže čajovníková mastička byla bomba. Nejenže byla levná (60-80 Kč), ale taky přibližně po týdnu začala zabírat a používám jí dodnes. Vždycky, když dostanu menstruaci, akné se zhorší, ale když měsíčky přestanou, má pleť je zase celkem v pohodě. Už do školy chodím nenalíčená a bez makeupu, nestydím se za těch pár pupínků (ovšem před přítelem se líčím, tak jistá si zase nejsem :D). Takže heřmánek a čajovník. Nejsou v tom chemikálie jako v Duacu, je to levné a nesmrdí to jako ryby. Vám to zabrat nemusí, ale divila bych se, kdyby ani trochu ne. Za mě 9,5/10 bodů.


    

  Jsou to přesně tyhle a nemůžu si je vynachválit.


Snad vám tenhle článek pomůže a pa :)

Komentáře

Vlčí štěněVIP(RPG pro divné lidi)

Wow! Skvělé, skvělé editování, (až na to, že nevím co znamená vyléily,) dobré tipy. Super článek! smajl (Jenom pro zajímavost já třeba používám bylinky naložené do alpy, to funguje na vše.)

Vlčí štěněTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.